Arkadaşlar merhabalar. 1500-2300 TL arası bir bütçem var (ne kadar minimumla kapatırsam o kadar iyi) ve vadesi dolan HTC One M7 cihazımın yerine artık yeni bir cihaz almak istiyorum. Şu ana kadar Xperia XZ, Xperia X, Xiaomi Mi5, Huawei Mate S ve Galaxy S6 telefonları inceledim ancak herhangi birinde bir karar veremedim bir türlü. Sizce bu bütçe ile bunların içinden yada bunların harici hangi telefonu seçmeliyim?
direkt başka mesajımı kopyala yapıştır yaptım.
Merhaba hocam. Ben xperia x kullanıyorum. Ve öneriyorum. Sony alıyorsaniz ve kronik sorunu yoksa çok uzun yıllar götürecektir. Mesela ben bu telefonu en az 4 5 sene kullanmayi planlıyorum inşallah. Ve bu telefon en sorunsuz telefondur bence. Ana konu dahil hiçbir yerde kronik soruna rastlamadım.
Benim amca oğlu ilk çıktığinda z1 almıştı. Hâlâ kullanıyor hâlâ memnun. Telefonu hâlâ suya sokabiliyor ve kasma donma yok. Buradan anla sen.
Simdi özelliklerine bakalım.
Bu fiyat segmentinde yani 1479 xperia x fiyatı bu fiyata yakın olan zenfone 3 ve p2 ile karşılaştıralim.
Işlemci zenfone 3 ve p2nin sd 625 ama xperia x sd 650. Performans olarak tabiki xperia x çok daha iyi. İ6sden bile hızlı arayuzu var. Ve android camiasinin en stabilı.
Pil performansı zenfone 3 ve xperia x yakın performans sunuyor. Zenfone 3 az daha iyi. Ama xperia x 2620mah a rağmen çok iyi pil performansı sunuyor. Ayrıca pil bakımı, Qnovo gibi teknolojileri var. Çok Hızlı şarj olmuyor pilin ömrüne olumsuz etki ediyor zaten hızlı şarj. P2 zaten diyecek bir şey yok.
Kamera açık ara xperia x daha iyi. Ne de olsa xperia xz ile aynı sensore sahip. Sadece 2 tane ek sensor yok.
Güncelleme desteği kuşkusuz xperia x daha iyi. Aylar önce xperia x android 7 güncellemesini nerdeyse bütün amirallerden önce aldı ve 7.1 testleri başladı. Bazen aylık güvenlik güncellemelerini Googledan bile önce verdi. Android 8 de alacaktır.
Telefonda suya dayanıklılık sertifikası yok ama ben youtube daki videolara güvenip suda yıkamıştim. Bir şey olmadı ve artik bazen telefonu yıkıyorum.
Ses performansı olarak zenfone 3 ortalamanin biraz altı p2 vasat bence. P2nin bir de mikrofon kronik sorunu var. Xperia x ses kalitesi muazzam olsa bile bangır bangır değil.
Ha unuttum ön kamera piyasada htc 10 ve xz ile lider onu da söyleyim. Gerçekten şahane yani.
Kronik sorun zaten yok.
Ekran muhteşem. O canlılığı o parlaklığı çok iyi. Parlaklık son seviyede kullanılması mümkün değil çünkü çok parlak. Netlik olsun canlılık olsun kusursuz.
Tek sıkıntı usb type c yok. Aslında x compact da var. En iyisi o bence. Xperia xdeki tüm eksiklerin giderilmis ekranın küçülmüş versiyonu. Ekran sorun olmazsa x compact daha iyi.
Garanti konusunda sony başarısız. Teleservis Kvkya göre daha iyi. Eğer ankarada iseniz sorun çıktığinda kesinlikle Ankara teleservis öneririm. Çok iyi gerçekten.