Şimdi Ara

Teknolojik açıdan eğitim kıyaslaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, öğrenci değilim ama; ülkemizde ki tüm okullara akıllı tahta takıldığını duydum. Ayrıca bizim komşunun oğlunun okuluna tabletler gelmiş, yazılımın yüklenmesinin ardından tabletler dağıtılacakmış. Diğer hiçbir unsuru göz önüne almadan. Diğer ülkelerde ki eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar, teknolojik olarak ülkemizi ve diğer ülkeleri karşılaştırabilir mi?
    Yani; Avrupa'ya göre eğitim teknolojimiz ne durumda?

• Kardeş, teknolojiyle olsa keşke.
  • Teknoloji en son düşünülecek şey sanırsam. Alıntı: UNESCO nun yaptığı açıklamaya göre 2011 yılında yayınlanan bilimsel makale ve araştırma sayısı Dünya genelinde 63 milyon civarında. Türkiye'nin yaptığı makale ve araştırma sayısı ise sadece 320 bin. Bu sayı ile Dünya sıralamasında (Papua yeni Gine gibi 3. Dünya ülkelerinin bile gerisinde) 87. sıradayız. İşin en komik tarafı sadece Harvard Üniversitesinin 2011 yılında yayınlamış olduğu bilimsel makale 185 bin yani iki tane Harvard Üniversitesi kadar olamıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Teknoloji en son düşünülecek şey sanırsam. Alıntı: UNESCO nun yaptığı açıklamaya göre 2011 yılında yayınlanan bilimsel makale ve araştırma sayısı Dünya genelinde 63 milyon civarında. Türkiye'nin yaptığı makale ve araştırma sayısı ise sadece 320 bin. Bu sayı ile Dünya sıralamasında (Papua yeni Gine gibi 3. Dünya ülkelerinin bile gerisinde) 87. sıradayız. İşin en komik tarafı sadece Harvard Üniversitesinin 2011 yılında yayınlamış olduğu bilimsel makale 185 bin yani iki tane Harvard Üniversitesi kadar olamıyoruz.

Birazda para meselesi. Bizim hocalar mesela diyordu "Tubitak'a proje gonderiyoruz odenek cikmiyor biz ne yapacagiz" diye.

Bu arada Turkiye deki tum okullarda akilli tahta mi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 19 Eylül 2012; 10:44:09 >

• Teknoloji olsun güzel,zaten kimse neden akıllı tahta takılıyor demez.Ama asıl sorun şu eğitim sistemi.Şu müfredatı sınavları falan bir adam akıllı halletsinler,o çocuklar normal kara tahtada da fırlar giderler.Halen ilkokullarda 70 kişilik sınıf varmış ya..Ve sabahçı öğlenci olmasına rağmen.Bu eksikler kapatılmalı.Yabancı filmlerdeki liseleri görüyorsunuz.Adamların labaratuarları falan tam kapasite ve daha önemlisi KULLANILIYOR.bizim liseye de bitirmeden önce akıllı tahta takılmıştı,ben 1 yıl hiç kullanılıdğını görmedim adam akıllı.

Teknolojiden önce zihniyet değişmeli.Ve bunu kim başarırsa büyük sevaba girecek.Türkiye daha iyilerini hakkediyor.
  • Bence akıllı tahta sadece video izlemek için kullanılmalı.
    Diğer tüm islemler için kara tahta ve tebeşir kullanılmalı.

Akıllı tahta; hasta olan eğitimi öldürmek için atılmış bir adım

2011 çekimi bir videoda stanford üniversitesinde birşeyler anlatan birisi, bunu elinde tebeşirle anlatıyordu.
    *Stanford üniversite dünyanın en iyi üniversitelerinden biri
  • Hükümet doğru bir şey yapmıştır akıllı tahta uygulamasıyla da, tablet uygulamasıyla da.
    Ben ek olarak her sınıfa projeksiyon istiyorum. Bir de öğretmenleri teknoloji özürlü mezun etmeyi kesersek çok güzel olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu uygulamalar tamamen göz boyamadır. Türkiye'de özel okulda okumayıp lisede fen bilimlerine dair laboratuvar dersi alan öğrenci var mı? O akıllı tahtalar, tabletler ne işe yarayacak söyleyebilir misiniz? Akıllı tahta eğitime ne katkı sağlayacak? Ankara'nın iyi sayılan anadolu liselerinde birisinden mezunum ve şuan düşündüğümde o lise bana dil dışında hiç bir şey katmamış bunu görüyorum. Kendi sorduğu sözlü sorusunun cevabı için "şuan bende hatırlamıyorum" diyen biyoloji hocam, zamanın eksi değer alabileceğini idda eden fizik hocam, kargaların ulu orta yerde çiftleşmedikleri için 500 yıl yaşayabildiklerini idda eden tarih hocam ve daha bir çok, değil öğretmen insan demeye utanacağınız hocalarım oldu.

Şimdi sen bu adamların eline akıllı tahta vermeden önce o adamların yerine "akıllı öğretmenler" koyamazsan sonra böyle tahtaymış, tabletmiş göz boyarsın anca.

• Bir tablet fiyatina adam gibi iki, hadi bilemedin bir mikroskop alirsin. Bu kadar söylüyorum...
  • o degilde fen dersi 2 saat din dersi 6 saat olmus diyorlar dogru mu bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 19 Eylül 2012; 23:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

o degilde fen dersi 2 saat din dersi 6 saat olmus diyorlar dogru mu bu?

Din dersi sayısının arttığı yerler vardır ama o kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Ben 2 saat Kuran 2 Saat peygamberin hayati 2 Saat te normal din kulturu ve ahlak bilgisi dersi var diye biliyorum. Sanirim onlar zorunlu secmeli. Bu arada kuran basortusuz okunmaz diye kuran dersinde ilkokulda basortusu takicaklarmis sanirim.
  • quote:

quote:

quote:

Ben 2 saat Kuran 2 Saat peygamberin hayati 2 Saat te normal din kulturu ve ahlak bilgisi dersi var diye biliyorum. Sanirim onlar zorunlu secmeli. Bu arada kuran basortusuz okunmaz diye kuran dersinde ilkokulda basortusu takicaklarmis sanirim.

Yok hocam o kadar da değildir, klasik bir abartıdır kanımca. Yarın daha ayrıntılı bilgi edinmeye çalışırım, ama %90 abartı diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Bu uygulamalar tamamen göz boyamadır. Türkiye'de özel okulda okumayıp lisede fen bilimlerine dair laboratuvar dersi alan öğrenci var mı? O akıllı tahtalar, tabletler ne işe yarayacak söyleyebilir misiniz? Akıllı tahta eğitime ne katkı sağlayacak? Ankara'nın iyi sayılan anadolu liselerinde birisinden mezunum ve şuan düşündüğümde o lise bana dil dışında hiç bir şey katmamış bunu görüyorum. Kendi sorduğu sözlü sorusunun cevabı için "şuan bende hatırlamıyorum" diyen biyoloji hocam, zamanın eksi değer alabileceğini idda eden fizik hocam, kargaların ulu orta yerde çiftleşmedikleri için 500 yıl yaşayabildiklerini idda eden tarih hocam ve daha bir çok, değil öğretmen insan demeye utanacağınız hocalarım oldu.

Şimdi sen bu adamların eline akıllı tahta vermeden önce o adamların yerine "akıllı öğretmenler" koyamazsan sonra böyle tahtaymış, tabletmiş göz boyarsın anca.

Bizim de bir biyoloji hocamız vardı. Sınav kağıdı okurken eline pilot kalemle yazılmış bir kağıt aldı ve "hangi gerizekalı pilot kalemle yazdı?Ayrıca adını da yazmamış."demişti. İşte herkesin okundu sonucu bir tek bu pilot kalemle yazılan kağıt kaldı. Meğersem o hocanın cevap anahtarıymış Kağıdın aldığı not da 85'di.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam o kadar da değildir, klasik bir abartıdır kanımca. Yarın daha ayrıntılı bilgi edinmeye çalışırım, ama %90 abartı diye düşünüyorum.

dün imam hatip orta okullu kızları okuldan çıkarken gördüm, hepsi başörtülüydü okul üniforması gibi.(yaş 10 civarı)

@Yeni Türkü ilkokulda seçmeli ders yok diye hatırlıyorum ortaokulda başlıyor seçmeliler lisedede var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Bence akıllı tahta sadece video izlemek için kullanılmalı.
    Diğer tüm islemler için kara tahta ve tebeşir kullanılmalı.

Akıllı tahta; hasta olan eğitimi öldürmek için atılmış bir adım

2011 çekimi bir videoda stanford üniversitesinde birşeyler anlatan birisi, bunu elinde tebeşirle anlatıyordu.
    *Stanford üniversite dünyanın en iyi üniversitelerinden biri

Dogruya dogru, baktigimizda dunyanin en unlu universitelerinde bile kara tahta kullaniliyor.

Biz de sirkete akilli tahta aldik ve ben hicbir zaman kullanmiyorum. Yuzyillar boyunca butun tahtalar akilli olsaydi ve biri bugun tebesiri icad etseydi, butun akilli tahtalar cope atilirdi. Teknoloji asirlardir insan hayatini kolaylastirdi, fakat artik teknolojinin ekonomi uzerindeki etkisi o kadar artti ki insan hayatini zorlastiran icatlar bile "teknolojik" adi altinda pazarlanma sansi buluyor.

• valla istediginiz kadar son teknolojik tahta olsun onemli olan onun icindeki yazilimdir. yani donanimi ne kadar interaktif kullaniyorsun bu. ne kadar etkilesimli o cihaz ogrenciler ve ogretmenler ile. yoksa ha kara tahtaya yazmissin ha digital tahtaya fark yok. en basitinden fizik dersinde suyun kaldirma kuvvetini basit fizik motoru iceren bir yaziim ile canli olarak ogretilse o kadar etkili olur ki.

mesela ulkemizde o kadar cok bilgisayar ve ogretim teknolojisi bolumu var ki ama bunlari hepsi bilgisayar ogretmeni olarak tanimlaniyor. bilgisayar dersi veren ogretmen. sikinti burada. bu bolumlerin mezunlari bilgisayari ogretmemeli. bilgisayar destekli egitimde rol almali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 20 Eylül 2012; 4:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freemen22
    dün imam hatip orta okullu kızları okuldan çıkarken gördüm, hepsi başörtülüydü okul üniforması gibi.(yaş 10 civarı)

@Yeni Türkü ilkokulda seçmeli ders yok diye hatırlıyorum ortaokulda başlıyor seçmeliler lisedede var.

İmam Hatiplerde olması normal ona birşey demiyorum. Ama sistem sizin bizim zamanımızdan sonra çok değişti. İlk başta orta okul kalktı 8 yıl ilköğretim oldu sonra da 4+4+4 geldi. Şimdi önceden ilkokul olan çocuklarda yani 5. sınıfa giden çocuklarda zorunlu seçmeli veya seçmeli (değişiyor sanırım okuluna göre) 6 saat din dersi var. Kuran ise baş açık okunmayacağından ötürü 5 yaşındaki çocukların başları kapatılıcakmış okullarda.
  • Hocam mesela Amerikayi goz onune alalim . Okullarinin cogunda sadece matematik sinifinda akilli tahta var ve tablet olayi yok . Sorun direkt olarak sistemde .
    Adamlarin mufredati lisede bile cok temel. Bizim lisede ogrendiklerimiz Amerikada universite seviyesinde .
    Ayrica mufredati yetistirme gibi bir sikintilari yok ozellikle bilim derslerini gozlem yaparak labaratuvarda geciriyorlar ki zaten mufredatlari da bunu emrediyor .
    Hic bir sekilde cocuklarin beyni bos bilgilerle doldurulmuyor . yani bize 30 sayfa ezberletirlerdi icinden 2 cumle sorarlardi boyle bisey yok . Sinavdan bir veya iki gun once hoca sinavda ne soracagi ole ilgili calisma kagidi verir veya sinifta calisma yapar , ertesi gun sinavda aynisini sorar.
    Testlerin ve quizlerin ne olursa olsun odevlerin ve sinifindakj duzenin notundaki en buyuk etkenlerden biri oluyor.
    Yani insanlar okumaktan biktirilmiyor , her seyi yavas yavas ama geregince usulune uygun olarak yapiyorlar ama maalesef bizde boyle degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Bu uygulamalar tamamen göz boyamadır. Türkiye'de özel okulda okumayıp lisede fen bilimlerine dair laboratuvar dersi alan öğrenci var mı? O akıllı tahtalar, tabletler ne işe yarayacak söyleyebilir misiniz? Akıllı tahta eğitime ne katkı sağlayacak? Ankara'nın iyi sayılan anadolu liselerinde birisinden mezunum ve şuan düşündüğümde o lise bana dil dışında hiç bir şey katmamış bunu görüyorum. Kendi sorduğu sözlü sorusunun cevabı için "şuan bende hatırlamıyorum" diyen biyoloji hocam, zamanın eksi değer alabileceğini idda eden fizik hocam, kargaların ulu orta yerde çiftleşmedikleri için 500 yıl yaşayabildiklerini idda eden tarih hocam ve daha bir çok, değil öğretmen insan demeye utanacağınız hocalarım oldu.

sonuna kadar katılıyorum milli eğitimde görev yapan öğretmenlerin çoğu eski kafalı

bir an önce yaşlıların emekli edilmesi lazım ve yeni öğretmenler atanması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.