Şimdi Ara

TEK TIKLA DOSYA ŞİFRELEME VE SAKLAMA-RESİMLİ ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günaydın herkese.Bugün sizlere dosya şifrelemenin ve saklamanın aynı anda tek tıkla nasıl yapılacağını anlatacağım.İnanın o kadar basitki 7 yaşındaki bir çocuk bile yapabilir.Hemen anlatıma geçmek istiyorum.Sadece tek bir program kullanacağız onun da adı Quick Batch File Compiler.Yani .bat dosyamızı .exe haline getirmek amaçlı kullanacağız.Ben sizler için programı PORTABLE hale getirip upload ettim.Linki aşşağıdadır.İndirdikten sonra virüs taramasından geçiriniz.

http://rapidshare.com/files/397332018/Quick_Batch_File_Compiler_by_666.rar.html

1-Masaüstüne "Yeni Metin Belgesi" açıyoruz.

2-Bu belgenin içine aşşağıdaki kodları ekleyip uzantısını .bat olarak kaydediyoruz.Yani "Kilit.bat" olarak kaydediyoruz.

cls
    @ECHO OFF
    title Folder Locker
    if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
    if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
    :CONFIRM
    echo Kitleyim mi lan dosyayi?(y/n)
    set/p "cho=>"
    if %cho%==y goto LOCK
    if %cho%==y goto LOCK
    if %cho%==n goto END
    if %cho%==n goto END
    echo Malmisin??
    goto CONFIRM
    :LOCK
    ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
    attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
    echo Folder locked
    goto End
    :UNLOCK
    echo Sifreyi gir isim var gucum var!!(Powered By 666)
    set/p "pass=>"
    if NOT %pass%== 12345 goto
    attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
    ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
    echo Folder Unlocked successfully
    goto End
    :FAIL
    echo Invalid password
    goto end
    :MDLOCKER
    md Locker
    echo Locker created successfully
    goto End
    :End

3-Kodlardan anlaşıldığı üzere şifremiz 12345 yani dosyaları kilitlerken bize soracağı şifre bu.Şimdi bu .bat dosyasına çift tıklıyoruz ve bize masaüstünde içi boş bir "Locker" klasörü veriyor.

4-Kitleyeceğimiz özel dosyamız her neyse bu klasörün içine atıyoruz.Ben örnek olsun diye mp3 atıyorum bir tane.

5-Daha sonra Locker dosyasını kapatıp kilitlemek için .bat dosyamıza çift tıklıyoruzSırayla "y" harfine ve Enter'a basıp dosyamızı kitliyoruz ve dosyamız aynı anda kayboluyor.

6-Peki dosyayı nasıl getireceğiz? Tekrar bat dosyamıza çift tıklıyoruz ve şifremizi girip enter diyoruz.dosyamız geri geldi.

7-Şimdi asıl meseleye gelelim.Biliyorum herkes diyorki ".bat dosyamız öyle kalırsa başkaları ele geçirip içini açıp şifremizi değiştirebilir ama" Evet buna karşıda dosyamızı açılmayacak şekilde .exe haline getireceğiz.Yani bir nevi program yapmış olacağız.İşte burda yukarıda paylaştığım program devreye giriyor.Programımıza çift tıklıyoruz ve Open yazan yerden Kilit isimli dosyamızı seçiyoruz.

8-Version Info kısmından programınıza isim verebilir,telif hakkı sahibini girebilir ve versiyon belirleyebilirsiniz.Embedded Files kısmından porgramınıza ikon ekleyebilirsiniz.Buralara pek girmek istemiyorum zaten biraz kurcalarsanız dünyanın en basit .exe yapma programı olduğunu göreceksiniz..

Direk olarak yukarıdaki "Build" a tıklıyoruz ve bize exe mizi nereye kaydetmek istediğimizi soruyor.Masaüstü deyip herhangi bir dosya adı veriyoruz ve olay bitmiştir..bat dosyamız artık exe haline geldi ve kimse içini açıp kodlarla oynama yapamayacak.Ben GOM Playerın ikonunu kullandım

Not:Kodlar alıntı olup,anlatım tümüyle bana aittir.

Bir teşekkür herşeyi değiştirir

• Cok tesekkür ediyorum,deneyeceğim.
    Yer imlerine ekledim,bu konuyu.
  • Denedim,güzel,hosuma gitti.yalniz uyarı mesajlarını begenmedim.zaten kodlardan düzeltilebiliyor o da.
  • tam aradığım şeydi süpersin hocam, yine sade ve fonksiyonel didaktik anlatımlar, böyle çalışmalar görmek istiyoruz.
  • ellerine sağlık fakat daha kolay programları yok muydu ?
    yer imlerine ekledim kullanacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

ellerine sağlık fakat daha kolay programları yok muydu ?
    yer imlerine ekledim kullanacağım

Dostum bu çok kolay bişey çünki bunları 1 kereye mahsus yapıyosun ve exeyi oluşturunca istediğin kadar kullanabilirsin şifreni unutmamak kaydıyla
  • güzel bi olay ama bu locker klasörü ne isim değişiyor nede siliniyor olaydan sonra. nasıl sileceğiz bu klasörü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hallettim tamamdır :) saol paylaşım için. birde buna dosyayı silmek istenmesi durumunda sifre ekleme olsa daha iyi olur yapabilirmiyiz? yada degisiklikte.
  • teşekkürler..
  • Merhabalar öncelikle konu asırlık olmuş fakat ben buna bakarak dosyamı kilitlemiştim şuan ise dosyaya tıklıyorum şifre yazma bölümü geliyor şifreyi yazıp enter'a basıyorum ama ne açılan bir pencere var nede bir şey yardımcı olur musunuz teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.