Şimdi Ara

telefon elektriği kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim sorum sabit telefonlar çaldırıldığında oluşan elektrik akımını tetikleme yapmak için kullanabilip kullanamayacağım vede bunu nasıl yapabileceğim yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlarım benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1984 -- 31 Temmuz 2006; 0:45:41 >

• benim aklıma şu geldi

tetikleme için

telefonun ziline gelen kabloları kullanırsın

telefon çalarsa zil yerine senin devre tetiklenir

bir de dial up modemlerde pc yi açma var sanırım o da işini görür
  • bizim sitenin kapısı kumanda ile açılıyor bende kumandayı iptal edip ev telefonunu çaldırdırdığımda telefondan alınana tetiklemeyle kumandanın tuşuna basılmış gibi olmasını istiyorum kumandayı biizm evde sitenin kapısını açabilecek herhangibiyere koymayı düşünüyorum.Siteye yaklaştığımda telefonu çaldırıcam ve sitenin kapısı hoop otomatik açılacak işte bağlantıyı nasıl sağlayabilirim diye soruyorum?
  • tam bilmiyorum ama telefonun çalma anında 300 volt gibi yuksek bi deger olusuyomus diye duydum. baya da gıdıklıyomus adamı hatta telekomcular bunu birbirlerine saka yapmak icin kullanılarmıs.
  • Ben 300 değilde 90 diye biliyorum ama... Net bir bilgim yok
  • 300 volt olsa millet elektriği telefondan çekerdi vede bidaha elektrik faturası ödemezdi ben 12 volt diye biliyorum ama benim asıl sorum burdaki elektrikle garaj kumandasını çalıştırabilip çalıştıramayacağım ve de bunu nasıl gerçekleştirebileceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1984 -- 31 Temmuz 2006; 14:03:55 >
  • ha birde 300 volt adamı hiç gıdıklamaz baya bi ağlatır.Telekomcularda nası şakalaşıyolarmış böyle?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostlar telefon çalınca oluşan gerilim 75volt, ben bunu ölçerek bakmıştımve inrternettede gördüm, çünkü ben çarpılmıştıum bundan
  • 300 volttur da akımı düşüktür diye dusunuyorum bende tam emin deilim duydum sadece ;)
  • boşta DC 50 volt, çalma anında yanılmıyorsam 90 volttur ve AC dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01ferhat -- 31 Temmuz 2006; 19:53:42 >
  • Bilim Tekniğin web sitesinden alıntıdır....

Telefonlar AC gerilim mi yoksa DC gerlim mi ve kaç volt .izolesiz telefon kablosu arkadaşlarıma bir etki yapmaz iken beni neden etkiledi?teşekkür ederim.(Utku Kıyar)

Telefon sistemleri doğru akımla (DC) çalışırlar. Kullanılmadıklarında sistemde 5Volt�luk bir gerilim bulunur. Telefonun çalması ve kullanımı sırasında gerilim 60 Volt�a kadar çıkar.

Elektrik çarpmalarında bir kabloya uygulanan gerilim büyüklüğünün pek önemi yok. Çarpılmada etkin olan, kablodan o sırada geçen akım miktarı. İzolesiz telefon kablosundan geçen akımın yaratacağı çarpılmalarda, insanın elektriksel vücut direnci, o anda giydiği ayakkabı gibi unsurlar belirleyici; ancak normal koşullarda, çok ciddi bir çarpılma da söz konusu değil, ancak hafif bir titreşime yol açabilir.

Serpil Yıldız
  • bir kere daha yazdığımı hatırlıyorum adres şöyle
    http://resim.donanimhaber.com/m_6571747/mpage_1/key_%252D48VDC//tm.htm#6625883
    bilim tekniğede güvenemez oldum artık son sayfasında karikatür olan bilim dergisinden ne beklenebilir ki.
    @eren1984
    tam olarak nasıl bir tetikleme düşünüyorsun yardımcı olalım...
  • ustad o zamn her tel çaldığında senin garj kapısı zırt açılmazmı
    quote:

Orjinalden alıntı: eren1984

bizim sitenin kapısı kumanda ile açılıyor bende kumandayı iptal edip ev telefonunu çaldırdırdığımda telefondan alınana tetiklemeyle kumandanın tuşuna basılmış gibi olmasını istiyorum kumandayı biizm evde sitenin kapısını açabilecek herhangibiyere koymayı düşünüyorum.Siteye yaklaştığımda telefonu çaldırıcam ve sitenin kapısı hoop otomatik açılacak işte bağlantıyı nasıl sağlayabilirim diye soruyorum?
  • örnek olarakeğer telefon çalarken 90 volt veriyorsa bu değerlere yaklaşık bir zener diyot kullanırsın mesela 80 voltluk sadece zil çaldığında voltaj arttığı için zener üzerinden voltaj geçecek aksi halde geçmeyecektir çıkışına küçük bir devre yaparak bir röleyi sürüp anahtarı aktif hale getirebilirsin en basitinden
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsk tekno

ustad o zamn her tel çaldığında senin garj kapısı zırt açılmazmı
    quote:

Orjinalden alıntı: eren1984

bizim sitenin kapısı kumanda ile açılıyor bende kumandayı iptal edip ev telefonunu çaldırdırdığımda telefondan alınana tetiklemeyle kumandanın tuşuna basılmış gibi olmasını istiyorum kumandayı biizm evde sitenin kapısını açabilecek herhangibiyere koymayı düşünüyorum.Siteye yaklaştığımda telefonu çaldırıcam ve sitenin kapısı hoop otomatik açılacak işte bağlantıyı nasıl sağlayabilirim diye soruyorum?

evet birde bu sorun var bunuda yazacaktım ama unutmuşum.bence sen en iyisi telefondan cihaz kontrol devresi yap elimde vardı ama nerede kim bilir arşiv baya bi karışık

• quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

80 voltluk sadece zil çaldığında voltaj arttığı için zener üzerinden voltaj geçecek aksi halde geçmeyecektir

Vzener geriliminin altında diyot akım geçirmiyormu veya zener gerilimi altında diyot üzerinde 0 V mu görünüyor?
  • Şifreli kontrol daha bir havalı olur PIC falan ama komplike bir şeydir.Biraz tecrübe gerektirir.
  • bir adet mesela 100nF/250VAC kondansatörden , hat bekleme konumunda beklediğinde +50VDC civarı görülen + dan çıkın. kondansatörün diğer ucuna bir adet mesela 10k seri girip 10k nın çıkışını da bir 3V3 zener ile şaseye verin. böylece normalde 0VDC ve tlf çaldığında +3V3DC lik ama darbeli bir voltaj elde edersiniz. bu voltajı da bir NPN transistörü tetiklemekte kullanabilirsiniz. ya da bir optokuplör kullanılabilir... genelde modem türü cihazlarda opto ile zil algılanır ve bir trafo ile de analog ses sinyali alınıp-verilir. opto ve trafo , galvanik yalıtım sağlar aynı zamanda.
    Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

bir adet mesela 100nF/250VAC kondansatörden , hat bekleme konumunda beklediğinde +50VDC civarı görülen + dan çıkın. kondansatörün diğer ucuna bir adet mesela 10k seri girip 10k nın çıkışını da bir 3V3 zener ile şaseye verin. böylece normalde 0VDC ve tlf çaldığında +3V3DC lik ama darbeli bir voltaj elde edersiniz. bu voltajı da bir NPN transistörü tetiklemekte kullanabilirsiniz. ya da bir optokuplör kullanılabilir... genelde modem türü cihazlarda opto ile zil algılanır ve bir trafo ile de analog ses sinyali alınıp-verilir. opto ve trafo , galvanik yalıtım sağlar aynı zamanda.
    Saygılar.

Bu trafo 1:1 olan trafolardan değil mi sadece yalıtım yapmak için.Ama telefon her çaldığında kapı açılır.Bunun için ya daha profosyanelce olan şifreli yöntem kullanılır PICle ayrıca bu sayede başka cihazlarrda kontrol edebilrsiniz.Ya da 7 kere çaldığında aç türü bir şey yapılır

• aynen dediğiniz gibi... 600Ohm / 600Ohm trafoyu kastettim. tarif ettiğim şekilde , şayet transistörün bayzinden ya da zenerin +3V3DC olan ucundan şaseye bir kondansatör atarsanız ( ki bu kondansatörün değeri , transistörün çevresindeki malzeme değerleri ile ilintili olacağından tespit edilmeli ! ) zil çaldığında direkt DC elde edebilirsiniz. bu da darbeli değil , sürekli bir tetikleme sağlar zil çaldığı sürece. ya da 100nF değil de mesela 1nF kullanıp , ilk palstan sonra hattı açarsanız , zırıltı olmaz.
    Arkadaşımız tlf hattından pals almayı bilmediğinden , en ilkel şekli tarif ettim. Aslolan , zil çaldığındaki dalga şeklindeki palsları sayarak , tetikleme ya da mesela 3 kez çaldı darbe üret türü bir yöntem olmalı ancak biraz daha profesyonel bilgi gerektirir bu tür bir işlem...
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.