Bildirim
tek nokta enjeksiyonlulara lpg uyum sağlamıyormu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
kim demişse halt etmiş , hemde süper uyum sağlıyor , siena 1.4 el var bizde aynı motor sendekiyle çok memnunuz , onu diyen adamın yanına dahi uğrama bi daha
-
quote:
Orjinalden alıntı: mendel50
kim demişse halt etmiş, hemde süper uyum sağlıyor , siena 1.4 el var bizde aynı motor sendekiyle çok memnunuz , onu diyen adamın yanına dahi uğrama bi daha
sizdeki fabrika çıkışlı lpg olabilir. sienaların bir kısmı öyledir. -
quote:
Orjinalden alıntı: oneyli
quote:
Orjinalden alıntı: mendel50
kim demişse halt etmiş, hemde süper uyum sağlıyor , siena 1.4 el var bizde aynı motor sendekiyle çok memnunuz , onu diyen adamın yanına dahi uğrama bi daha
sizdeki fabrika çıkışlı lpg olabilir. sienaların bir kısmı öyledir.
hayır kesinlikle fabrika çıkışı öyle değil sonradan biz kendimiz taktırdık çünkü benzini çok yakıyordu 2000 motor gibi içiyordu , 275 ytl ye taktırdık öyle ahım şahım bi markada değil yerli malı , marka sormayın burda yazmayacağım illaki markasını öğrenmek isterseniz pm den atarım , şu anda 135-140 krş yakıtı var çok memnunuz lpg olmasaydı hemen satacaktık zaten bu aracı , dediğin gibi bazı sienalarda lpg fabrika çıkışı var tipo 1.4 ie lerdede aynı motor var unoda vede palioda da kullanıldı bu motor hepsinede eski sistem tek nokta lpg harika şekilde oluyor , taktırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum yoksa benzini içiyor bu meret , ama lpgde gerçekten çok az yakıyor , siz en iyisi işini iyi bilen bir lpg montaj merkezine gidin dediklerimi aynen duyacaksınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 26 Aralık 2008; 6:25:52 >
-
HATTA KONUYU LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜNE BİR SORUN DEDİKLERİMİ ONAYLAYACAKLARDIR -
dostum bende tipo 1.4 ie var ve 10 bin km ye yakındır lpg li hatta diğer karbüratorlü araçlardan daha düzenli çalısıyor
lpg benzin - benzin lpg geçislerini hissetmiyorsun ayrıca mikserleri tam karbüratore göre ve ne bant takıyorsun nede baska bisey ,
ayrıca yakıtıda çok ekonomik km ye 150 bin yakıyor (lpg 1630)
performans çok asırı düsmüyor bence aldesa taktır birde emülator taktırırsın sorunsuz ekonomik keyifle binersin -
hava filtresinin olduğu kabine patlatma ihtimaline karşı kapak monte ediyorlarmı? -
quote:
hava filtresinin olduğu kabine patlatma ihtimaline karşı kapak monte ediyorlarmı?
hayır patlama kapağı full enjeksiyonlulara monte edilir , bizdekindede yok 5 yıldır kullanıyoruz herhangi patlama çatlama olmadı , ayrıca emilatör kullanılmadı sadece bir röle ile enjektöre giden elektriği kesiyorlar o kadar , haa unutmadan enjektör lambası lpg de iken sürekli yanıyor bunu kafaya takmazsan eğer hiç bir problem yaşamadan doya doya arabaya binersin -
mendel50 arkadaşım teşekkür ederim valla içimi rahatlattın. haftasonu montaja gideceğim. durumu iletirim daha sonra -
quote:
mendel50 arkadaşım teşekkür ederim valla içimi rahatlattın. haftasonu montaja gideceğim. durumu iletirim daha sonra
montajda lpg regülatörünü (beynini) mixere yakın bir yere koymalarını özellikle söyle, bazıları çok uzak bir yere koyuyor vede bi sürü problem yaşanıyor ,sabahları zor çalışma gibi
-
Bence süper oluyor lpg ve benzin çekişi arasında anormal bir fark yok.Hemen hemen aynı yaptığım güç testinde fiat uno 1995 model arabada lpgde 70hp benzinde 74hp gelmişti. -
montajı yaptırdım 10 gün oldu. Sabahları ilk denemede çalışıyor ama rolanti çok düşük oluyor araba tekliyor iyice ısınınca düzeliyor. Montajı yapan usta 2 defa ayar yaptı hatta birini bilgisayarla yaptı ama sorun düzelmedi. Zamanla düzelecek diyor ama zamanla bi ilgisi varmı? -
ARABA ISINANA KADAR BENZİNLE ÇALIŞTIR , ONU SEN AYARLAYACAKSIN ARTIK, SIRALI SİSTEM GİBİ SENSÖRLER YOK SENDEKİ KLASİK SİSTEM OLDUĞUNDAN SABAHLARI DİKKAT EDERSİN BİRAZ OLUR BİTER HAA BİRDE ENJEKSİYON IŞIĞIN SÜREKLİ YANAR ONUDA DİKKATE ALMA
SANA TAVSİYELERİM ;
- LPG DE BUJİLERİNİ SÜREKLİ TEMİZ TUT 1000 KM DE BİR YENİSİYLE DEĞİŞTİR LPG DE ATEŞLEME SİSTEMİ ÇOK ÖNEMLİ
- ARACINA YAĞ OLARAK 10W-40 KULLAN SAKIN LPG Lİ YAĞ DENEN YAĞLARDAN KULLANMA VE TAMİRCİLERİN DEDİKLERİNE KULAK ASMA BU KONULARDA , DAHA İYİ MOTOR PERFORMANSI VEDE KIŞIN ÇOK RAHAT EDERSİN İLK ÇALIŞTIRMA FİLAN
- SOĞUK HAVALARDA BİRAZ ISITMANI TAVSİYE EDERİM ISITMA SIRASINDA GAZA YÜKLENİRSEN LPG YE GEÇER EĞER LPG YE GEÇERSE SEN LPG DÜĞMESİNDEN TEKRAR BENZİNE AL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 7 Ocak 2009; 3:25:00 > -
kim demişse sallamış arkadaşım -
Zamanla düzelirdiye birşey olmaz arabada bazen sorunlar oluyor zamanla geçecekse beklemek gerekir.
-
quote:
tipo 1.4 ie aldım lpg taktıracaktım. Lpg montajı yapan iyi bi yere gittim. Bana parana yazık olur tek nokta injeksiyonlu tofaş arabalarına uyum sağlamıyor patlatma yapıyor bobinleri ve rolanti motorunu bozuyor dediler. Bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum.
ARKADAŞ DİĞER YORUMLARI OKUMADIM... -
quote:
Orjinalden alıntı: jagler_78
quote:
tipo 1.4 ie aldım lpg taktıracaktım. Lpg montajı yapan iyi bi yere gittim. Bana parana yazık olur tek nokta injeksiyonlu tofaş arabalarına uyum sağlamıyor patlatma yapıyor bobinleri ve rolanti motorunu bozuyor dediler. Bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum.
ARKADAŞ DİĞER YORUMLARI OKUMADIM...
PARDON...
BENDE 98MPİ TİPO VAR...
1.Sİ 1400 MOTORLU ARABA TÜPTE HUZUR VERMEZ,, Kİ BENİM ARABA 1600MOTOR 104HP OLMASINA RAĞMEN LPG BENİ RESMEN UYUZ ETTİ. EVET PATLAMA SORUNU BENİM ARABADA DA ÇOK OLDU. BENDEKİ TÜPTE NORMAL SİSTEM, YALNIZ ARABA FULL ENJ.LU... ARABA BORU GİBİ YAKMAKTA,, YAKTIĞI KADAR GİTMİYOR. RAMPA YUKARI BİRDEN ÇEKİŞTEN DÜŞÜYOR. Kİ SENİN 1400MOTORLU TİPO HİÇ GİTMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. 1.4TİPOSU OLAN YAKIN Bİ ARKADAŞIM RESMEN İLLALLAH DEDİ.
2.Sİ ÇOK SONRADAN ARABAYA ATILAN TÜP ÇOK HUZURSUZLUK YARATIR. 1.4MOTOR VE DÜŞÜK BEYGİRE SAHİP Bİ ARABANIN ÇEKİŞİ AŞIRI DÜŞER DİYE DÜŞÜNÜYORUM
-
bende 1.4 ie tipo sahibiyim lpg taktıralı 12 bin km oldu benzin ile lpg arasındaki performans farkı çok çok az rampalarda çok büyük fark yaratmıyor sadece hızlanma konusunda benzine göre biraz yavas kalıyor ama çok büyük bir fark değil , ayrıca bu zamana kadarda en ufak bir sorun olmadı ne yağ eksiltti nede su , arabam 65 binde .
km ye sehir içi 180 sehir dısı 140-155 arası yakıyor lpg 1640 bulunduğum yerde.
ayrıca jagler_78 kardesim 1.4 olması lpg de çok büyük bir performans kaybı yasatacağı anlamına gelmiyor , 1.4 le 1.6 arasında illaki bir güç farkı var , ama lpg takılınca arabadan İllallah dedirtecek gibi bir durum söz konusu değil
ayrıca sizin araçtaki sistem düz sistem olduğu için tam uyum sağlamıyor sıralı sistem tipo kullandım benzinle pek bi farkını göremedim ayrıca oldukça düzenli çalısıyor . ama mpi motorlara düz sistem taktıran arkadasımda vardı o da gayet memnunndu
-
1.6 MPİ ler 104 HP değil 90HP dir.104 SAE ölçümüne göredir DIN a çevirirince 90HP dır.Esası 90 HP dir.
1.4 ie lerde89 değil 75 HP dir.
Eski bir 1.4 ie kullanıcısı olarak söylüyorum LPG de çekmiyor lafına katılmıyorum.İyi bir ayar ile araç LPG'de kuduruyor desem yeridir. -
quote:
Orjinalden alıntı: yeakin
1.6 MPİ ler 104 HP değil 90HP dir.104 SAE ölçümüne göredir DIN a çevirirince 90HP dır.Esası 90 HP dir.
1.4 ie lerde89 değil 75 HP dir.
Eski bir 1.4 ie kullanıcısı olarak söylüyorum LPG de çekmiyor lafına katılmıyorum.İyi bir ayar ile araç LPG'de kuduruyor desem yeridir.
WALLA ARKADAŞ BENİM RUHSATTA 104HP YAZIYO,, BEN ONUN YALANACISIYIM,, O ZAMAN TÜM ARABALAR X BEYGİR DEĞİLDE Y BEYGİR DEMEKTİR,, O ZAMAN İŞİN DOĞRUSUNU YAZSINLARDA BİZDE BİLELİM DİMİ...
HİÇ ABARTISIZ SÖYLÜYORUM.. BİGÜN TANKI SÖKTÜRDÜM VE AYAR YAPILMADI,, USTA 2GÜN DOLAŞ YAKITI ÖĞREN DEDİ,, 3.VİTESTE 130A ÇIKMIŞTIM LPG DE, ARABA TAZI GİBİ KAÇIYODU AMMAAAA GEL SEN YAKITI SOR BAKALIM NE YAKIYODU DİYE..
BEN KENDİ ALTIMDAKİ ARABANIN HESABINI BİLİRİM BAŞKASINA AKLIM ERMEZ, TÜM BAKIMLAR ZAMANINDA YAPILMASINA RAĞMEN ARABA ÇEKMEMEKTE,, RAMPA YUKARI ANİ Bİ HIZ DÜŞÜŞÜ YAŞANMAKTA,, SANKİ ARABANIN ARKASINDAN BİRİSİ ASILIYO GİBİ.. HANGİ USTAYA GİTSEM SENİN ARABA BU KADAR GAZI YAKAR DİYO.
YANİ GAZ İLE BENZİN ARASINDA AŞIRI Bİ PERFORMANS KAYBI YAŞIYORUM BEN KENDİ ARABAMDA
Benzer içerikler
- lpg li araç soğukken stop ediyor
- opel astra h arıza lambaları ve anlamları
- kasko iptal ücret iade hesaplama
- en iyi yol tutan lastik
- dizel araç yakıt geri kaçırma
- mercedes elektrikli suv
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X