Şimdi Ara

telefoncu sizce beni kandırıyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ilk sorum bu tarz şeylerden hiç anlamam umarım bilgisi olan tavsiye verir çünkü çok ihtiyacım var. 2 hafta önce Samsung Galaxy s20FE teleofnumu düşürdüm. sonrasında 4 saat kadar sorunsuz instagram whtasapp kullandım arama yaptım kamera kullandım herhangi bi sorun yoktu ancka şarjı bitti sarja taktım sonrası yok malesef. ekranda saniyelik bi şarj alma uyarısı çıktı ve sonra ekranda bir daha ne logo ne şarj hiçbir şey gözükmedi full siyah ekran. telefoncuya götürdüm ilk gün baktı açıldığını söyledi ancak 2 saat sonra kapandığını söyledi. servise yollicam dedi ben de sııfr deneyim ve bilgi neeye kime falan diye sormadım dediki cumaya alırsın perşem aradım haftaya alırsın bayramdan önce cpu reball yapıcaz işlemcide sorun var dedi nasıl bi işlem olduğunu anlattı dedim benim için içindekiler önemli bi şey olmaz dedi neyse bayramdan önce aradım serviste ne durumda bilmiyorum dedi bayramdan sonraya kaldı zaten 2 hafta süreç dedi yine erteledi şimdi bugün aradım olumsuz dedi anakart yanmış dedi içindekileri kurtarmaya çalışıcaklar sorucam dedi yani her seferinde farklı bi sorun söyledi bugün dediki telefon 63 dereceye kadar gelmiş anakrt bikaç yerden yanmış anakart ayakları yanmış ama şöyleki bu telefon bende kapandıktan sonra ısınma problemini özellikle gözlemledim telefon buz gibiydi şarja taktım denedim kısa devre sonucu ısınma yapar mı diye tamamen ilk adımd ane yapılır internetten eriştiğim bilgilerle bi kere şarja taktım şarj zaten almadı ama ısınma da asla olmadı. ki anakrt yansa bu adamın yapacağı işlemle 2 saat de olsa açık kalırmıydı bu telefon beni mi ka bilemeidm dediğim gibi hiçç bilgim yok sürekli d ebziden bşkası yapamaz diiyp duuryo elim kolum bağlı 2 haftadır bana akıl verir misiniz:((

• Telefon şarja taktığında mı kapandı yoksa zaten sıfırmıydı şarjı?

Telefonun ekranının kırılmadığı bi düşmede anakartın zarar görme ihtimali azdır Cpu Reball tamiri öyle her serviste yapılamaz Çip değişimi anakarta ısı havyası tutularak yapılır çipi sökecem derken diğer parçalarada ısıdan zarar görebilir tamamen ustanın el becerisine bağlı

2 haftadır bekletiyorsa bulunduğunuz ildeki servis yapamamış ve telefonu il dışında daha donanımlı bi servise göndermiştir. yada Aynı model 2.el bi telefondan çıkma anakart arıyordur sizin tele takmak için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    2. Kart yanmış, beyin yanmış, motor yanmış diyorsa alternatif tamirci ara. Ama siz küçük bir yerdesiniz tahminim veya bu tamirciye mecbursunuz. İş sonunda değişen parçayı servisler verir müşteriye değişen parçayı iste.

telefonumun şarjı bitti ve hemen taktım ilk başta şarj göstergesi açıldı sonra hemen kapandı ve siyah ekran oldu bi daha da açılmadı bilmiyorum google yorumlarına göre gittim gittiğim yere verdiğim gün 2 saat sonra aradı oldu dedi test ediyorum dedi ertesi gün testten geçemedi 2 saat sonra kapandı dedi sonra cpu reball dedi bayramdan önce veririm dedi şimdi anakart yanmış diyo ama anakart yansa bunu başta anlayamazmıydı zaten 2 haftadır onda telefon. içindekiler önemli benim için 1 saat bile bi şekilde açık kalsa bi şeye bağlansa yedeklemeleirimi yapsam yeterli :( ailemde de kimsenin bilgisi yok öyle gittim beni oyalıyo gibi geldi adam benim de hiç bilgim yok

benim de ilk defa başıma geldi böyle bi olay hiç tecrübem bilgim yok ailemin de yoktu :( google yorumlarına göre götürdüm bi yere yani anlayacağınız. istanbuldayım aslında bildiğiniz bi yer var mı götürebilirim önerdiğiniz bi yer varsa ulaşım sorunum yok. tavsiyeleirniz için teşekkür ederim

Birde Cpunun soğuk lehime düşmesi genelde İşlemcinin uzun süre yüksek sıcaklıkta çalışmasından olur Düştükten sonra 4saat kullanmışsınız o sürede hiç reset atma ekran gidip gelmesi olmadı mı?

Samsung telefonların Garanti servisi BDH bilişim ama anakart tamiriyle uğraşmaz direk değiştirir anakartı. Garanti süreniz bitdiyse pahalı gelir hemde verileriniz gider

yok açılmadı yani şarj durumu falan da gözükmedi full siyah ekrandı o 4 saat süreçte de hiçbir sorun yoktu arama yaptım whatsapp instagram kamera her şey normaldi gidip gelme olmadı

edit: edit
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • melikoooo M kullanıcısına yanıt
    Sizin öncelikle bi fiyat sormanız gerekiyor 2.eli 7000 civarı olan telefon için En pahalı tamirlerden biri olan işlemci reballing demiş

Muhtemelen telefonu ilk verdiğiniz yer anakart üzerindeki Cpu chipne sıcak hava tabancası ile hava tutarak çalıştırmayı başarmış ancak bu işlem geçiçi bir çözümdür bu yüzden 2 saat sonra yine kapanmış ve Reball(Çip ve anakartı birbirinden ayırıp yeni lehimlerle tekrar birleştirme) yapabilecek başka bi servise göndermiş

Gidin telefonu reball için hangi servise gönderdiyse numarasını alın oraya sorun telefonunuzun durumunu

• yapamazsam para almam dedi 3500 tl demişti olumlu olursa da ama bilmiyorum inşallah yapabilirler gerçekten hiç bilgim adam da beni oyalıyo gibi hissediyorum yani abim babam falan da git al başkasına götürürüz demişti ama bilemedim ellenmiş telefona başka yer bakar mı adam da sürekli ben yapamazsam başkası yapamaz diyip duruyo tabi ona güvenmiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum :(

peki 63 derecede anakart yanar mı bana başta anakartta sorun olduğunu demedi işlemcide sorun var dedi şimdi anakart yanmış diyo cpu reballing yaparken yanmış olma ihtimali varmıdır

Dogru yapilmassa Evet yanabilir. Önceki mesajimda yazmisim İslemci yonga seti Anakarta lehimle baglidir Ayirmak icin Isı tabancasi ile 300 400 derece sıcak hava uflenir Anakart uzerindeki diger parcalara zarar verebilir

Anakarti Çöp etdiyse Baska telefondan saglam anakart veya Arizali başka bi anakart(Arizasi daha kolay direnç mosfet vs.) bulup onu tamir edip sizin telefona takabilir

Bu arada yapilsa dahi islemcisi Reball görmüş telefonu dikkatli kullanmak gerekir Fazla ısınmaması gerek ilerde ariza tekrarlayabilir

anladım sağolun ben zaten yeni cihaza geçiş yapıcam o cihaz kısa süreli açılsa yedeklemeleri yapsam dahi yeter inşallah olur

adama bir vida takmaya ne istersin diye sorun bir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

:( malesef deneyimledim açılan telefonumu anakartı yanık şekilde geri aldım verirken de aynı anakarttan bulursan getir yaparız işlemciyi ona takıp verileri alırız dedi :) böyle bi şey mümkün mü onu da bilmiyorum ki inşallah mümkündür diye umuyorum başka yerlere sorucam

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.