Şimdi Ara

Telefon için Oyun Program Yazma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • c ve matlab öğrenmeye başladım hazır bunlar ilerlerken javayı da beraber yürütmek istiyorum. bu telefonlardaki oyun program tarzı şeyleri java ile mi yazıyoruz? mesela şu jar dosyaları var en basitinden. bir de kafam şu takıldı atıyorum .jar olanlar var java olarak şimdi symbian bile kalmadı neredeyse android vs. derken ben bunlardakilerin hepsini tek bi dille öğrenebilir miyim? çünkü basit olanı diye .jar olanlardan başlayayım diyorum ama bi süre sonra kullanımdan tamamen kalkar herhalde bunlar

Orijinalden alıntı: acinar666

yok mu anlayan cevap verebilecek birisi

Piyasanın android ve ios üzerinden döndüğünü var sayarsak;
    Android platformu için java bilmeniz lazım.
    iOS platformu için objective-c bilmeniz lazım.
    Ben tek dil öğrenirim arkadaş derseniz de, c++ öğrenmeniz lazım. c++ ile her iki platforma da oyun geliştirilebilir. Fakat bazı noktalarda c++ ile java veya objective-c kullanmanız gerekebilir ama önemli olan oyun motorunu c++ ile yazmış olursunuz. Bu tercih biraz zor özellikle yeni başlıyorsanız.
    Öneri olarak javaya yönelin derim.Objective-c biraz daha karmaşık gelebilir. Internetten "java android" terimleri aratırsanız, çok fazla kaynak çıkacaktır.

Orijinalden alıntı: leventg

quote:

Orijinalden alıntı: acinar666

yok mu anlayan cevap verebilecek birisi

Piyasanın android ve ios üzerinden döndüğünü var sayarsak;
    Android platformu için java bilmeniz lazım.
    iOS platformu için objective-c bilmeniz lazım.
    Ben tek dil öğrenirim arkadaş derseniz de, c++ öğrenmeniz lazım. c++ ile her iki platforma da oyun geliştirilebilir. Fakat bazı noktalarda c++ ile java veya objective-c kullanmanız gerekebilir ama önemli olan oyun motorunu c++ ile yazmış olursunuz. Bu tercih biraz zor özellikle yeni başlıyorsanız.
    Öneri olarak javaya yönelin derim.Objective-c biraz daha karmaşık gelebilir. Internetten "java android" terimleri aratırsanız, çok fazla kaynak çıkacaktır.

C ve java öğrenicem o zaman peki ben şimdi C öğrenmeye başladım ama yazdıklarımı atıyorum telefona uygun bi program şekline dönüştürebiliyor muyum C' de? bana biraz daha karışıkmış gibi geldi.

• C ve C++ ile geliştirilen programlar telefonda çalıştırılır evet fakat programın bazı kısımlarını java ile yazmak gerekli olabilir. Android e hiç uygulama geliştirip telefona atmadım o yüzden çok fazlada yorum yapamayacağım. C ile yazıp android bir telefonda çalıştırmak, sadece java ile yazıp android bir telefonda çalıştırmaktan daha karmaşık olacaktır tahminimce.

Orijinalden alıntı: Swift.

Nasıl atıyorsunuz bunu telefona? Benim telefonum yok bilmediğim için soruyorum. :)

c'yi direk atarsanız java tabanlı cihazlar tepki vermeyebilir size tavsiyem java öğrenin c++ den çok farklı değildir ve yazarken eclipse mutlaka kullanılmalı bu şekilde yaparsanız zaten kod bitince size jad ve jar dosyaları verir rahatça kurarsınız
    Önce java öğrenmen lazım,daha sonra android işletim sistemi yüklü cihazlar için java ile programlamayı öğenirsin.

Eclipse IDE üzerinde "Android Development Toolkit" kurarsın.

Uygulamanı Eclipse üzerinde geliştirirsin.Sonucu emulatör üzerinde çalıştırarak görürsün veya Android işletim sistemi yüklü cihaz üzerinde.

Android uygulamaları .APK uzantılıdır,rahatca cihaza atarasın.

Herşeyden önce yukarıda ifade ettiğim gibi,önce Java öğrenmen lazım(kitaplardaki örnekleri ezberlemek ile olmaz).
    Sadece komut dizimlerini değil aynı zamanda Nesne yönelimli programlama yaklaşımlarını iyi kavraman lazım.

Hadi bakalım kolay gelsin...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.