Şimdi Ara

Teknik bir network sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar benim çok manyak bir problemim var.bizim net cafede bi makina ağ bağlantısını ve net bağlantısını görmüyor.ama nasıl görmüyor.2836 nolu prottan akınsoft cafe kontrol programıyla şipariş göderebiliyorsun ana pc ye ama ne ana pc nede diğer pcler onu görmüyor.ağ bağlanrısındanda diğre makinaları hiç bi şekilde göremüyor.ben kablodandır dedim diğer makinanın kablosunu taktım fakat oda ne diğer makina bozuk dediğim kabloyla canavar gibi bağlanıyor.herneyse nete girmeyen makina döndüğümde artık neti görüyordu ve ağ bağlantısını kullanabiliyordum ama o kadar baygın şekilde ilerliyorki fenalık geldi artık.yaniwww.donanimhaber.com yaziyorsun tam olarak 1 dakika 23 saniye sürüyor açması.bu arada bağlantı hızı adsl 1024 KB.problem makinada ama neresinde.ne bi freewall var nede başka bişi engelleyici.bugun böyle yapmaya başladı daha önceden bişi yoktu.kaç kere ip,dns değiştirdim.kac kere geri yükleme yaptım ama tık yok.format çekmeden halletmek istiyorum bu işi yardımcı olabilirmisiniz?
    sorunu biraz teknik anlattım anlayan birisi daha iyi çözebilir.yardımlarınız için teşekkür ederim.







  • ethernet kartını değiştir madem sistem geri yükleme yaptın ve sonuç bulamadın. kabloyu değiştirdim derken ucunu başka bir pc'ye takıp denedin dimi
  • ethernet kartı onboard.evet kablonun ucunu diğer pcye taktım canavar gibi.format çektiğimde problemin gideceğini biliyorum ama benim için önemli olan format çekmemek çünkü az çok bilirsiniz net cafede herhangi bir pc ye format çekildiğinde ne kadar çok uğraşıldığını.sistem güncellemeleri,programlar vs vs vs ...........
  • bulunduğun cafede formata alternatif bir soft yokmu mesela norton ghost. okulda ben makinaların ghostunu alıyorum. bir sorun olduğunda aynen geri basıyorum ghostu. 10dk sonra kullanıma hazır. office, norton vs.. kurulu.
    olaki bazı sistemlerin config'leri farklı o zaman onlara göre bir ghost al
  • ah ah hepsi elimde mevcuttu her makinanın ghostu vardı ama bizim nette server var o çökünce hepsi gitti.bütün bilgiler bütün gerekli dosyalar hepsi onun içinde saklıydı.harddisk kendini kitlemiş ve bidaha hiç bi sekilde açılamadı.kafa çarpmış dediler bize.herneyse yani tek yol format şimdi öylemi vay be işte teknolojinin bittiği yerde bulunuyoruz sayın dh kullanıcıları.
  • o zaman orda bulunan bir makinanın ghostunu al ve sorunlu pc'ye çak daha bulamadım
  • :D çok saol arkadaşım aynen bende böle kafayı yedim bugun burda saatlerce oturup problemin kaynağını aradım.ama bi türlü bulamadım.bende artık bende pes ettim ve çaktım formatı.ama garip bişi var bu hala girmiyoooooooooo.kafayı yicem donanımsal bir problem olduğu kesinleşti ama ne nasıl neden.ethernette problem olsa değiştirdim düzelmesi lazımdı.kabloda desem oda değişti.e ne kaldı yaw.ne bela bi meslek nerden buldum ben bu işi.insanlarla uğraşmak daha kolay valla.en azından konuşabiliyosun :)
  • bi ethernet tak sonra anakartın kendi ethernetini disable et öyle bi dene
  • Ethernet kartın onboard ise ozaman BIOS update problemini çözebilir. Bu arada IDE kablolarının hepsini değiştir. Ethernet kartının yuvasındaki temas tellerini kontrol et belki 1 tanesi temas etmiyor olabilir bu senin 100 Mbit ni 10 Mbit e düşürür.

    Kolay gelsin

    Sevgilerimle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.