Bildirim
Telefon hattında 40V AC Gerilim
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
tercume:
"hirsizlik yapsam yakalanma riskim nedir?" -
quote:
Orijinalden alıntı: karatecrube
tercume:
"hirsizlik yapsam yakalanma riskim nedir?"
Hırsızlıkla ne alakası var ? sadece soru sordum orada sonuçta bu elektrik telefon hatlarına evime yasal bir şekilde giriyor elektrikler kesildiği zaman bu hatdaki elektrik devre dışı kalmıyor kesinti sırasında aydınlatma için kullanılabilir bir gerilim -
Telefon hatlarındaki gerilimin akımı çok düşüktür belki bir kaç led yakabilirsin ama fazla yüklenirsen voltaj düşmesi olduğu zaman santral telefonunuzun açık olduğunu sanıp bir süre sonra korumaya geçecektir.quote:
Orijinalden alıntı: mrkabacaquote:
Orijinalden alıntı: karatecrube
tercume:
"hirsizlik yapsam yakalanma riskim nedir?"
Hırsızlıkla ne alakası var ? sadece soru sordum orada sonuçta bu elektrik telefon hatlarına evime yasal bir şekilde giriyor elektrikler kesildiği zaman bu hatdaki elektrik devre dışı kalmıyor kesinti sırasında aydınlatma için kullanılabilir bir gerilim
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: tecman
Telefon hatlarındaki gerilimin akımı çok düşüktür belki bir kaç led yakabilirsin ama fazla yüklenirsen voltaj düşmesi olduğu zaman santral telefonunuzun açık olduğunu sanıp bir süre sonra korumaya geçecektir.
ölçüm sonucum 1 amper gösteriyor 5 metre şeritledi çalıştırmak için ideal koruma konumuna geçeceğnide planladım ama fatura kabarırmı ondan şüpheliyim. -
quote:
Orijinalden alıntı: mrkabaca
quote:
Telefon hatlarındaki gerilimin akımı çok düşüktür belki bir kaç led yakabilirsin ama fazla yüklenirsen voltaj düşmesi olduğu zaman santral telefonunuzun açık olduğunu sanıp bir süre sonra korumaya geçecektir.
ölçüm sonucum 1 amper gösteriyor 5 metre şeritledi çalıştırmak için ideal koruma konumuna geçeceğnide planladım ama fatura kabarırmı ondan şüpheliyim.
Görüşme gerçekleşmediği sürece sıkıntı olmaz denemeni tavsiye ederim ama dediğim gibi korumaya geçer santral -
quote:
quote:
quote:
ölçüm sonucum 1 amper gösteriyor 5 metre şeritledi çalıştırmak için ideal koruma konumuna geçeceğnide planladım ama fatura kabarırmı ondan şüpheliyim.
Görüşme gerçekleşmediği sürece sıkıntı olmaz denemeni tavsiye ederim ama dediğim gibi korumaya geçer santral
Cevabınız için teşekkür ederim her şeyi planladım zaten elektrik kesildiğinde kullanacağım için görüşme olmayacak.
-
quote:
quote:
1 amper verdiğini nasıl anladın? -
quote:
Orijinalden alıntı: pedalist
quote:
quote:
1 amper verdiğini nasıl anladın?
Ampermetre
-
Ölçümlerinizde hata var muhtemelen. Eski notlarımı bulmak zor geldi aklımda kaldığı kadar cevap vereyim. Telefon hattında, hatta bağlı cihazları enerjilendirmek için 48V DC sinyal bulunur. Zil sinyali de 48V DC üzerinde salınan 25 Hz'lik bir işarettir, genliği hatırlayamadım ama sizi hafiften çarpacak kadar yüksek tepe değeri 90V gibi aklımda kalmış.quote:
Orijinalden alıntı: pedalist
quote:
quote:
1 amper verdiğini nasıl anladın?
Ampermetre
Alıntıları Göster
48V DC üzerinden belli akımın üzerinde çekerseniz (10mA ?) bu akım santral - ev arası kablo direncien bağlı olarak bir gerilim düşümü yaratır, santra uç kısımdaki 48V un seviyesinin düşütüğünü algılayarak ahizeyi kaldırdığınızı algılar ve çevir sesi verir.
Hem santral - ev arasındaki kablonun DC direnci, hem de standartlar gereği bu hat üzerinde 1A çekebileceğinizi zannetmiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: i386
Ölçümlerinizde hata var muhtemelen. Eski notlarımı bulmak zor geldi aklımda kaldığı kadar cevap vereyim. Telefon hattında, hatta bağlı cihazları enerjilendirmek için 48V DC sinyal bulunur. Zil sinyali de 48V DC üzerinde salınan 25 Hz'lik bir işarettir, genliği hatırlayamadım ama sizi hafiften çarpacak kadar yüksek tepe değeri 90V gibi aklımda kalmış.
48V DC üzerinden belli akımın üzerinde çekerseniz (10mA ?) bu akım santral - ev arası kablo direncien bağlı olarak bir gerilim düşümü yaratır, santra uç kısımdaki 48V un seviyesinin düşütüğünü algılayarak ahizeyi kaldırdığınızı algılar ve çevir sesi verir.
Hem santral - ev arasındaki kablonun DC direnci, hem de standartlar gereği bu hat üzerinde 1A çekebileceğinizi zannetmiyorum.
Ampermetrem mi bozuldu yani
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: i386
Ölçümlerinizde hata var muhtemelen. Eski notlarımı bulmak zor geldi aklımda kaldığı kadar cevap vereyim. Telefon hattında, hatta bağlı cihazları enerjilendirmek için 48V DC sinyal bulunur. Zil sinyali de 48V DC üzerinde salınan 25 Hz'lik bir işarettir, genliği hatırlayamadım ama sizi hafiften çarpacak kadar yüksek tepe değeri 90V gibi aklımda kalmış.
Ampermetrem mi bozuldu yani
amper metreyi seri bağlamak yerine paralel mi bağladınız acaba ?
-
Telefon hattında AC yerine DC olması lazım diye hatırlıyorum. Sonuçta santralden kablo gelene kadar ufak oynar ve dalgalı akım olması lazım DC yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: certy
quote:
Orijinalden alıntı: komiser66
Telefon hattında AC yerine DC olması lazım diye hatırlıyorum. Sonuçta santralden kablo gelene kadar ufak oynar ve dalgalı akım olması lazım DC yani.
Dalgalı akım dediğin AC'dir, DC doğru akımdır.
Yanlış biliyor muşum demek.Ben de diyorum neden düz akım olsun telefon hattındaeyvallah hocam.
-
Ampermetreyi bi alici olmadan baglarsaniz olcum yapamazsiniz ki. 1Anasil olctunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefon hattındaki elektriği kullanmak suç diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltin tabiquote:
Orijinalden alıntı: hancer001
Ampermetreyi bi alici olmadan baglarsaniz olcum yapamazsiniz ki. 1Anasil olctunuz -
sucmu deyilmi bilmiyorum ama vicdan meselesi ayrıca yaptığınız şeyin elektirik kacırmaktan farkı yok ama merakınızı gidermek amcıylaquote:
Orijinalden alıntı: MirageLord
Telefon hattındaki elektriği kullanmak suç diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltin tabi
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: kuuttter123
sucmu deyilmi bilmiyorum ama vicdan meselesi ayrıca yaptığınız şeyin elektirik kacırmaktan farkı yok ama merakınızı gidermek amcıyla
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 9 Haziran 2013; 22:03:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: 20playback
ben vazgeçiyorum :D -
Telefon hattına bu tür müdahalelerde bulunmak suç kapsamında değerlendirilir.quote:
Orijinalden alıntı: 20playback
ben vazgeçiyorum :D
Durduk yere başınızı belaya sokmayın.
Benzer içerikler
- en iyi jeneratör markaları
- oksitlenme nasıl temizlenir
- braun tıraş makinesi pil değişimi
- 2 tuşlu kumanda resetleme
- b ve c tipi sigorta arasındaki fark
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X