Şimdi Ara

Tekniker ve Teknisyen Maaşları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Staj yerlerime borçluyum. Türk melekom ve büyük Alman teknoloji perakende şirketinde çalıştım.

Pandemide girdiğim için şanslıyım, şu an hiçbir yerde doğru düzgün maaşlı iş yok. Zaman buldukça elektronik işine girmeyi de planlıyorum belki devre kartlarını tamir edebilir kıvama gelirsem siemens veya bosch marka endüstriyel kartları onarıp satabilirim, siber güvenliğe de katkısı olur.

Hocam yapacağınız en iyi şey 1. dil 2. yetenekleri geliştirmek.
  • lowss kullanıcısına yanıt

Hangi üniversite

• Bilgisayar programcılığı okuyup tekniker olanı ilk kez duyuyorum.

3 yıl deneyime göre de çok az maaşın.

2 yıl bilgisayar programcılığı okuyup, en basitinden JS, Web API, DOM, DSA konusunda kendini yetiştiren ve bunları kanıtlanabilir şekilde pazarlayan biri kolaylıkla iş bulabilir ayrıca bu adamın ingilizcesi varsa köyünde yaşayıp dünyanın her yerinde çalışabilme kabiliyetine sahiptir.

Yine bu becerilere sahip adam tekniker statüsünde çalışmaz, software developer statüsünde çalışır. Sigorta girişinde yazılım mühendisliği olarak gözükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 15 Nisan 2024; 12:30:2 >
  • _Teddy_ kullanıcısına yanıt
    Yazılım sektöründe değilim şu an. Zamanında yazılıma devam edebilecekken ailem önümü kestiğinden devam edemedim.

Bilgisayar programcılığı myö'dur tekniker olunur.
  • dostum çoğu arkadaşım bilg programcılığı mezunu sigorta girişlerinde yazılım mühendisi olarak gözüküyor.

Şirketler çalıştığı pozisyona göre sistem veya yazılım mühendisi gibi çalıştırıyor olabilir ama kanunen normalde teknikersin.

Mühendisliğe tamamlamadığın sürece devletin gözünde teknikersin. Şirketlerde değişir, senin ne yaptığına bakarlar diploma sonra gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 15 Nisan 2024; 12:36:23 >
  • dünyanın her yerinde çalışabilecek bir sektördesin ve kendini liyakatsız bir ülkenin kanunlarıyla mı sınırlıyorsun.

Eğitimi ne olursa olsun, ekip içinde problem çözen kısa sürede ilgili teknolojiyi öğretip bunu ekibe aktaran kişi her yerde saygı görür.

Valla hocam, o mevzulara hiç girmeyelim çünkü arap saçına döner, ailem zamanında hem meslek lisesindeyken hemde önlisansdayken kod yazmama doğru düzgün izin vermiyor beni dual core t4500'lü makineye mahkum ediyorlardı, aldığım msi laptopu 3 sene gizlice kullanmak zorunda kaldım gardolabımda babamdan gizlice kullandım. Sırf sussunlar diye dgs çalıştım onlar yine engellediler artık kazanamayınca işe girdim. Şu an bu halde olmamın sorumluları onlar. Kendi hatalarım elbet var ancak bu baskılar işe girince azaldı. Yeni yeni artık bir şeyler yapmaya başlar oldum. Resmen kendimi savaş bitmiş sığınaktan çıkıp etrafta ki felaketi izler gibi hissediyorum.

Onlara göre evden çalışmak kod yazmak göbek büyütme işiydi, evden yine çalışıyorum, kazandığım parayı gördüklerinde sustular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 15 Nisan 2024; 12:50:6 >

Eskiden forumda başka hesabınız vardı bunu fake olarak açmışsınız gibi.

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Tekniker ve Teknisyen Maaşları
  • Geçmiş geçmişte kaldı artık, günü geldiğinde ailen de geride kalacak onların yetersizliğiyle suçlaman seni bir noktaya taşımıyor, mental olarak seni yıpratır. Şu saatten sonra ne yapabilirsin veya şuan ne yapıyorsun o önemli.

Planım şu, parayı bul, evi terk et.
  • DGS ye girip ikinci öğretim bi bilgisayar veya elektronik mühendisliği oku bence
    Aynı anda çalışabilmeye de vaktin olur
  • Hocam 1-2 seneye tekrar denerim 2 sene ara verdim şu an sınavdan uzaklaşmak ve farklı şeyler yapmak istiyorum. Psikolojimi berbat etti sınavıydı, aile baskısıydı, yaşadığım saçma sapan olaylardı. Biraz dinlenmeye ve yeniden toparlanmaya ihtiyacım var. Okumayı istiyorum zaten. Ancak şu an benim parayı erkenden bulmam lazım.
  • Ankara
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.