Şimdi Ara

Tekleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım opel astra H,2005 modeldir. Benzinlidir ve tüp takılmamıştır. Bir ay önce 2 bin devir altında tekleme sorunu nedeniyle bobini(delphi) ve bujileri(champion) bu şekilde yeniledik. Tekleme sorunu hallolmuştu fakat tekrar aynı sıkıntı başladı. Bu konuda tevrübelerinizi aktarmanız faydalı olacaktır.
    Selam ve saygılarımla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• aynı sorunu bi ara bende yaşamıştım ama çözememiştik. eskidendi. siz krank sensöründen akışmetreden beyinden başlayın deneme yanılma yoluyla. çıkma sağlam parça takarak sorunun çözülüp çözülmeyeceğini deneyiniz. eğer sadece lpg de yapıyorsa. direk enjektör bir ihtimalde regülatör olabilir. nozul çaplarının yeterli büyüklükte olduğunu varsayarsak

• Bilgisayara bağladığımızda hangi parçanın hatalı olduğu bilinmiyor mu? Başka parçalarda sorun varsa bobin ve buji değişimi ile 1 ay tekleme olmaması normal midir?
    Teşekkür ederim.

• Aracınızın emme manifoldunu bir kontrol ettirin kaçak var mı diye. Bir de bildiğim kadarıyla türbülans oluşturmak için klapeler var manifoldun üstünde. Onları da kontrol ettirin. Z16XER kodlu 1.6 opel motorunun kronik hastalıklarındandır.

• Bobini orijinal GM marka olanla değiştirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateşleme bobinlerine bir baktır

• Hocam alman sitelerinden sizin motor ve beyin kodundan tüm sensörlerin referans değerlerini bulun, arıza tespit cihazındaki çıkan değerlerle karşılaştırın, hangi senrörün değerleri istenen değerlerin dışındaysa muhtemelen sorun o sensör kaynaklıdır. Eğer değerler normalse sorun gaz kelebek gövdesi veya havaakışın okuyamadığı başka yerden hava alma problemidir muhtemelen. Ben 2004 model Lada Vega nın havaakış ve gaz kelebek senrörünün bozulmaya başladığını rus sitelerinden araştırarak bulmuştum.

Eğer bunlarla uğraşamam derseniz son değiştiğiniz parçaların araca uyumlu olup olmadığı araştırın, çünkü soğuk buji sıcak buji muhabbetleri var onları bilmek gerekir, öte yandan buji kablosu da özelliğini yitirmiş olabilir, onlar da ohm cinsinden ölçülerek sağlam olup olmadığı anlaşılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Silkeleme-Tekleme Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Hararet Problemi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Subaplara bakıldımı hocam

• subap cortlaması gibi geldi bana

• Buji kablosu oynamış olabilir. Elle bobin ve buji giriş yerlerini oturtmaya çalışın. Boşluk varsa yerine oturur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.