|
bu işin sonunun bölünmeye hatta eyalet sistemine kadar gideceği bilinmiyor muydu? Cumhuriyet kadroları, ingilizler ve işgalci emperyalistler bunu gelecekte yine kaşır diye tahmin yürütememişler mi? Türküm demek mutluluksa bugün ben Türküm diyen, zanzibarlıyı, afrikalıyı, suriyeliyi, afganı nasıl reddedeceğiz? önüne gelen Türküm diyebiliyorsa Türklük o zaman Osmanlı gibi bir üst kimlik olarak tasarlanmış. demek ki Türk ulus devleti çok uluslu bir yapıya evrim geçirmek için kurulmuş. çünkü zaten çok uluslu kurulmuş. tıpkı suriye ve ırakta olduğu gibi. oradada birden çok etnik, mezhep ve ulus bırakılmış. bunlarda ingilizler tarafından tasarlanan hep geçici devletlerdi. çoğu zaten yıkıldı veya dönüşüm geçirdi. belkide Türkiyede bu kadar büyük azınlık bırakılmasının sebebide buydu. herhalde cumhuriyet kadroları bu işin bu noktaya varacağını tahmin etmişlerdir. yani hiç Türk, Kürt, Arap ve Türkiyeliliği öne süren Erdoğan'a kızmamak lazım. sistem zaten böyle kurulmuş. ha Türk demişsin ha Osmanlı ne farkı var? sonuçta her önüne gelen Türküm deyip bu kimliğe geçebiliyorsa, herkesin kabullenebileceği bir üst kimlik daha mantıklı olurdu. Kürt Türküm deyince Türk olmayacağına göre, Türk ve Kürt Osmanlı dese ikisi ne kaybeder? hatta daha doğru bir yaklaşım olmuş olur. ikisininde atası Osmanlı İmparatorluğu. Türk, Kürt, Arap halklarının ben Osmanlı'yım demekten gocunacaklarını sanmıyorum. her neyse Osmanlı imparatorluğu gelecek gibi bunun sonunda. her şerde bir hayır varmış demek ki < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet758 -- 19 Eylül 2026; 12:51:20 > |
|

Yeni Kayıt

ahmet758
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt