Şimdi Ara

TEK VE ÇİFT BOBİNLİ BAS ARASINDAKİ FARKLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
29.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar elimde magnat 480 anfi var alttaki bası rahatça çalıştırabiliyo ama yanılmıyosam bu bas tek bobin bu durumun ne gibi artı yada eksileri vardır çift bobinli baslan tek bobinli bas rarsındaki fark nedir hangisi daha iydir ve en önemlisi çift bobinli 1000 watlık bas ekstra anfiden güç istermi bütçem 150 ytl sahibinden .comdan alışveriş yapacağım eğer aralarında bir fark yoksa bana çift bobinli 1000 watlık kabinli bir bas önerebilirmisiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-1000lik-jbl-30-cm-bas-purofosyonel-faturali-garantilikapindaode-54786594/detay/?source=promotion_topl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 13 Ağustos 2011; 17:28:44 >

• çift bobinin amacı farklı ohmajlarla amfiye bağlantı yapabilmektir, bunun getirisi de bası daha düşük maliyette bir amfiyle besleyebilmektir. ohmaj düştükçe fazla ısı ve güç elde edilir ancak ses kalitesinde kayıplar olur. ohmaj yüksek tutulursa bunların tersi olur. umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

çift bobinin amacı farklı ohmajlarla amfiye bağlantı yapabilmektir, bunun getirisi de bası daha düşük maliyette bir amfiyle besleyebilmektir. ohmaj düştükçe fazla ısı ve güç elde edilir ancak ses kalitesinde kayıplar olur. ohmaj yüksek tutulursa bunların tersi olur. umarım anlatabilmişimdir.

valla arkadaşı ohmaj nedir bilmiyorum benim elimde 1000 watt 250 rms magnat amfi var bu anfiye 500 watt pioner hoparlör ve 1000 watt bas takmayı düşünüyorum ama bas konusunda kararsızım yukardaki tek bobin bass magnat amfilen uyumlu olduğu söylendi şimdi ben 1000 watlık çift bobin alsam gene bu anfiye uyarmı herhangi bir sıkıntı çekermiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

çift bobinin amacı farklı ohmajlarla amfiye bağlantı yapabilmektir, bunun getirisi de bası daha düşük maliyette bir amfiyle besleyebilmektir. ohmaj düştükçe fazla ısı ve güç elde edilir ancak ses kalitesinde kayıplar olur. ohmaj yüksek tutulursa bunların tersi olur. umarım anlatabilmişimdir.

valla arkadaşı ohmaj nedir bilmiyorum benim elimde 1000 watt 250 rms magnat amfi var bu anfiye 500 watt pioner hoparlör ve 1000 watt bas takmayı düşünüyorum ama bas konusunda kararsızım yukardaki tek bobin bass magnat amfilen uyumlu olduğu söylendi şimdi ben 1000 watlık çift bobin alsam gene bu anfiye uyarmı herhangi bir sıkıntı çekermiyim

elinizdeki amfi çift bobin için uygun değildir, 1000 watt bas (jbl gt 4 ) o amfi de tam randımanda çalışmasada işinizi görecek kadar çalışır.

• Merhaba arkadaşlar.
    Elimde gm x944 pioneer amfi,
    bir çift 430 watt twiterli oval pioneer hoparlör,
    Duble din navigasyonlu teyp var.
    Pioneer subwoofer almayı düşünüyorum.
    Bu işlerden pek anlamam ama kaliteli bir ses almayı isterim.
    Bana önereceğiniz uygun fiyatta bir model varmı?
    Ek olarak çift bobinli mi, yoksa tek bobinli mi subwoofer almam gerekiyor.
    Yardımlarının için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timci19 -- 2 Ocak 2016; 8:49:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandir bu sitede takildigim konularin cevabini buluyordum fakat uyelik avmak bugune nasipmis.
    Arkadaslar benimde bu konuda bilgiye ihtiyacim var aracimda anfi ve sub var baglantilari ben yaptim anfi roadstar rda 6050 3000w 4 kanal suan kullandigim bas x marka 800w peak olan tek bobin 12 inclik sub 4 hoparlor cikisinin alt 2 hoparlor cikisini kopruleyerek bagladim bas iyi ama pek istedigim gibi degil ses 13 lerde bas fazla 24 lerde basin sonu resme 32 yani max seste te bozuk sesli bas geliyor ben bi anfiye cift bobin basmi tek bobin basmi atayim ve w olarak kac rms yada peak degerlerinde bi bas atsam sondaki bozulmayi anfiyi biraz daha kisarak yok ederim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş çift bobin at mano anfiyle çalştır
  • arkadaşlar elimde harward hr809-a 5 kanal anfi var. Ve pioneer tsw 310s4 1400 wat 30 cm subwofer var. Bu anfi bu bası kaldırır mı. Ve basım tek bobin mi çift bobin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoSHawk.

arkadaşlar elimde harward hr809-a 5 kanal anfi var. Ve pioneer tsw 310s4 1400 wat 30 cm subwofer var. Bu anfi bu bası kaldırır mı. Ve basım tek bobin mi çift bobin mi

o anfi o subwooferı tam performanslı çaldırmaz diyelim. subwooferın tek boboin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.