Şimdi Ara

tek klima 3 oda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
25.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

klimayı salona kurdurmaya karar verdim, ama bir farkla ekteki resimde görüldüğü gibi köşeye çapraz bir şekilde konumlandırıp klima direk kapıya doğru bakacak, bu sayede salonda her halikarda ısınma ve soğutma işlemi gerçeklenecek ve yazın diğer odalarında serinletilmesi maksatlı hava rahat bir şekilde koridora doğru yönlendirilebilecek, yani öyle umuyorum.

tek klima 3 oda
  • scan_z S kullanıcısına yanıt
    xraytr X kullanıcısına yanıt
    hocam senin sisteme benzer bir sistemde ben kurmayı düşünüyorum evin alt katında hol 2 odaya bakıyor kapılar yan yana tek korkum bulunduğu hol çok ısınırda karşıda bulunan iki oda ısınmadan klima kendini kapatırmı. klimam bu iki odayı ısıtacak kapasitede
     tek klima 3 oda tek klima 3 oda
     tek klima 3 oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 11 Temmuz 2014; 17:48:25 >

• veerzaara kullanıcısına yanıt
    Odaların arasındaki duvar genişliği önemli, benim evin1 metreden fazla karşıda duvar kalıyor bundan dolayı klimanın üflediği havanın büyük bir kısmı golde kalacaktı, bu tür uygulamalar için iç unitedeku sen soru iptal eddiyorlarmis. Kendini kapatmamasi için ama dediğim gibi duvar genişliği fazla değilse havanın çoğunluğu direkt olarak odalara gidecektir, yalnız şunu da unutma tv falan izlerken diğer odalara ses gitmesin diye kapıyı kapatırsanız klimasiz odada kalirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veerzaara kullanıcısına yanıt
    Odaların arasındaki duvar genişliği önemli, benim evin1 metreden fazla karşıda duvar kalıyor bundan dolayı klimanın üflediği havanın büyük bir kısmı golde kalacaktı, bu tür uygulamalar için iç unitedeku sen soru iptal eddiyorlarmis. Kendini kapatmamasi için ama dediğim gibi duvar genişliği fazla değilse havanın çoğunluğu direkt olarak odalara gidecektir, yalnız şunu da unutma tv falan izlerken diğer odalara ses gitmesin diye kapıyı kapatırsanız klimasiz odada kalirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: scan_z

cevap için teşekkürler duvarların arasında yarım metre bile yok sadece tuğla kadar yer var peki bu sensör kapatılınca inverter özelliği iptal olmazmı mantıken
  • evet sensör iptal edilirse klima tam yükte çalışır, ama dediğin gibi duvar genişliği az ise buna gerek yok, bence sağlıklı bir sistem olacaktır. önemli olan klimanın üflediği havanın klimaya geri dönüşünün ne şekilde olduğu. yakın mesafede yeterli genişlikte duvar olursa tam karşısında hava sirkülasyonu o bölgede olacak ve klima ortam yeterli ısıya ulaşmadan kendini kapatacaktır.
  • Aynı şekilde bende 2 klima ile evi soğutmayı düşünüyorum. Biri üst kata koridora diğeride alt katta koridora. Soğutacağım alan 120 m2 minimum(mutfak banyo ve misafir odalarının kapısı kapalı duracak şekilde) maksimumda 270 m2 civarı. Sizce 2 klima ile bu işi yapabilir miyim ? Merdivenin üstine ve alt katta hemen bitişiğinde olan daire giriş kapısının üzerine koymayı düşünüyorum.
    Edit: yukarda inverter klimaların kapasitesinin üzerinde çalışabildiğini okudum. 24.000 btu luk 2 klima alsam eve yeter mi ? Enerji sarfiystı vs. Önemli değil benim için. Yeterki çok kablo hortum gözükmeden bu işi yapayım. Hortumlara takıntım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 23 Haziran 2016; 16:44:27 >
  • Yüksek kapasiteli Tek Dış Ünite ve 2-3 Tanede iç Ünite Bağlansa odalara?

Borulara T borularla dağıtım yapılsa ve hangi İc Ünte kullanılacaksa Ona göre VANA konulsa ve hangi iç unite kullanılacaksa Onun Vanası Açılsa?

Bu Bana Mantıklı Geliyor amaaaaa.... Bunu Becerecek Servis Lazım...

Split Klimalar Çok Pahalı... Split Klima Almaktansa Her odaya bir klima Taktırmak Daha Mantıklı...

Aklimdaki tek soru işareti İç üniteye giden elektronik emre göre hareket eden dış üniteye elektrik bağlantısını Nasıl yapacağız?

Yani dış ünite hangi iç üniteden emir geldiğini nasıl anlayacak?

İç unitelerin Baorularını paralel bağlayabiliriz sıkıntı olacagını sanmıyorum biraz emekle...

Ama elktronik Bağlantıyı Paralel Bağlayabilirmiyiz?

Mesela Salondaki iç üniteyi çalıştırdığımızda oturmak odasındaki iç ünitede çalışırmı?

• arkadaşlar yardım için konuyu yeniden canlandırmak durumundayım.

Benimde evde oturma odasında Baymak Elegant Plus 1200 btu klima takılı

İlerleyen dönemde oturma odası çocuk odası olacak ve biz salona geçeceğiz ama yatak odasındada ihtiyaç duyuyoruz Adana'da oturduğumuzdan klimayı hem ısıtma ve soğutma olarak kullanıyorum

24000 Btu Baymak Elegant Plus inverter klima mevcut o klimayı alırsam salon kapı üstüne veya mutfak kapı üstüne koyarsam neyice alırmıyım.

tek klima 3 oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayzek -- 24 Ekim 2017; 20:5:23 >

• genelde bir odayı kullanıyoruz ama yaz kış yatarken yatak odasında ihtiyaç duyuyoruz
  • scan_z S kullanıcısına yanıt

Merhaba. salona böyle koymak işe yaradı mı acaba

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.