Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce Acer eMachines N250 model netbook'umun klavyesine Schweppes dökülmesi sebebiyle garantiye vereceğim. Ancak yanlış hatırlamıyosam sıvı teması garanti kapsamına girmiyodu. Yinede teknik servise vereceğim ücretli olmasına rağmen ama fiyat hakkın bi bilgim yok. Teknik servisin adresini de şöyle gördüm;
Destek Bilişim Proje ve Servis Hiz. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Avni Dilligil Sok. No:6 Mecidiyeköy-Şişli
1- Servisin bana söyleyeceği ücret sizce yaklaşık ne kadar olur ? 2- Adres doğru mudur ?
Diğer ve en önemli sorum ise; Seagate 1.5 TB'lık taşınabilir HDD yi TV ye bağlı kullanıyorum ve son zamanlarda takılma, altyazılarda sorun çıkarma, doğru düzgün film izleyememe sorunları ortaya çıktı servise vermeyi düşünüyorum ancak serviste içindeki verilerimin silinebileceğimden şüpheliyim. Ve de adres doğrumu bi fikrim yok; Datagate Bilgisayar - Ayazağa Köyü, Cendere Yolu No:9 34396
1- Serviste HDD içindeki verilerim silinirmi ? Silinmeyeceğinin garantisi verilirmi ? 2- Adres doğru mudur ?
Teşekkür ediyorum...
@CmKndr
Merhaba, Netbookunuzun garanti süresi hala devam ediyor mu? Herhangi bir sorun çıkarttığı için mi garantiye vermeyi düşünüyorsunuz temizlik amaçlı mı ? Teknik servis ile ilgili elde ettiğiniz bilgiler doğru ancak şehir dışından ürünü kargo ile yollayacak iseniz,servisi arayarak bilgi almanızda fayda var.
HDD'nizi servise göndermeden önce herhangi bir sorun olup olmadığını anlamanız için tarama yapmanız daha doğru olur. Servis,ürün veri kurtarma adı altında servise gönderilmediğinden dolayı verilerinizin silinmeyeceğini yada kaybolmayacağını garanti etmez. Özellikle kişisel bilgi ve fotoğraflarınızı yedeklemenizi ve HDD'nizden silmenizi öneririm. Adres ile ilgili bir yorumda bulunamayacağım ancak ürünü aldığınız mağaza yoluyla-aracılığıyla servise göndermeniz daha doğru olur.
quote:
Orijinalden alıntı: R0ME
@CmKndr
Merhaba, Netbookunuzun garanti süresi hala devam ediyor mu? Herhangi bir sorun çıkarttığı için mi garantiye vermeyi düşünüyorsunuz temizlik amaçlı mı ? Teknik servis ile ilgili elde ettiğiniz bilgiler doğru ancak şehir dışından ürünü kargo ile yollayacak iseniz,servisi arayarak bilgi almanızda fayda var.
HDD'nizi servise göndermeden önce herhangi bir sorun olup olmadığını anlamanız için tarama yapmanız daha doğru olur. Servis,ürün veri kurtarma adı altında servise gönderilmediğinden dolayı verilerinizin silinmeyeceğini yada kaybolmayacağını garanti etmez. Özellikle kişisel bilgi ve fotoğraflarınızı yedeklemenizi ve HDD'nizden silmenizi öneririm. Adres ile ilgili bir yorumda bulunamayacağım ancak ürünü aldığınız mağaza yoluyla-aracılığıyla servise göndermeniz daha doğru olur.
Netbookumun garanti süresi devam ediyo mu etmiyomu bilmiyorum. Sıfır ürün değildir. 1 hafta kullanılmıştı ancak elimde kutusu vs. birşey yoktu. Netbookumun klavyesine sıvı döküldüğünden dolayı sağ kısımdaki tuşlara çok zor basılıyo. Basınca "çat" diye bi ses duyuyorum ve her basmamda zorlanıyorum. Ara sıra da takılma yapıyo. Ürünü şehir dışından vermeyeceğim, istanbulda oturuyorum oradan kendim vereceğim servise.
HDD kısmına gelince de, içindekileri yedeklemem imkansız çünkü başka bir 1.5 TB lık veri alanım yok. Ve ürünü aldığım mağazayı arayacağım,ordan bir adres edineceğim. Teşekkürler...
Eğer garanti süresinin devam ettiğini düşünmüyorsanız,klavyeyi söküp,tuşları sökerek sabunlu suda bekletmeniz ve iyice kurulayarak monte etmenizi önerebilirim. Servis büyük ihtimal ile klavyenin her tuşunu temizlemek için uğraşmayacak,yeni klavye takıp yollayacaktır. Yurt dışında 19.95 $ olan bir klavye,size yaklaşık 40.00-45.00 $+KDV+işçilik şeklinde yansıyacaktır.
HDD için;tüm verileriniz olmasa bile size özel fotoğraf,belge gibi dosyaları kesinlikle yedeklemenizi,servise olduğu gibi tüm özel verileriniz ile göndermemenizi öneririm.
yukarıda da belirtildiği gibi klavyeyi önce kendizin temilemeyi deneyin kendiniz bilmiyorsanız bilen ve anlayan birileri varsa çevrenizde yardım alın servis oldukça yüklü rakam çıkaracaktır.
servis her halukarda sıvı dokulmesi olduğunu anlayacaktır ve tahminen sana 160 - 200 lira arası bi fiyat çıkarması muhtemel
dışarda aynı klavyeyi 120 liraya bulabilirsin belki daha ucuza
birinci sorun için sana tavsiyem klavyeni kendin temizle yada yenisini kendin al ve tak. Emin ol çok daha ucuza gelicektir. sata hard disk sorununa gelince bence öncelikle bi chkdsk yap, ardından diski birleştir eğer çözüm olmazsa 150 gb verini mutlaka yedekle çünkü değişim yada tamir durumunda bilgiler siliniyor. benim başıma geldi:((
Netbook servisini unutuyorum o zaman. Klavyeyi kendim temizlemem imkansız,beceremem ancak temizleyebilecek bir bilgisayarcı arayacağım. Bu konuda yapabileceklerim bunlar. Gelelim en önemli konuya;
Taşınabilir HDD konusuna gelince de; az önce servisi aradım. İçindeki veriler silinir diyolar. Servise vermek istiyorum ancak verilerimi yedekleyebilecek bir 1.5 TB lık yerim daha yok. Verilerimde arşiv denilebilecek derecede yani silinsin istemiyorum. Arada kalmış durumdayım. Şu anda HDD içinde eset kullanarak virüs taraması yapıyorum. Düzelebilir,düzelmeyebilir bi fikrim yok ancak eğer düzelmezse başka neler yapmamı önerirsiniz ?
biliyorum çok üzün sürecek ama disk defragmenti denermisin?
quote:
Orijinalden alıntı: mclaren85
Nasıl yapabileceğim bunu ?
quote:
Orijinalden alıntı: CmKndr
quote:
Orijinalden alıntı: mclaren85
Nasıl yapabileceğim bunu ?
Windows altında çalışırken diske sağ tıkla--özellikler--araçlar--disk birleştir derseniz diski birleştirrsiniz. Diskiniz çok büyük olduğu için bu işlem 1-2 saat alabilir. Bide bişey merak ettim. hdd nin smart özelliklerine baktınızmı? Baktıysanız sonuçlar nelerdir bizimle paylaşırmısınız?
Diski birleştir yaptığım yaptığımda içindeki verilere bi zarar gelmez dimi ?
Ayrıca smart özelliklerine nasıl bakacağım ?
disk birleştirme verilere kesinlikle zarar vermez. ntfs dosya sisteminin en büyük avantajlarından biridir. Smart özelliklerini okumak için birçok program mevcut. crystal disk, hdd scan, hdd sentinel bunlardan birkaçı. istediğinizi indirip bilgi ekranını screenshot ederseniz size yardım etmeye çalışırım.
HDD Smart Özelllikleri ;
Disk birleştirmeyi birazdan başlatacağım
Hard diskinde bad sector yok, bütün değerler normal, bence hard diskinin servislik problemi yok. disk birleştirme yeterli gelecektir.
Şu anda başlatıyorum. Umarım düzelir, sonuçları paylaşırım...
HDD normale döndü gibi
1 saatlik dizi izledim ve banamısın demedi :D Şu anda kesin olarak emin deilim düzeldiğinden ancak bu ihtimal gerçekleştiği için bile çok çok teşekkürler...
düzelmesine sevindim, iyi seyirler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme