Şimdi Ara

Telefonla konuşulan kişinin yerini tespit etme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6-7 ay önce bir komşumuz telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldı. Bizi aradı yardım istedi. Biz gidene kadar dolandırıldığından bile haberi yoktu. Neyse biz hemen polise gidelim dedim. Tam polise varmak üzereyken dolandırıcılar tekrar aradılar. Bizde açalım belki polisler yer tespiti falan yapar dedik. Telefonu açtık adam şu hesaba şu kadar para yatırın falan dedi. O süre zarfında telefonu kapatma dedi. Neyse biz karakola girdik. Polise durumu anlattık. Şuan adamın telefonda olduğunu söyledik. Polis bize, telefonu kapatıp doğruca adliyeye gidin suç duyurusunda bulunun gibi bir şey dedi. Biz telefonu kapatıp direk adliyeye gittik. Adliyede bir görevli ile konuşurken telefon yine çaldı. Ne yapalım dedik. Görevli telefonu açın adamı oyalayın dedi. Biz dışarıda adamları oyalamaya çalışırken komşumuzu evrak vs. doldurmak için bir odaya çağırdılar. Adamları en az 10-15 dk oyaladık. En sonunda anladılar tabi bir şeyler karıştırdığımızı. Telefonu kapattılar. Evrakları komşu doldurduktan sonra bize en kısa zamanda bir karakola bu evraklar ile gidin dediler. Biz hemen apar topar karakola gittik. Oradaki poliste parayı unutun geri gelmesi çok zor vs. dedi.

Sadede gelecek olursak; bu telefonla konuştuğumuz kişinin yerini tespit etmek diye bir şey yok mu? Sadece dizilerde olan bir şey mi bu?

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.

• Tam anlamam ama GSM şirketiyle işbirliği varsa hangi baz istasyonundan bağlandığı bulunabilir diye düşünüyorum.

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

Tam anlamam ama GSM şirketiyle işbirliği varsa hangi baz istasyonundan bağlandığı bulunabilir diye düşünüyorum.

Özetlemek gerekirse; Dolandırıcının teki telefondan komşumuzu dolandırmaya çalışıyor. O sırada adliye ve polis memurlarının yanındayız. Yani hani dizilerde oluyor adamı oyala yerini tespit edeceğiz diyorlar. Bizde aynısını yaptık ama yer tespit eden falan olmadı.

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?

• bu işe yaramayabilir galiba diğer telden onaylamak lazım avealara oluyor bir de

https://kimnerede.avea.com.tr/fafweb/login.entry?r=0.15420761494111834
    * 87 Modifiye Kartal * Alçak Amortisör * 5+1 Subwoofer * İmitasyon Altın Zincir * Düşük Bel Diesel 501 * 162 Adet Turkish Undergraund Rap Mp3 * Freebag * Köpek Öldüren Redboys Parfum * Egos Jöle *
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fernando!

bu işe yaramayabilir galiba diğer telden onaylamak lazım avealara oluyor bir de

İlk mesajı okudun mu bilmiyorum. Benim merak ettiğim polislerin elinde böyle bir teknoloji yok mu? Yani polisler istese bulamazlar mı? Eğer bulabiliyorlarsa bizim gittiğim yerdekiler niye bulmadı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

quote:

İlk mesajı okudun mu bilmiyorum. Benim merak ettiğim polislerin elinde böyle bir teknoloji yok mu? Yani polisler istese bulamazlar mı? Eğer bulabiliyorlarsa bizim gittiğim yerdekiler niye bulmadı?

Okudum fakat dikkat etmemişim, gsm şirketi aracılığıyla gayet bulabilirler.. Neden bulmadılar dersen, bakan komşusu oğlu osu busu, yabancı turist vs değilsiniz ondan..
    * 87 Modifiye Kartal * Alçak Amortisör * 5+1 Subwoofer * İmitasyon Altın Zincir * Düşük Bel Diesel 501 * 162 Adet Turkish Undergraund Rap Mp3 * Freebag * Köpek Öldüren Redboys Parfum * Egos Jöle *

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

quote:

Okudum fakat dikkat etmemişim, gsm şirketi aracılığıyla gayet bulabilirler.. Neden bulmadılar dersen, bakan komşusu oğlu osu busu, yabancı turist vs değilsiniz ondan..

Hayır bulmuyorsun bari insanlarla dalga geçme. Siz oyalayın diyor bide adam ya. Kadının 2.000TL parası gitti. Bizden başka 1-2 kişi daha vardı onlarında bayağı bir parasını dolandırmışlardı.

• Memleketimde teyzemlerin komşusunun 2 kızı kaçırılmıştı, oranın para babası üstü kapalı mafya olan TR'de az çok tanınan bi adama gitmişler tanışmışlıkları varmış önceleri.. O adam, kızlar kaçırıldıktan 4 saat sonra buldu.. Kızlardan birisinin telefonu açıkmış oradan takip etmişler.. Yani bu takip olayları oluyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.