Yazıcılarda özellikle renkli baskı için, her renkte ayrı kartuş kullanılmasıyla bir tane renkli kartuş kullanılması açısından kalite/ömür/fiyat/dolum açılarından fark var mı?
Bende Epson 3650 var ve her bir renk içiçn ayrı olan renkli kartuş dolumlardan sonra verim alamadım. Bunun Epson'a özel olduğunu okudum. Canon MP150 öne çıkıyor. Onda renkli kartuş dolumu evde yapılabilir mi? Bir renk bitse ve sadece onu doldursak sıkıntı yaşar mıyız?
.oO°Oo.
kardeş tek kafa tek kartuş diye adlandırılan modellerin dolumu olmaz siyah ve renkli mürekkep aynı yerde olduğundan dolumcular onu ya hiç dolduramaz ya da sadece siyah olarak doldurabilir bu yazıcıları tavsiye etmem masraflı olur
temelde ayrı karuşlar kullanan modeller (sigle-ink) iki kartuşlu lara göre daha verimlidiri (ama epson değil tabii çünkü epsonda single ink in sağladığı faydalardan hiç biri yok. bir kartuş bittinde diğerlerini kullanamıyorsunuz. kartuşları küçük hacimli ve pahalı)
ve çoklu kartuş isitemi özellikle Canonlarda çok başarlıl bi şekilde kullanılmış. başlangıçta tam dolu geiliyorlar. biri bittiği zaman diğerleri de baskı vermeye dewm ediyor. büyük havimli ve ucuzlar () ortalama 12-15 € arasıbnda fiyatları var. VE bi takımla ortalama 250 civarında 10x15 ebadında foto basılabiliyor. bu rakama hiç bir marka yaklaşamıyor. ve Canonlar single ink modelelrinde 9600x2400 dpi baskı veriyorlar. bu da mükemmel fotoğraf baskısı sağlıyor.
MP150 ye gelince giriş sewiyesinde fiyat performans olarak alınacak gtek makine!!! kartuşları tam dolu geliyor tarama çöz: 1200x2400 dpi ve fotoğraf baskısında mükemmel sonuçlar veriyor
ve fiyatı da 69€. harıl harıl fotoğraf basmıycaksanız hemen bi mp150 alın (kartuşları da doluma uygun)(ama ben tavsiye etmiyorum tabii)
Ben de araştırdım ve sanırım HP 1510 alıcam. Arkadaşımda var çok memnun ve gezdiğim bütün kartuş dolduran işyerleri bana HP önerdiler. Dolum açısından sorunsuz olan HP miş. Bana da öyle geliyo. Bilmiyorum Canon u da sordum fakat Canon lar o kdar doluma gelmiyorlarmış.
Dolum işinde, HP kartuşlar hem hazne hem de yazıcı yüzeyi içeriyorlar. Epsonda sadece hazne var, yazıcı yüzey makinede sabit. Canonu bilmiyorum. HP bu yönden avantajlı sayılabilir, çünkü hatalı dolumda kartuş değişimi nozül değişimini de beraberinde götürdüğünden hata telafi ediliyor. Ama bu da fiyat olarak yansıyor tabii.
Peki Canon 150-170-450 modellerinde, özellikle 150-170 geçişindeki fiyat artışına değer mi. Çoklu renkli kartuş kullanan fiyat/performans ürünü ne olabilir?