Şimdi Ara

Tek Çekirdek Performansında Ryzen 3600 vs i5 9600K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Knight Online denen oyunu oynuyorum. Oyunun motoru eski olduğu için tek çekirdek performansı yüksek işlemci oyunda iyi performans veriyor. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Tabi arada 300 TL de fiyat farkı var.

Ryzen 3600 vs i5 9600K

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Knight Online için 9600K iyiymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kasıyor ya yağ gibi aksın istiyoruz biz. Şuan FX6300 var. Tatmin etmiyor yani.

Orijinalden alıntı: Münebbih

Hangisi hızlı ise o iyi
    9600k 5.0Ghz
    Seni kim kurmay yarbay yaptıysa yazık. 5.0ghz 9600k için sağlam z390 anakart+aio lazım astarı yüzünü geçiyor saçma konularının ödülü bu oldu sanırım...

| MSI OPTIX MAG274QRF-QD 2K 165Hz IPS |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Seni kim kurmay yarbay yaptıysa yazık. 5.0ghz 9600k için sağlam z390 anakart+aio lazım astarı yüzünü geçiyor saçma konularının ödülü bu oldu sanırım...

Alıntıları Göster
    Soruyu anlayabiliyorsun umarım

Daha Fazla Göster
  • Ryzen 3000 serisinin tek çekirdek gücü oldukça tatmin edici. 3600x alarak 1850 liraya işlemci soğutucu işini de halletmiş oluyorsunuz. Kendim şubat gibi 9600k aldım çünkü 2700x in bile tek çekirdek gücü 9600kdan kötüydü. Malum oyunların %90ı hala tek çekirdek gücü üzerinden yardırıyor. Buna en popüler oyun Pubg dahil.

Ama şimdi sistem toplayacak olsam tercihim kesinlikle 3600x olurdu çünkü tek çekirdek gücünde 9600k ile kafa kafaya. 9600k alıp onu 5.0ghz de çalıştırmak için iyi bir anakart ve soğutucu alacaksınız. İndirimle 1800e işlemciyi alsanız 1200e anakart en ucuzundan da 300liraya bir soğutucu alsanız toplam 3300tl yapıyor. Benim tavsiyem ise şu ikisi olur:
    www.hepsiburada.com
    AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-3600x-3-8ghz-35mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000LLTW8
    - 1849tl
    - 1398tl
    Toplam 3247tl ki bu indirimsiz fiyatları. Hepsiburada indirimi ile 3000 liraya ikisini alabilirsiniz. Uzun yıllar kafanız ağrımadan kullanabileceğiniz bir sistem olur.

Size asıl bahsetmem gereken konu ise; 9600K 6core 6threat bir işlemci olduğu için testlerde cpu kullanımı her zaman daha yüksek çıkıyor. 3600x 6core 12threat. Bir işlemcinin oyunlarda kullanımı %100e ulaşınca takılmalar kaçınılmaz olur. Örnek 4core 4threat eski işlemciler. Evet Knight öyle çok çekirdek isteyen bir oyun değil ama 6çekirdeği de aktif kullanan oyunlarda bir süre sonra sıkıntı olacak. Hepimiz bunun farkındayız.

Şu testi incele. Özellikle cpu kullanım oranlarına aynı anda bak. AC Odyssey ve Witcher'daa işlemci kullanımı 9600k da bariz çok çok fazla. Bu beni korkutuyor açıkçası. 9600k %100e ulaşıp takılma yaratmaya daha yakın. Bu sene olmadı seneye. Olmadı sonraki sene çıkan oyunlarda illaki zorlanacak. Ama 3600x daha uzun vadeli olur. Bunu üzülerek söylüyorum çünkü kendim de bir 9600k kullanıcısıyım.
    Testing Gamesyoutube
    Ryzen 5 3600x vs Ryzen 5 3600 vs i5 9600k Test in 8 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=Q0_DBUJrWl4

• münşi kullanıcısına yanıt
    bir 6/6 8400 kullanıcısı olarak bu arkadaşın söylediklerinin %100 arkasındayım. hatta ve hatta onun başına henüz gelmeyen senaryolar 8400ün halihazırda başına gelmeye başlamış durumda. 9600k yine 8400e göre çok daha yüksek hızlara çıkartılabiliyor, bu da ekstra iş hacmi yaratıyor.

fakat şu an 3.8deki i5 8400 maalesef birçok modern oyunda çok rahat bir şekilde %100 görüyor, arkaplanda bir program açık bırakma lüksü bile bırakmıyor. bunu üzülerek söylüyorum

hazır yüksek ipc ile gelmişken bence r5 3600den şaşmamalı kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Temmuz 2019; 1:49:38 >

Orijinalden alıntı: Münebbih

Hangisi hızlı ise o iyi
    9600k 5.0Ghz
    9600k nin 5ghz versiyonu mu çıkti?

(Hayir sanki her önüne gelen ucuz anakart ucuz fan ve delidsiz ayrica acemide olsa 9600k islemciyi 5ghz yapabilirmis gibi yazmışsiniz.)

Aa yok 5ghz ve dahili fanli versiyonu çıktıysa ozaman haklisin isterse onu alsin bir oyun oynuyorsa seneye de ya satamaz yada upgrade seçenekleri kısıtlı olduğu için kara kara düşünür..

Yani şu zamanda defolu eski nesil soket ömrü bitmiş intel ürünlerini önermek ilginç.

• Bf5 Firestorm modunda 64 kişilik haritada %80lerde dolaşıyor takılma falan da yok. İşlemciyi şimdilik OC yapmadan kullanıyorum. AC Odyssey ve Witcher gibi oyunlarda da yine %90 lari gördüğüm oldu. 3600x o gün bu performans ile piyasada olsaydı kesinlikle 3600x alırdım. İntel tarafında 8700k ve 9900k haricine para vermem. Onlar da çok para zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • i5 4460la steam ko ilk ciktigi zaman oynamistim ve gram drop yoktu. O dandik oyun icin konudaki islemciler fazla. Buyuk ihtimal benimki bile fazlaydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Timeguard

9600k nin 5ghz versiyonu mu çıkti?

(Hayir sanki her önüne gelen ucuz anakart ucuz fan ve delidsiz ayrica acemide olsa 9600k islemciyi 5ghz yapabilirmis gibi yazmışsiniz.)

Aa yok 5ghz ve dahili fanli versiyonu çıktıysa ozaman haklisin isterse onu alsin bir oyun oynuyorsa seneye de ya satamaz yada upgrade seçenekleri kısıtlı olduğu için kara kara düşünür..

Yani şu zamanda defolu eski nesil soket ömrü bitmiş intel ürünlerini önermek ilginç.

Alıntıları Göster
    Su forumda anlamadigim tek insan bu Mystick yillardir burda sistem tavsiyesi verir ama kimse iplemez hala daha yaziyor azminide takdir ediyorum

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.