Şimdi Ara

Telefonlarda Ekran Çözünürlüğü ve Pixel..Tartışmalıyız.. Bİ NEVİ KIYASLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Piyasadaki yüksek çözünürlüklü telefonlarla ilgili kafamı bişey takıldı ve sizlerinde yardımıyla kafamdaki bu soru işaretini silerek iyi bi telefon almak istiyorum.
    Yaptığım araştırmalar sonucunda Sonyericsson s700i 1.3megapixel ekran çözünürlüğü:240x320
    Nokia 6680 1.3megapixel ekran çözünürlüğü: 176 x 208
    Sonyericsson k750i 2megapixel ekran çözünürlüğü:176x220
    Benim kıyasladıgım bu markalar!Şimdi benim kanaatimce bi kameranın megapixeli ne olursa olsun sonucta görüntü kalitesi ekran çözünürlüğüne bağlıdır(umarım yanılmıyomdur yanılıomsan lütfen uyarın) e bu durumdada EN İYİ GÖRÜNTÜ SE S700İ DE!!
    KAFAM KARIŞTI NİE BÖLE BU İŞ BİRİ AYDINLATSIN!! YANİ SONUC BENİM SÖLEDİĞİM YANLISSA EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜN ÖNEMİ NEDİR?HANGİ KONULARDA KENDİNİ BELLİ EDER..LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ AKTARIN..

• Sana bir kaç örnek vereyim.

6230i'nin ekran çözünürlüğü 208*208 Piksel ekran küçük. Hem daha parlak hem daha net. Ekranın küçük olmasıda daha kaliteli ılıyor görüntüleri. Ama buyuk ekran olsaydı 208*208 olsaydı çok da fazla farkedilmezdi.

S700i'nin ekranı ise 240*320 Piksel 2,1" ekranı var. Mükemmel kalite, mükemmel netlik. Ama çokda fazla iyi değil, nasıl iyi değil dersen renkler biraz soluk. Mesela beyaz renk süt beyazı gibi gözükmüyor, hafif krem renk gibi gözüküyor. Çokta önemli değil zaten. O ekranı yeter.

6630 ekranı ise 176*208 Piksel bana göre az, çunku ekran buyuk. Renkler parlak, çok ta net değil. Biraz daha net olabilirdi. Ama yeterli. 206*238 felan olsaydı o zaman mükemmel olurdu. 176*220 piksel olupta ekranı küçük olsaydı o da kaliteli olurdu.

K750i ise 176*208 Piksel, gayet kaliteli ve berrak. Ekranı küçük bu yüzden kaliteli tıpkı 6230i olayındaki gibi. Ama ekranı buyuk olupta 176*220 olsaydı bu seferde kaliteli olmazdık tıpkı 6630 olayı gibi.

Umarım birşeyler anlamışsındır? Sen 6630 1.3 MP, S700i 1.3 MP K750i 2.0 MP demişsinde ekran çözürlüğü ile kamera çözünürlüğünün ne alakası var anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aTTra -- 20 Ağustos 2005, 21:15:29 >

• tamam ama abi o kamerada çekilen görüntü sonucta o ekranda acılcak ve bakılcak.Sonuc olarak birbirlerini etkilemyceklermi?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: BlizZard

tamam ama abi o kamerada çekilen görüntü sonucta o ekranda acılcak ve bakılcak.Sonuc olarak birbirlerini etkilemyceklermi?

O VGA ve daha alt kameralar için geçerli. Sen çektiğin resimlere sadece telefon ekranından bakacaksan;

SX1, 6600, 6260 Yani VGA kameralı teller al.

2.0 MP ve 1.3 MP kamera çözünürlükleri telefon ekranından bakılsın diye konmuyor. PC'den bakılsın diye ve Baskı için. Ama bu kişiden kişiye değişir tabii.

S700i'de VGA kamerada olsa, o 2.1" lik ekran süper gösterir. Çunku çektiğin fotoğraf 640*480 bile olsa ekran küçük oldugu için sana 1.3 Yada 2.0 MP ile çektiğin fotoğraf hissini verir.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: aTTra

quote:

Orijinalinden alıntı: BlizZard

tamam ama abi o kamerada çekilen görüntü sonucta o ekranda acılcak ve bakılcak.Sonuc olarak birbirlerini etkilemyceklermi?

O VGA ve daha alt kameralar için geçerli. Sen çektiğin resimlere sadece telefon ekranından bakacaksan;

SX1, 6600, 6260 Yani VGA kameralı teller al.

2.0 MP ve 1.3 MP kamera çözünürlükleri telefon ekranından bakılsın diye konmuyor. PC'den bakılsın diye ve Baskı için. Ama bu kişiden kişiye değişir tabii.

S700i'de VGA kamerada olsa, o 2.1" lik ekran süper gösterir. Çunku çektiğin fotoğraf 640*480 bile olsa ekran küçük oldugu için sana 1.3 Yada 2.0 MP ile çektiğin fotoğraf hissini verir.

• kalitesini şuradanda anlayabilirsiniz.
    bakın renk sayısı o kadar cok onemli degil. pixel sayısı renk sayısından daha cok onemlidir.

küçük ekran büyük pixel sayısı var ise bu iyi demektir.(yani başka telle kıyaslıyorsanız eger ikisinin ekran boyutu da aynı ise renge değil pixel hangisinde çok ise ona bakın)
  • quote:

Orijinalinden alıntı: IRFUN4EVER

kalitesini şuradanda anlayabilirsiniz.
    bakın renk sayısı o kadar cok onemli degil. pixel sayısı renk sayısından daha cok onemlidir.

küçük ekran büyük pixel sayısı var ise bu iyi demektir.(yani başka telle kıyaslıyorsanız eger ikisinin ekran boyutu da aynı ise renge değil pixel hangisinde çok ise ona bakın)

mesela 6230 ve 6230i ya da 8800
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone x saçma bir sorun
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pixele çok önem verin. çünkü renk çokluğu onemli degildir görüntünün netliğinde.

bilgisayarda 640*480 calişma ile 1024*768 dew çalışmayı düşünün.

monitörler genelde milyon renkte çalışıyorlar ama çözünürlük düşük olunca renk çokluğu kurtarmıyor. çözünürlük önemli.

ben n90 in ekranı merak ediyorum kalitesini çok yüksek çözünürlüğü var.
  • quote:

pixele çok önem verin. çünkü renk çokluğu onemli degildir görüntünün netliğinde.

bilgisayarda 640*480 calişma ile 1024*768 dew çalışmayı düşünün.

monitörler genelde milyon renkte çalışıyorlar ama çözünürlük düşük olunca renk çokluğu kurtarmıyor. çözünürlük önemli.

ben n90 in ekranı merak ediyorum kalitesini çok yüksek çözünürlüğü var.

kaç çözünürlük 208x176 değil mi??
  • Aktif matrisli 65,536 renkli ekran (128x128 piksel)
    2.1 inç aktif matrisli 262,144 renkli ana ekran (352x416 piksel)
  • quote:

Aktif matrisli 65,536 renkli ekran (128x128 piksel)

2.1" mi? Eee o zaman S700i gibi ekranı var? Birde çözünürlük süper yaw.

Hiç dikkat etmemiştim çzünürlüğü ve 2.1" ekrana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aTTra -- 20 Ağustos 2005, 23:18:57 >
  • i-mate jam;

2,8", 240*380 pixellllll
  • valla abi telfon süper bişi vhs kalitesinde video cekmek ne demek ya.

ama gel görki titreşimi yokmuş(oyle diyolar ben daha görmedim oyle bişi)
  • bu telefon imatedenin ekrandan daha iyi. şöyleki
    imatenin ekranı büyük ama çözünürlük düşük yani büyük alanda daha az nokta var. n90 ondan iyi.
  • quote:

valla abi telfon süper bişi vhs kalitesinde video cekmek ne demek ya.

ama gel görki titreşimi yokmuş(oyle diyolar ben daha görmedim oyle bişi)

ewet büyük nokai tel.e titreşim koymamış. ama siz o vhs kalitesine aldanmayın ve tel.de çekilecek videodan fazla bişey beklemeyin.
  • abi carl zeiss lens var güzel cekiyodur. artık 6600 gibi degil kameralar gelişiyorda gelişiyor. ha cok iyi degildir orası dogru.
  • quote:

abi carl zeiss lens var güzel cekiyodur. artık 6600 gibi degil kameralar gelişiyorda gelişiyor. ha cok iyi degildir orası dogru.

abicim videosu için carl zeiss olması weya çöz. yüksek olması önemli değil. Önemli olan içindeki sensörün video çekimine uygun olması. Tamam piyasadaki en iyi video çeken alet ama yine de fazla şey beklememek lazım...

Foto kalitesi muhteşem bu arada ona laf yokkkk. örnek fotoları gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 20 Ağustos 2005, 23:41:53 >
  • quote:

Aktif matrisli 65,536 renkli ekran (128x128 piksel)

çok yüksekmiş ya...

peki video'yu ne kadar çözünürlükte çekiyo... (bu ekranla 176x144 olmaz heralde)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.