Şimdi Ara

Tek kablo üzerinden iki bilgisayar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar ağ bağlantısı hakkında bir şey sormak istiyorum. Bi okulda 4 portlu adsl modemin bi portundan başka bir sınıfa kablo çekilmiş ağ sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat aradaki mesafa biraz uzun bu sınıfta bir bilgisayar daha var ikinci bir kablo daha çekmeden bu aynı kablo üzerinden interneti bu iki bilgisayara ulaştırabilirmiyiz. (4 portlu bir hub alıp gelen tek kabloyu bu hub a takabiliriz...)acaba bunun dışında başka bir çözüm var mı? arkadaşlar...(arkadaşlar bide modemin ethernet portundan hub a bağlantı yapacağımız zaman düz kablo mu? yoksa cross kablomu kullanmak gerekiyor?)...

• yanlış anlamadıysam..1 kablo var extradan ve siz o kabloyla 2 pc ye bağlantı yapmak istiyosunuz..kabloda da sorunsuz şekilde çalışan bi internet var..eğer doğru anladıysam bunu hub la çözebilirsin..1 hub alıp o tek kabloyu 2 pc ye paylaştırabilirsin
  • Hayır yanlış anlamadınız aynen o şekilde benim öğrenmek istediğim hub dışında bir seçenek var mı?
  • Bilgisayarlardan birine bir ethernet kartı daha ekleyip gelen kabloyu bu bilgisayara takarsın ve ikinci ethernet kartından da cross kablo ile diğer bilgisayara bağlantı yaparsın. Bir ara evimde bu şekilde iki bilgisyar da internete bağlanıyordu. Yalnız iki ethernet kartı olan bilgisayarı kapattığında diğer bilgisayarın da ağ bağlantısı kopar.

Edit: Eklemeyi unutmuşum; ikinci bilgisayarın internete bağlanabilmesi için iki ethernet olan bilgisayarda ağ kurarken internet paylaşımını açmalısın. Zaten windows iki ethernet kartı görünce ayarlara bu seçenekleri ekliyor ve adım adım rahatlıkla ağ kurabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graenttre -- 16 Kasım 2006; 13:37:41 >
  • Peki iki ethernet kartı takınca ağ kurulumunu nasıl yapıyorsunuz. Her iki ethernet kartı için de ayrı bir ağmı kuruyorsunuz. Bide tek ethernet kartı bağlı olan bilgisayar ağdaki diğer paylaşımlara da ulaşabilir mi? yoksa sadece takılı olduğu bilgisayarla mı iletişim kurabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.