Şimdi Ara

Telefon Kameraları Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar autofocuslu 5 mp kamera mı daha iyi fotoğraf çeker autofocussuz 8mp kamera mı?

• otofokus özellikle yakın ve makro çekimlerde kendini gösterir...
  • Tamam da her 5mp bir değil, her 8mp de bir değil. Modelleri yazarsan daha net cevap verebiliriz. Bir de işin içinde otofokus olduğu için çekeceğin mesafeye göre de değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 20 Kasım 2011; 17:50:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

otofokus özellikle yakın ve makro çekimlerde kendini gösterir...

Tam olarak makro nedir açıklayabilirmisiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Tamam da her 5mp bir değil, her 8mp de bir değil. Modelleri yazarsan daha net cevap verebiliriz. Bir de işin içinde otofokus olduğu için çekeceğin mesafeye göre de değişir.

Nokia c6-01 (8mp Otofocussuz.)
    Samsung galaxy fit ya da Huawei İdeos X5 (5mp otofocuslu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solarkk

quote:

Tamam da her 5mp bir değil, her 8mp de bir değil. Modelleri yazarsan daha net cevap verebiliriz. Bir de işin içinde otofokus olduğu için çekeceğin mesafeye göre de değişir.

Makro, yani yakın çekimler haricinde otofokus olmamasının dezavantajını hissetmezsiniz. Normal mesafedeki çekimlerde C6-01'in kamerası da başarılı sonuçlar verir.
  • quote:

quote:

quote:

Makro, yani yakın çekimler haricinde otofokus olmamasının dezavantajını hissetmezsiniz. Normal mesafedeki çekimlerde C6-01'in kamerası da başarılı sonuçlar verir.

Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev telefonu hakkında yardım?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ben de yeni aldım c6 01 ama sanki 3.2 lik samsung monte den çok da farklı değil gibi duruyor(hd video çok iyi ama)

• quote:

Orijinalden alıntı: bakomat

quote:

quote:

quote:

ben de yeni aldım c6 01 ama sanki 3.2 lik samsung monte den çok da farklı değil gibi duruyor(hd video çok iyi ama)

Otofokus olmaması kaliteyi biraz düşürebilir ama günlük kullanımlarda çok farketmez, hd video candır ya

• Otofokusun önemi için aşağıdaki iki linke bir bak istersen...

http://mobilyazilar.blogspot.com/2009/01/autofocus-nedir.html

http://www.egeake.com/index.php?module=announce&ANN_id=170&ANN_user_op=view

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 20 Kasım 2011; 20:08:39 >

• Mesela okulda arkadaşının defterinin fotoğrafını çekeceksin.Eğer kamerada otofokus yoksa görüntü net olmaz.Yazılar zor okunur.
    Ama uzak çekimlerde vs. sorun olmaz.
  • daha 2 gün önce arkadaşım telefonumdan kart no su çekmesi gerekiyordu telefonun dibine girdi aoutofocus ile olduğu gibi aldı... benimde bi barkodu çekmem gerekiyordu aldık küçücük barkodun dibine girdik çektik.. ancak bu işleri autofocussuz bir kamerayla asla yapamazdınız aşırı bulanık çekerdi... bu devirde autofocussuz kamera " bence " yaramaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranselona -- 20 Kasım 2011; 21:43:08 >
  • quote:

Otofokusun önemi için aşağıdaki iki linke bir bak istersen...

http://mobilyazilar.blogspot.com/2009/01/autofocus-nedir.html

http://www.egeake.com/index.php?module=announce&ANN_id=170&ANN_user_op=view

Autofocus gerçekten çok farkediyormuş ama malesef c6-01 alıcam.O fiyata daha sağlam yok malesef.

• Sonra pişman olursan, iş işten geçmiş olur.
    Otofokusun benim için ne kadar önemli olduğunu bu telefonda anlamıştım. İlk çıktığında aldım, fakat ertesi günü geri verdim. Benim için gereksiz bir tecrübe olmuştu....
  • quote:

Sonra pişman olursan, iş işten geçmiş olur.
    Otofokusun benim için ne kadar önemli olduğunu bu telefonda anlamıştım. İlk çıktığında aldım, fakat ertesi günü geri verdim. Benim için gereksiz bir tecrübe olmuştu....

Evde fotoğraf makinem var biraz eski 6mp kamerası var.Siz böyle diyince bende fotoğraf makinesinde otofocus var mı diye baktım.Yakın çekim berbat.Bu fotoğraf kamerası bende 3 4 senedir var bu özelliğinin olmamasını yeni öğrendim.Buda demek oluyoki otofocus benim için çokta önemli değil zaten max. 20 30 cm de farkediyormuş.
  • Peki o zaman, sorun olmayacaksa, tercih senin elbette...
  • aslında olsa iyi olkur ama olmazsa olmaz değil bence de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.