Şimdi Ara

Telefon alıyorum fakat ;Z2-Z1 ve İphone 5S ile alakalı ufak sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle lütfen taraf tutarak yorum yapamyalım..

Aslında 1 hafta önce Xperia Z1 alıcaktım fakat Z2 de kafama yatmaya başladı çarşamba günü telefon almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim ..
    Kamera olarak çok aktif bir kullanıcıyım özellikle ön kamerayı (sakın m8 demeyin ^^) çok kullanıyorum instgram filan sürekli kamera ile işim var ..

Xperia Z2 ile Z1 arasında nedenli farklar var ? (kamera ve ekran )
    Xperia Z2 ve İphone 5s i inceledigimde 2 telefonuda elime alıp on kamerayı actıgımda iphone 5s in on kamerasındaki sıfatım bana çok daha cazip ve tatlı geldi :)
    Ciddi anlamda çok tatlı geldi tonları filan , Z2 ise ( koruyucu ekran bandı vardı z2 de ) biraz tuhaf geldi,
    Yani bilmiyorum Netlik olarak evet Z2 ama kamerasındaki bu olay dikkatimi cekiyor yani tonları renkler cok tatlı gelmiyor piksel farkımı desek bilemedim..
    Acaba bir program aracılıgıyla cekim yapıldıgında Z2 de iphone 5s gibi renk tonları saglayabilirmi ?

Gerçekten forumdaki yorumlar çok sacma herkes bir şekilde camur atmıs Z2 ye ben telefonu elime aldıgımda resmen magzadaki tüm telefonları unuttum ^^
    Eski sürümdeki hatalar dogru fakat yeni sürümlerde en ufak bir göze batma olayı yok ne kasa ne lens olarak ..
    Isınma sorunu hiç umrumda değil 1 saat baktım herşeyine rahatsız etmedi beni ..

Dedigim gibi Xperia Z2 ile Z1 arasında çok fark olurmu sizce ? Ön kamera arka kamera olarak Z1 Z2 farkı varmı ? ( dedigim gibi önem verdiğim şey kamera )
    Ve en önemlisi İphone 5s ile Z2 ön kamerasındaki yaptığım bu denemede İphonedeki o tatlı tonlar Z2 içinde elde edilebilirmi ..

Nakit olarak alıcam ve iyi seçim yapmak istiyorum .. Kafamdaki soru işaretleri bunlar .. Z1-Z2-5S-Ve kamera..

Yorumlarınız benim için cok önemli :)
    Teşekkür ediyorum ..

• Z2 yeni aldım ısınma önemli değil demişsiniz ya. Ben de öyle düşünüyordum. 10 dk normal modda video çekince cihaz hiçbirşeyi yapamaz hale geliyor. Iphone 5 vardı suya düştü ondan değiştirmek zorunda kaldım. Alırken o da ısınıyor die düşünüyordum. Ancak öyle böyle bir ısınma değil. Teknoloji marketinde ben de çok beğendim havalı geldi ne güzel su falan da geçirmiyor dedim aldım. Hı bir de konuşurken arkadan gelen sürekli cızırtıyı da es geçmek istemem. Ayrıca belli bir boyutta 20.7 ile çekiyor ve efekt uygularsanız fln yine 8 mega piksel de çekiyor. Şunu söyleyin ben aldım pişmanım diye yazıyorum.iadeyi denicem. Iade ederlerse de gidip 5s alıp kafamı dinlicem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerrose

Z2 yeni aldım ısınma önemli değil demişsiniz ya. Ben de öyle düşünüyordum. 10 dk normal modda video çekince cihaz hiçbirşeyi yapamaz hale geliyor. Iphone 5 vardı suya düştü ondan değiştirmek zorunda kaldım. Alırken o da ısınıyor die düşünüyordum. Ancak öyle böyle bir ısınma değil. Teknoloji marketinde ben de çok beğendim havalı geldi ne güzel su falan da geçirmiyor dedim aldım. Hı bir de konuşurken arkadan gelen sürekli cızırtıyı da es geçmek istemem. Ayrıca belli bir boyutta 20.7 ile çekiyor ve efekt uygularsanız fln yine 8 mega piksel de çekiyor. Şunu söyleyin ben aldım pişmanım diye yazıyorum.iadeyi denicem. Iade ederlerse de gidip 5s alıp kafamı dinlicem.

Ya gerçekten akıl erdiremiyorum bizim insanlarımıza,TARAF TUTMADAN demiştim :S
    Abicim anlamıyorum ?
    4k video çekiminide oyununuda sunuda bunuda denedim telefon 10DK NORMAL modda ısınıyor aşırı derecede hiçbirşey yapmaz hal filan diyorsun :D
    Yahu bu cihazı bende inceledim ? 2 saat boyunca hiç durmadan uygulamalarla ugrastım ..
    Telefonun kasası ısıyı oldugu gibi dısarıya veriyor ?
    Fotorafçılık okuyan adama bile sordum efekt programı megapiksel düşürdüğünü senden duyuyorlar :S parlaklık gama su bu bunlarla oynayabiliyorsun ve düşmüyor çözünürlük..

Arka kameralarını gözümle gördüm Z2 devasa fark yaratıyor ama ön kameralarında bi tuhaflık var Z2 nin ön kamerası iphoneye göre aşırı net ama z2 nin ön kamerasıda çok net ..

2 gün içinde bir karar vermem lazım Ses cızırtsını ilk defa senden duydum..
    Forumda okumustum Yeni gönderilen cihazlar çokdaha iyiymiş..
    Bakalım daha ne yorumlar gelicek ..

Ve iphone 5s dedigimiz telefon ios 7 geldiginde bile belli başlı kasmalar yaşadı ..
    Z2 de uygulama manyagı yapsam bile banamısın demiyor .. ve şarzı abartılcak şekilde iyi dayanıyor ..

Lütfen z2 hakkında daha çok görüşe sahip olanlar görüşlerini paylassın ..

• Ve iphone 5s dedigimiz telefon ios 7 geldiginde bile belli başlı kasmalar yaşadı ..
    Yaklaşık 1 ay kullandım 5s ve içinde oyundan müziğine kadar doluydu ben niye karşılaşmadım öyle bi kasmayla veya başka birinden duymadım? Şuan 4s kullanıyorum bunda bile kasma donma yaşamıyorum ki içi yine dolu yer yok bişey indiremiyorum , bende kısa zamanda z2 almayı düşünüyorum incelediğimde gayet güzel geldi bana z2 ama telefonu sert kullanıyorsanız 5s almayın derim sert kullanmaya gelmez yanları çabuk çiziliyor ve küçük , hafif olduğu için düşürme ihtimali daha yüksek gibime geliyo , kamera olayı ise ben 5s ve z2nin arka kameralarını karşılaştırdığımda z2nin kamerası çok daha iyiydi ön kamera hakkında bilgim yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan en iyi ön kameralı cihaz m8 .
    O hoş gelmesi falan ekranın farklı olmasından ips led kullandığı için.
    Halbuki z2 ips lcd kullanıyor fark burda ortaya çıkar.
    Ön kamera ilk öncelik ise m8 öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanak777

Ve iphone 5s dedigimiz telefon ios 7 geldiginde bile belli başlı kasmalar yaşadı ..
    Yaklaşık 1 ay kullandım 5s ve içinde oyundan müziğine kadar doluydu ben niye karşılaşmadım öyle bi kasmayla veya başka birinden duymadım? Şuan 4s kullanıyorum bunda bile kasma donma yaşamıyorum ki içi yine dolu yer yok bişey indiremiyorum , bende kısa zamanda z2 almayı düşünüyorum incelediğimde gayet güzel geldi bana z2 ama telefonu sert kullanıyorsanız 5s almayın derim sert kullanmaya gelmez yanları çabuk çiziliyor ve küçük , hafif olduğu için düşürme ihtimali daha yüksek gibime geliyo , kamera olayı ise ben 5s ve z2nin arka kameralarını karşılaştırdığımda z2nin kamerası çok daha iyiydi ön kamera hakkında bilgim yok :)

Z2 almış ve iadesi ile uğraşan biri olarak uyarmak istedim. Z2 nin kamerası 20.7 megapiksel ancak bunu Manuel'in modda çekim yaparken 4:3 boyutunda kullanabiliyorsunuz. Yoksa yine 8 megapiksel olarak kullanıyorsunuz. Dolayısıyla 5s ten farkı kalmıyor. Gece çekimi iphone 5 den daha iyi daha net. Ancak ciddi ısınma problemi var. Iphoneda da var demeyin. Önceki tel iphone 5 ti malesef suya düştü. O yüzden z2 yi seçtim ben de . Ama öyle böyle ısınmıyor alet. Anlatılmaz yaşanır yani. 10 dk normal video çekiminde kendini kilitledi aşırı ısınmadan dolayı. Konuşurken arkadan sürekli bir cızırtı var ve bazen benim ses karşıya gitmiyor. Yani uzun lafın kısası bir daha android almam. Umarım paramı iade ederler de iphone dönerim.

• flowerrose F kullanıcısına yanıt
    Siz şanssızlık yaşadınız diye gidip bütün sony xperia z2 lerin bu kadar kötü olduğunu söyleyemezsiniz.Forumda birçok insan var z2 den çok memnun olan.Size hatalı bir sürüm denk gelmiş olabilir ona asla birşey demem.Ama genel olarak harika bir cihaz.20 mega da 4:3 oranında çektiği doğrudur.16:9 modunda çektiği pixel 8 değil 15 mega pixeldir.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.Tercih meselesidir.Bende iphone kullandım alır almaz elimden çıkarmaya çalıştım her insan ios ya da android sevecek diye birşey yok kişinin kendi tercihidir.Siz sevmeyebilirsiniz ama benim gibi bu cihazı atmaya can atanlar da var fiyatı fazla geldiği için su an alamıyorum mesela.
  • navavaner N kullanıcısına yanıt
    Dostum senin soruna gelince bende aynı ikilem de kaldım.z1 mi z2 mi alsam diye.Kamera olarak lens aynı.Ama genel anlamda daha iyi bir ekran daha iyi bir ses çıkısı fazla ram daha hızlı bir işlemci ve çerçevenin z1 e göre biraz daha azaltılmış olması gözümde z2 yi alınabilir yaptı.Z1 aldıktan sonra acaba z2 mi alsaydım dememek için z2 almayı düşünüyorum.Bence sizde öyle yapın aklınız kalmasın sonra.İphone konusuna gelince retrica tarzı uygulamalar kullanın bence sorununuz çözülür.Arkadaşımda 5s var kesinlikle kamera olarak memnun değil telefondan özellikle arka kamera konusunda.Bir de pil konusunda çok şikayet ediyor.Bunları da göz ardı etmeyin
  • kamera instagram vs. en kolay 5ste olur bu işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: navavaner

quote:

Orijinalden alıntı: flowerrose

Z2 yeni aldım ısınma önemli değil demişsiniz ya. Ben de öyle düşünüyordum. 10 dk normal modda video çekince cihaz hiçbirşeyi yapamaz hale geliyor. Iphone 5 vardı suya düştü ondan değiştirmek zorunda kaldım. Alırken o da ısınıyor die düşünüyordum. Ancak öyle böyle bir ısınma değil. Teknoloji marketinde ben de çok beğendim havalı geldi ne güzel su falan da geçirmiyor dedim aldım. Hı bir de konuşurken arkadan gelen sürekli cızırtıyı da es geçmek istemem. Ayrıca belli bir boyutta 20.7 ile çekiyor ve efekt uygularsanız fln yine 8 mega piksel de çekiyor. Şunu söyleyin ben aldım pişmanım diye yazıyorum.iadeyi denicem. Iade ederlerse de gidip 5s alıp kafamı dinlicem.

Ya gerçekten akıl erdiremiyorum bizim insanlarımıza,TARAF TUTMADAN demiştim :S
    Abicim anlamıyorum ?
    4k video çekiminide oyununuda sunuda bunuda denedim telefon 10DK NORMAL modda ısınıyor aşırı derecede hiçbirşey yapmaz hal filan diyorsun :D
    Yahu bu cihazı bende inceledim ? 2 saat boyunca hiç durmadan uygulamalarla ugrastım ..
    Telefonun kasası ısıyı oldugu gibi dısarıya veriyor ?
    Fotorafçılık okuyan adama bile sordum efekt programı megapiksel düşürdüğünü senden duyuyorlar :S parlaklık gama su bu bunlarla oynayabiliyorsun ve düşmüyor çözünürlük..

Arka kameralarını gözümle gördüm Z2 devasa fark yaratıyor ama ön kameralarında bi tuhaflık var Z2 nin ön kamerası iphoneye göre aşırı net ama z2 nin ön kamerasıda çok net ..

2 gün içinde bir karar vermem lazım Ses cızırtsını ilk defa senden duydum..
    Forumda okumustum Yeni gönderilen cihazlar çokdaha iyiymiş..
    Bakalım daha ne yorumlar gelicek ..

Z2 de uygulama manyagı yapsam bile banamısın demiyor .. ve şarzı abartılcak şekilde iyi dayanıyor ..

Lütfen z2 hakkında daha çok görüşe sahip olanlar görüşlerini paylassın ..

Taraf falan tuttuğum yok cihazı aldım pişman oldum. Denedim denemeden yorum yapmanız ilginç. Keyfiniz bilir.

• Z2 yi bu kadar kötülemeyin. Bende Z1 var arkadaş Z2 aldı ve telefonları karşılaştırmak için gittim inceledim z2 güzel cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecelik85

Siz şanssızlık yaşadınız diye gidip bütün sony xperia z2 lerin bu kadar kötü olduğunu söyleyemezsiniz.Forumda birçok insan var z2 den çok memnun olan.Size hatalı bir sürüm denk gelmiş olabilir ona asla birşey demem.Ama genel olarak harika bir cihaz.20 mega da 4:3 oranında çektiği doğrudur.16:9 modunda çektiği pixel 8 değil 15 mega pixeldir.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.Tercih meselesidir.Bende iphone kullandım alır almaz elimden çıkarmaya çalıştım her insan ios ya da android sevecek diye birşey yok kişinin kendi tercihidir.Siz sevmeyebilirsiniz ama benim gibi bu cihazı atmaya can atanlar da var fiyatı fazla geldiği için su an alamıyorum mesela.

Arkadaş süper otomatik moddan bahsediyor. Süper oto modda 8 mp çekiyor ve artırılmıyor.

• SirPhilosophy kullanıcısına yanıt
    Tabi ki efekt konusunda haklı.Yine de kamera olarak gayet başarılı bir cihaz olmuş bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.