Şimdi Ara

TeknoSeyir yeni versiyona geçti, beta yayında! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
29
Favori
36.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdan biraz uzek kaldım çılgınca gereksiz, manasız ve çok iyi anladığım tepkiler okudum.

    Arkadaşlar, kanı tersten akan arkadaşlar birazdaha akılcı yorum yapmanızı ve de iyi analiz edip öyle lafı söylemek gerekir. Hem bu forumda hemde gerçek hayatta.

    Bilgisayar da bir sorun çıktığın da google de arama yaptığınız da donanimhaber.com çıkıyor mu? Çıkıyor. Bir çok ürünün kullanıcı platformu bu sitede mi? (XXX cihazı kullanıcılar klübü hesabı vs..) forumu bilen bilir..
    Bu arada DH forum nasıl oluştu?

    Bilmem hatırlarmısınız Teknoloji televizyonu vardı. Hatta forumda DRX ile bir hafif münakaşa yaşanmıştı ki o kişiyi tanımazdım ama o zamanlar lisede okuldan geldiğim gibi yemeği tepsiye alıp tv önünde drx izlerdim. O zamanlar TV nin forumu vardı. Ve o forum XP üzerine inanılmaz bilgilerin yer aldığı dolu dolu konuların payaşıldığı sağlam bir forumdu. O kanalın kapanmasının bence nedeni Teknoseyir deki mizacın o kanalda da olması. Gerçek şu: bu noktada anlatmak istediğim şeyi kira, fatura ve kredi karı extresinin sıkıntısını çekenler bilirler. Kimseyi küçümsemiyorum, bende zamanın da gece üçte çıkar deli deli bostancı sahilinde bisiklet sürerdikki 2002 - 2003 yıllarında 256KB bağlantı ve de 1 gün netin kopmadan bağlantıda kalması evinizin telekoma olan uzaklığıyla alakalıydı vs.. vs.. Kanal kapandı vs.. o sırada olması lazım Donanım Haber yayına girdi. Mesut Çeviğin o alakasız kazağını izleyenlerden biriside benim. Siteyi keşfettiğimde olaaaaaa dedim turhill bu sitede bağdacı kurayım. Ve o zamandan beri bu site de zaman buldukça Windows 7 ve güvenlik hakkında ki soruları elimden ve zaman geldikçe yanıtlıyorum vs.. burda ayrım yapmanız gereklidir. Çünkü,

    DonanımHaber: Donanım Piriç, Donanım Baldo pirinç, Donanım kırık pirinç, Donanım Plavlık Pirinç.

    TeknoSeyir: Teknoseyir Baldo pirinç. (Şimdi oluyor Teknoseyir Plus)

    Arkadaşlar olay bu kadar net. Heeee gelelim TS ekibine. LP= Adam bilişimin net olmadan zarflarla dünyada ki kişilerle paylaşım ortamına sahip kültürü sualsiz insan. Murat Gamsız, Tektividen tanıdığım kendisini fotograflar üzerine geliştirmiş bir insan, Bir teknoloji mağazasın da çalışan ara da bir Can bey ile program yapan bir arkadaş ve Can bey var Modelcilik ve Otomotiv üzerine çılgın ötesi nüanslara sahip bilgiler veren editör. Ekip manyak ötesi. Bu onların seçimi ve yaptkları vizyon farklı.. Gün gün takip ederim.

    Üsttarafta bir arkadaş yorum yapmış ismini hatırlamıyorum 50 sn de inceleme yapacaklar diye.. ya ne forumlar var. Adam soru soruyor bilmiyor belliki konuyu. Cevap veren varlık, neredeyse adamla dalha geçmenin ötesidne bilgisiyle eziyor!!.. Ulen arkadaş zaten kopnuyu bilmiyor ne dalga geçiyorsun vs..

    hadi bakalım DH forumda bu yaklaşımı ben bir kere dahi görmedim. Donanım haber olmasa arkadaşlık ortamı olmasa adam akıllı cevaplar verilmese sinek avlayan forumlar kervanına burasıda katılırdı. Bir konuyu ele alırken hakkını teslim etmek gerektiğini düşünüyorum.

    Donanım Haber ekibine gelince:

    Kıyas İçin Eşitlik Gerekir!


    Mesut Çevik: İlk zamandan beri sıkı takipçisi olmaya çalıştığım gün gün takip ettiğim ender editörlerden br tanesi(Sadece evinde yaptığı çekimlerde evinin konumunu belirtecek çekimlerden uzak durmalı. DÜnya hali ne olur ne olmaz diye düşünüyorum.). Ha bir de Ender Yıldız var ki ilk zamanlarda küçük yeğenimle izlediğimde Babür diye korkmuştu. Sadece çenesi oynayan ve hala daha pek fazla hareket etmeyen (kendisi bilir tabide) yani biraz düzeltilmesi gerekirki Sony su geçirmez telefonunda ki Ender Yıldız'ın inceleme sonunda Erdi Özüağ'ın yorumlarına hı hı diyip telefona çok hassas yaklaşması felan bunlar ayrı renkler. Ayrı tarzlar. Labali olmadan konuyu izleyiciye yansıtmak, bir yndan ben çok beğendimi izleyiciye yansıtmama çabaları felan her halde profesyonellik bu olsa gerek. En azından DH editörleri yüzüne bakınca para hırsı görmüyorum. Ki çok fazla kişiyle muhattab olurum sosyal hayatta. Vs.. İkisi bire laf atan arkadaşlar gereksiz yorum ve kıyas içinde olma çabası yarsiz. Talha dan alacağım HALF LIFE 3 haberini bekliyorum hala adha. Bunun keyfi TS deki Gündem değerlendirmesiyle alakası yok. Oradaki keyifte farklı. Benim için Cuma günü 2si1 ve Gündem değerlendirmesi zamanıdır. Tekrar altını çiziyorum, DonanımHaber yapısı itibari ile bana haftada saymadığım kaç tane video sunuyor.. Teknoseyir kaçtane video sunuyor.. Ben bunu hiç yarıştırma gereği duymadım. Çünkü kalite, şartlar, farklı video, değerlendirmeyi nasıl bir tutabilirsiniz. Bu konu dada iyi örnek geldi aklıma, Beyaz ile Okan. Birisi yakışıklı biriside zehir... Bunları nasıl kıyas ederiz buyrun siz söyleyin? Ben Okan bayülgen filminden çıksında bir selamlaşayım diye bir saat bekledim, otoparktan sessiz sedasız çıkmıştı.. O zamanlar o heyecanın tadı farklıydı ancak yaşayan bilir.

    Arkadaşlar lütfen değerlendirmeden ziyade görülmesinin gayet doğal olduğu, şöyle bir site var TeknoSeyir editörleri zehir. Destek olmak isteyen bir siteyi ziyaret etsin denmeli.

    Ben şunu anlamıyorum. Sitede yapılan Asus yarışmalarına iyi bir kameram olmadığı için katılamadım. Fikrim süperdi ve kazananı senaryoyu kime göstersem birinci olurdun dedi. Ve bu beni hiç etkilemedi. Ben 1000 kameraya verip evde takılanlardan değilim. 1000 Aya bölüp deli gibi gezen tayfadanım. 5800 kullanıyorum hala daha. Kazancım, sosyal düzenim bunu gerektiriyor. Lütfen biraz daha aklıselim davranalım.

    Arkadaşlar hepiniz çok değerlisiniz ve bu forum ortamını germenin veya kıyas etme çabasının yersizliğinin farkında olmanız dileğiyle.

    turhill




  • Büyük teknoloji sitelerinin sahipleri bir araya gelip, ortak kararla bedava içeriğin yanında plus üyelik sistemine geçsin bence.
    Bedava içerik sonradan açılan amatör sitelere engel olsun, plus içerikte reklamsız tarafsız ve sadece plus üyelerin görebildiği paylaşım kısmı olsun.

    Bütün teknoloji siteleri plus sistemine geçince beleşcilerde ingilizce sitelerden teknoloji gündemini takip etsin :)
  • Yorumları okumak çok keyfli ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fotomani

    Bu forumu ve kurucularını bir kere daha takdir ediyorum. bu forumun kurucuları sizler olsanız burada adam bırakmaz şu yazıları yazanları ilk fırsatta banlardınız. Bu forumda özgür bir ortam var ki korkmadan herkes her türlü nimetinden faydalandığı foruma giydirip duruyor. (Forumun sitesi olan DH'ye)

    Haklı taraflarınız var mı var da çok abartmıyor musunuz. TS'yi ben de seviyorum, incelme bakımından da benim de favorim. Ama bazıları da çok abartmış.

    Şu ban yiyen arkadaş da işini biliyormuş o ayrı komedi

    zaten bu kadar ilgi çektiği için silemiyorlar, yoksa şimdiye çoktan uçardı. daha önce birçok konu uçuruldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evren Küçük

    Mesut Çevik'le neden kıyaslama yapıyorsunuz anlamıyorum. Hepsinin ayrı bir tarzı var. Mesut'un heyecanı bile izlettirmeye yetiyor. Ben de Levent abi ve Murat'ın beraber yaptıkları incelemeleri daha keyifli buluyorum ama Mesut'u yerin dibine sokmaya çalışmanız anlamsız. Bir cihazın teknik özelliklerini aktarma konusunda Donanımhaber'i daha başarılı bulurken satın alıp almama konusunda LP ve Murat Gamsız'ın yorumları biraz daha ağır basıyor benim için. Tekno Seyir vs Donanımhaber kapışması gibi bir şeye meydan vermemek gerek. Yeri geldiğinde hepsinden faydalanmak en güzeli.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fotomani

    Bu forumu ve kurucularını bir kere daha takdir ediyorum. bu forumun kurucuları sizler olsanız burada adam bırakmaz şu yazıları yazanları ilk fırsatta banlardınız. Bu forumda özgür bir ortam var ki korkmadan herkes her türlü nimetinden faydalandığı foruma giydirip duruyor. (Forumun sitesi olan DH'ye)

    Haklı taraflarınız var mı var da çok abartmıyor musunuz. TS'yi ben de seviyorum, incelme bakımından da benim de favorim. Ama bazıları da çok abartmış.

    Şu ban yiyen arkadaş da işini biliyormuş o ayrı komedi

    zaten bu kadar ilgi çektiği için silemiyorlar, yoksa şimdiye çoktan uçardı. daha önce birçok konu uçuruldu.

    Kim ban yedi la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TS i bende 6 ay kadar önce keşfettim daha önceden de duyuyordum ama hiç incelemelerini izlememiştim, izlemeye başladıktan sonra bağımlılık yapmaya başladılar bir çok insanın aradığı samimiyet onlarda vardı. Levent abi ve Murat abi harika bir ikili, ikisine de bayılıyorum özellikle üst düzey "amiral gemisi" diye tabir edilen akıllı telefonların kamera incelemeleri konusunda Murat Gamsız'ı tek geçerim keza kendisinin fotoğraf makinesi incelemelerini de çok beğeniyorum. Allah yollarını açık etsin inşallah arzuladıkları hedeflerine ulaşırlar.

    DH e gelince, bazı arkadaşlar nankörce davranmış, ben bu forumda çok aktif biri olmasam da yıllardır donanımhaber i takip ederim. Gün içinde pc başındayken tarayıcımın bir sekmesinde her zaman donanımhaber sitesi açık vaziyette bekler, donanımhaber bana teknoloji konusunda çok şey kattı inkar edemem ama tüm bunlar dh nin her hareketini destekliyorum anlamına gelmez. Bence bu konu Donanım Haber yetkilileri için kendilerini görebilecekleri bir ayna vazifesi görmelidir, baya sert bir konu oldu ilk defa forum üyelerinin (kıdemli/kıdemsiz) dh yi bu kadar eleştiri yağmuruna tuttuğuna şahit oldum bir çok üye fazlasıyla dolmuş ya da doluymuş bu konu vesilesi ile bir eleştiri patlaması yaşandı. Bir çok arkadaş zaten dh ile ilgili şikayetlerini dile getirmiş benimde aklımda olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Bende Windows Phone kullanan birisiyim aynı zamanda ios ve android geçmişimde vardır, bu sitenin wp tutumunu anlayamayanlardan biri de benim keza yakın zamanda çıkan wp 8.1 beta ile ilgili haber eksikliği benimde dikkatimden kaçmadı ama diğer markaların ortada olmayan telefonlarının abidik gubidik kılıfları, teknik resim çizimleri ya da kulaktan dolma dedikoduları olsun en küçük detay bile haber yapılıyor bunu anlayamıyorum doğrusu. Örneğin TS deki Levent Pekcan gibi bir abimiz günlük hayatında Lumia 920 kullanırken DH deki Ender Yıldız adlı editör bir programda mobilite idi galiba kullanıcılar için " Bu insanlar Lumia 920 bile kullandı " gibi bir cümle sarfediyor ya abi yapmayın şunu Allah aşkına ya sevmiyor,beğenmiyor olabilirsiniz ama insanların seçimlerine saygı duyun lütfen. WP kullananlar bilmiyor mu ios ve android in daha işlevsel olduğunu ya da lumia kullananlar bilmiyor mu telefonlarının eksi ve artı yönlerini. Mesut Çevik'in wp ile ilgili görüşlerine değinmiyorum bile malum.

    Her şeye rağmen DH i takibe devam sonuçta hepimiz insanız hepimizin doğruları yanlışları vardır, DH yönetimi de kullanıcılarının olumlu ya da olumsuz yorum ve görüşlerini dikkate alıyorsa eğer gereken öz eleştiriyi yapacaklardır.




  • karşılaştırma gereksiz donanımhaberi ayakta tutan bu forumlara yazanlar

    teknoseyiri ayakta tutanlar ise o videoları çekenlerdir.

    taraflıdır tarafsızdır mesut taraflı yok levent tarafsız vs bunlar yanlış şeyler. taraflı olduğunu düşünüyorsan izlemezsin böylece kendi de farkına varır. tartışmanın mantığı yok.

    dh'yi dh yapan kullanıcılarıdır. onların dediklerini dikkate almaları gerekir.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAYKO -- 7 Mayıs 2014; 5:24:05 >
  • bence mesut tarafızlıgını kaybetmiş bir editördür görevinden istifa edip normal fan sayfası yönetmesi gerekiyor bu dh için hayırlı birsey ben böyle bireditör görmedim duymadım. insanların cebindeki paraya göz dikmiş bir insan. editör demek haber yapan demek haberde taraf olmaz sonuçda biz bu insanlara güvenip para veriyor.. exper de milyonlarca sorun çıktı discoveri dedi yine sorunlu elite dedi bizi kandırdı iyi iyi dedi arka kamera berbat derecede kötu sarj desen keza öyle modern combat çok rahat oynanıyor dedi ben rahat oynayan insan görmedim daha. sen para kazanacaksın diye bizim sokaga atacak paramız yok mesut efendi.

    benim bu ilk msj diye kimse yalnış anlamasın ben uzun yılardır takip ediyorum ama cvp yazma geregi duymuyordum taki bu mesut kendini baska bir sınıfa koyup kendini insanlardan üste görüp marka fanatikligi yapana kadar.

    TS gercekden samimi gercekden candan insanlar öyle olmazsa bizi yard. cagırmaz her biri usta insanlar her yerde iş bulacak kalitede adamlar. dh gibi her yerde çok rahat para kazanacak yapıda insanlar ama onların derdi yaptıkları işi bitirmemek bizle bilrikte güzel seyler yapmak bize gercekden ham bilgi vermek cebimizde paraya göz dikmeden.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrepunar -- 7 Mayıs 2014; 10:42:53 >




  • konu tamamen amacını aşmış ,çekişmeye,bölünmeye dönmüş..herkes de bir kavga hali...Bence konunun sonlandırılması lazım...Herkes kendi hür iradesi ile seçimini yapabilir zaten..Nedir bu sidik yarışı..Eger donanım haber in artı ve eksileri tartışılacaksa bunun yeri bu konu başlıgı degil bence..Saygıyı ve seviyeyi kaybetmememiz lazım...
  • gerçekten de çok abartmışsınız taraflıydı tarafsızdı yok kapanmasın bilmem ne inanıyorum ki ts nin şuanda yapmaya çalıştığı sistemde tutmayacaktır. şuanda ben destek olurum diyenlerin çoğu destek olmayacaklardır olanlarda sadece belki ilk ay olup daha sonra olmayacaklardır. çünkü neden ts incelemelerine bakarsanız bazen incelemeleri o kadar geç geliyor ki para veren bu sefer diyecek ki hem para veriyorum hemde incelemeleri diğer sitelerden sonra yayınlıyorsunuz demeye başlıyacaklar. fuarlara katılamadıktan sonra yine değişen bir şey olmayacaktır diye düşünüyorum ee para vericezya katılırlar artık diye düşünen arkadaşlarda yanılırlar neden diyelim ki 10 lira olacak aylık ücret ki benim düşüncem 15 ten aşağı olmayacağıdır. 2000 kişi üye olsa ki bence bu arakam bile çok ütopik bir rakam bizim ülkemizde dedikleri gibi 1 dolarlık uygulamanın bile apk sini arayan milletiz, 10 liranın 2,5 lirası devlete vergiye gitse geriya kalan 7,5 lira da * 2000 yapsak ayda 15000 tl yapar bu para da kendi sunucularınamı yeticek yoksa diğer giderleremi o yüzden bence yanlış bir yol seçmişler şu zamanda kim incelemelere bakıp ürün alıyorki çok merak ediyorum gerçekten de asıl önemli olan forumlardaki kullanıcı geri dönüşleri değilmidir. yoksa mesut çevik üper telefon demiş yada levent pekcan ürünü yerin dibine sokmuş banane ben bakarım telefonu birebir kullananların yorumlarına gerisi sadece eğlencedir benim için mesut çevik in anlatımı hoşuma gittiği için izlerim l p can la muratın da kahve muhabbeti tadındaki sohbetleri neyse işte arkadaşlar bu kadar önemsemeyin yaa hayatınıza tanımadığınız insaları sadece bir videoda izlediğiniz kişileri bu kadar çok hayatınızın temeline oturtmayın :) keyfinize bakın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: system electronıc

    konu tamamen amacını aşmış ,çekişmeye,bölünmeye dönmüş..herkes de bir kavga hali...Bence konunun sonlandırılması lazım...Herkes kendi hür iradesi ile seçimini yapabilir zaten..Nedir bu sidik yarışı..Eger donanım haber in artı ve eksileri tartışılacaksa bunun yeri bu konu başlıgı degil bence..Saygıyı ve seviyeyi kaybetmememiz lazım...

    Mesele şu ki herkesin bazı sıkıntıları veya rahatsız olduğu durumlar var.

    Ancak bunları dillerindiren konuların ömrü pek uzun olmuyordu.Yılanın başı küçükken eziliyordu.

    Bu konu önce sakin başlayıp sonra bu duruma geldi ve yılan birden koca bir timsahı yutup büyüdü.

    Şimdi yılanın başı kolayca ezilemiyor malesef.Bu yüzden yılan tıslamaya başladı :)))



    Edit:Fazla belgesel izlemenin zararları




  • konu neden kapatılsın arkadaşlar burası form değil mi fikrimizi söylemek suçmu diktatör bir yermi burası herkez medeni şekilde fikrini acıklamak zorundadır.
  • donanımhaber'de daha detaylı bilgi var iken teknoseyir incelemeleri biraz daha yüzeysel. fakat teknoseyir izleyicisine sadece bilgi vermiyor aynı zamanda bir bakış açısı da kazandırıyor. teknoseyir'den elde edilen bilgiler daha kalıcı oluyor. Ayrıca zaman zaman çok ince detaylar da belirtiliyor. Teknoseyir'in haftalık gündem değerelendirmeleri çok güzel, sadece bunu dinleyen birisinin teknolojiyi eş zamanlı takip edebilir. Paralı aboneliğe geçmelerine çok sevindim. Doğrudan üye olacağım. Bence hak ediyorlar.

    Bu arada donanımhaber'e taraflı diyen kişilere katılmıyorum. tarafsız olduklarını düşünüyorum. "exper iyidir" bir reklam sloganı arkadaşlar. "acıkınca kafan dominos'a gider" gibi düşünün bunu. sırf bunun üzerinden bir insana taraflı demek fazla acımasız oluyor. hem de bu işlere bu kadar emek veren kişilere...
  • Teknoseyire üye olacağım ama anlayamadığım Mesut Çevik'e neden bu kadar yüklenildiği.
    Hem sevmiyor söylemediğini bırakmıyor, hem de bütün videolarını mesajlarını noktasına kadar, kafadan biliyor.

    Demem o ki teknoloji içeriği yapan siteler birleşip paralı üyelik sistemine geçecek, objektifle subjektifi, beleşcisiyle teknoloji meraklısı, akıllısıyla delisi, ergeniyle ergini ayrışacak.
    Donanımhaberde paralı üyelik sistemine geçerse hemen üye olurum, kendi seviyemdekilerin yazdıklarını okurum, aptalların yazdıklarını okumam.
  • TeknoSeyir der giderim, umarım başarılı olurlar samimi ve içtenliklerinden ötürü hepsini kutlarım. Bende TS+ alanlardan olacağım inşallah.
  • teknoseyir incelemelerini neden takip ediyorum
    1.TARAFSIZ
    2.Tüketiciyi düşünüyor (2bine tlf olurmu almayın diyebiliyorlar , yeri geliyor nvidia ya amd , intele lafı çakıyorlar hemde on-numara şekilde)
    3.Siyaset katıyorlar
    4.Lp orda (sırf onun için takip ediyorum)
    Haftalık gündem değerlendirmesinde çok zevkli boş muhabbetler yok profesyonele hitap ediyorlar (oyun dinlemek zorunda değilim) Dh de videolarını takip ediyorum ( Hepsini değil )
    Lp 'nin düşüncelerine bayılıyorum adam çok kafa birisi
    dh ts nin birbirlerine laf çakmaları bence bilerek yapılan birşey (Apple ile Samsungun yaptığı gibi aralarına kimseyi almamak için ) zaten diğer sitelerde çok kötüler aşırı kötüler
    Lp elmaysa bizde kurtlarıyız , Zubizeretta markalarıda övmek ,sattırmak için tirilyon verseniz Lp bizi satmaz
    Teknoseyir Numberone



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaYTo -- 7 Mayıs 2014; 16:07:56 >




  • bunlar hep dh premium'dan özendi, baktılar dh zengin oldu bizde ufaktan yolumuzu bulalım dediler
  • TeknoSeyir+ Konusundaki Yorumlarınız Üzerine

    Şu bizim yeni girişim üzerine, sadece TeknoSeyir'de 1200+ yorum var. Tüm bir geceyi ayırarak hepsini okudum.

    Neredeyse tüm yorumlar olumlu görüş, destek, iyi dilek bildiriyor. Sayısız öneriler var, kimi olabilecek, kimi olmayacak şeyler.

    Yuvarlak hesapla 10 tane kadar yorumda "olmaz bu iş ama ben yine de destek veririm" denmiş.

    Bir 10 kadar yorumcu "destek olmam" demiş, canları sağolsun.

    On, onbeş kadar da alay ve hakaret mesajı var ama bunların hemen hepsi aynı kişi tarafından yazıldığı için, yazanın akıl sağlığını göstermesi dışında bir anlamı yok.

    Sonuçta, bu giriştiğimiz işin tüm basın için çok önemli bir deney olacağı tekrar ortaya çıkmış gözüküyor. Başarılı olsa da olmasa da bir mihenk taşı olacak.

    Toplamda bir 1000 kadar mesaj da YouTube kanalımızda ve başka platformlarda yazılmış. Onları da değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizi "düşman" olarak niteleyen platformlarda bile şaşılacak bir destek var. Destek bildiren meslektaşlarımız da yok değil. Dediğim gibi, çok ama çok ilginç veriler oluşuyor.

    Teşekkürlerler, LP




  • bu durum ile ilgili birde atasözü geldi aklıma..

    KÖR ÖLÜR BADEM GÖZLÜ OLUR..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.