Şimdi Ara

Teknoloji İnsanlığın Sonunu Getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanoğlu doyumsuz.Hızlı bir araba yaparsın daha hızlısını ister, konforlu ev aletleri yaparsın daha konforlusunu ister, dayanıklı parçalar üretirsin daha dayanıklısını ister.Özetle; Herşeyin daha iyisini ister.
    Bir grafik yardımıyla konuyu açayım:
     Teknoloji İnsanlığın Sonunu Getirecek

İnsanların yaşamlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmeleri için tarihin başından beri aslında yeterli teknolojiye ihtiyaç duyarız.Ama ben bu yeterli seviyeye artık yaklaştığımızı düşünüyorum.
    İhtiyaçlarımızı karşılayan teknoloji üretildikten sonra, bilim adamları bu sefer farklı arayışlar içine girecek, ki şimdi bile gözlemlediğimiz kadarıyla bu arayış Robot teknolojisi oluyor.
    Öncelikle bilim adamları, komutlarımızı algılayıp, bunları yerine getirecek robotları icat edecek.Daha sonra bizim komut vermemizi beklemeden, ihtiyacı kendi algılayıp işe koyulan robotlar üretecek - bu da yapay zekanın ilk aşamaları -.En sonunda insan gibi özgür iradeleri olan, düşünme yetisine sahip robotlar ortaya çıkacak (Bu nasıl olacak bilmiyorum ama belki ölen insanların beyinlerini bir şekilde kullanabilir bilim adamları).Ve bunların içinden de kötü niyetli olanlar çıkacak.Robot fabrikası ele geçiren robotlar hızla çoğalacak ve en sonunda insan ırkını yok edecek.

Ben, robot terk diyenler olacak ama şu son 100 yıldaki teknolojik gelişmeleri göz önünde bulundurunca söyledimlerim çokta abartı gelmiyor.

• şekil (A)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droidvpn -- 19 Ocak 2015; 12:44:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur daha ışınlamayı bulmadık.

• robotu üretecek bilim adamları, olası her sonucu gözden geçirecektir merak etme
  • Gelecek temalı film izledikten sonra ben

Edit: nick konu mesaj uyumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzTheHun -- 19 Ocak 2015; 12:29:23 >
  • insanlık kendini daima geliştirecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Brütal

robotu üretecek bilim adamları, olası her sonucu gözden geçirecektir merak etme

Fazla iddialı bir cümle.Bazen bütün olasılıkları göze alsan da %0.000001 ihtimalle başarısız olabiliyorsun.,
    Şekilde görüldüğü gibi: Eminim bunu yapanlar "her ihtimali" göz önünde bulundurmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi filmi izledin söyle bakalım?
  • Ben,Robot izleyip konu açmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Mirror izleyip gelmiş
  • Prototype Brain kullanıcısına yanıt
    Roket fabrikasına bombayı attın mı mission comlyt
  • Terminator terk

• teknik hatalar olabilir, her şey her zaman kontrol dahilinde olmuyor. fakat senin dediğin ürettiğimiz robotların kontrolden çıkması ve bizi ele geçirmesi vs. pek olası gelmiyor.
  • Yav he he

• Teknolojinin sınırı yok.Bir telefon alıp 17. yüzyıla gitsek bizi cadı diye yakarlar.Şimdi gülüp, imkansız diye baktığımız şeylerin meydana gelme olasılığı yüksek bence.
  • şuanda elinde kullanmış olduğun bilgisayar veya telefon da bi robot zaten. Sen komut veriyorsun o uyguluyor. Robotu uyaran bi etken olmadığı sürece kendi kendine bi şey yapamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

teknik hatalar olabilir, her şey her zaman kontrol dahilinde olmuyor. fakat senin dediğin ürettiğimiz robotların kontrolden çıkması ve bizi ele geçirmesi vs. pek olası gelmiyor.

100 yıl önce bugünkü hiçbir teknoloji olası değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

quote:

teknik hatalar olabilir, her şey her zaman kontrol dahilinde olmuyor. fakat senin dediğin ürettiğimiz robotların kontrolden çıkması ve bizi ele geçirmesi vs. pek olası gelmiyor.

100 yıl önce bugünkü hiçbir teknoloji olası değildi

Aynen öyle.Şu an bize yapılması komik gelen şeylere, o zamanlar insanlar "imkansız" diyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.