Şimdi Ara

Telefon Faks ve İnternet Aynı Hatta Nasıl Kullanabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
7.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu üçünü tek bir telefon çikişina nasil baglarim?
    aynı telefon hattına hem telefon,
    hem modem,
    hem de fax bağlamak istiyorum.
    Nasıl yapabilirim ?Aaşağıda gösterilenleri yaptım fakat çözüm olmadı.VodafoneNet’den hem internet hemde telefon fax hizmeti aliyorum 1 tane numaram var. Hem ADSL Splitter hemde Telefon Splitter’im var nasıl yapacağımı bilmiyorum. Resimlerde de görüldüğü gibi Line Hattını ADSL Spliter in Line girişine takıyorum ADSL Splitterdak Modem çıkışını Modem in arkasındaki DSL girişine bağladım. ADSL Splitterdan çıkan Telefon çıkışını kabloyla Telefon Splitter in Line Girişine bağladım. Telefon Splitterdan çıkan 2 kabloyu birini Yazıcı&Fax’in Line girişine, Diğerini Telefon’a bağladım fakat cep telefonumdan,ofis telefonunu aradığımda çalıyor ama ofis telefonunda çalıyor gözük gelmiyor. Arkadaşlar Modem’in arkasındaki Phone çıkışı bir işe yaramıyor mu ? daha önceden sadece Fax kullandığımda buradan Fax’ın Line kablosuna bağlıydı. Şimdi Söktüm yukardaki gibi yaptım ama olmadı. Lütfen yardımcı olunuz.

    Aşağidaki 2 durumuda denedim bir sonuç alamadım.
    https://forum.donanimhaber.com/faks-modem-telefon-baglantisi--63399573?AspxAutoDetectCookieSupport=1

    “ gelen hattı önce adsl splitter e gir. modem çıkışını modeme telefon çıkışını fax ın girişine gir. fax ın phone çıkışınıda telefona bağla.
    bazı faxlarda phone çıkışı olmaz sadece 1 giriş olur. fax ın böyleyse splitterden çıkan telefon çıkışını paralel 2 kablo ile fax a ve telefona gir. “

    http://www.bilgisayarbilisim.net/bts-destek-f52/modem-telefon-fax-ayni-hatta-nasil-baglanir-t93836.htmltelefon, fax ve internet hattı aynı kablo üzerinden gelebiliyor. Bu üçünüde kullanacaksanız;


    “ Bir tane adsl splitter, bir tane de telefon splitter alın.
    Adsl splitter kısmı
    Line kısmına ana hat gişirine , Dsl (internet , adsl vb) kısmını modeme, diğer ucuda, telefon splitter in Line ine takın
    Diğer uçlara da fax cihazı ve telefonu bağlayın. Olay bu kadar. ancak unutmayın ki Gelen bakır kablo üzerindeki ekler, kablo kalitesi, uzunluğu, aktarım noktasına uzaklığı vb sebepler gürültü oluşumuna sebebiyet verir. Şunu demeye çalışıyorum; dsl de kopmalar, fax için belki datası üzerinde kesilmeler, telefonda parazit gibi sorunlar. Yukarıdaki gibi dediklerimi yapın olmazsa Telekom arıza ekibine haber verin onlar kablo ile ilgili kısmı zaten hallederler. ”
    Telefon Faks ve İnternet Aynı Hatta Nasıl Kullanabilirim ?Telefon Faks ve İnternet Aynı Hatta Nasıl Kullanabilirim ?Telefon Faks ve İnternet Aynı Hatta Nasıl Kullanabilirim ?Telefon Faks ve İnternet Aynı Hatta Nasıl Kullanabilirim ?







  • tamamdır arkadaşlar çözdüm olayı,şimdi hem internet hem fax hemde telefon birlikte çalışıyor
    Faks hattını yazıcı arkasındaki line girişine takmanız gerekiyor. Daha sonrasında yazıcı arkasında yer alan ext çıkışına bir kablo takmanız gerekmektedir. Bu kablonun ucunua da splitter cihazı takarak modem ve telefona bağlantı sağlayabilirsiniz.
    Fakat faks gönderip alamıyorum.Samsung la konuştuğumda bana telefon mikro filitresi almam gerektiğini ve yazıcının Line'i a girmeden önce kabloyu mikrofilitreye takmam sonra mikrofilitreyi cihaza yazıcının line'i na takmam gerektiğini söyledi.Telefon Mikro Filitresini de bulamadım.ne işe yarar ? hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadiqaL -- 27 Nisan 2017; 18:37:25 >
  • RadiqaL R kullanıcısına yanıt
    FAKS için Türk Telekomdan ayrı bir şey almak gerekiyor mu FAKS destekli yazıcı almamız yeterli mi
  • RadiqaL R kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan kullanabiliyor musunuz ? Bende hem sabit telefon i hem fax ve de interneti bir arada kullanmak istiyorum da . Ne yapmam lazım ?
  • Fritzbox modem alırsanız faxlarınızı pdf olarak alıp gönderebilirsiniz. Fax cihazı gerekmez.
    Bu arada fax kullanımı hâlâ var mı merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    faxs kullanımı kalmadı da insanlar alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.