Şimdi Ara

Tek bir su molekülü ıslak mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 1. sıfat Suya batırılmış, üzerine su dökülmüş veya yağmurdan ıslanmış olan
    "Baş başa uzandık seninle ıslak / Çimenlerine yaz bahçelerinin" - A. H. Tanpınar

2. Herhangi bir nedenle yaşarmış, sulanmış
    "Hastanın soğuk terle ıslak alnına avucunu koyarak durdu." - P. Safa

TDK

yani su ıslak değildir..suya temas eden ıslaktır...tek bir su molekülü ıslak değildir sudur.birşeye temas ederse ,temas ettiği şey ıslak olur ama tek bir su molekülü birşeyi ıslak olarak tanımlamak için yeterli değildie. zira havadan bile o derecede su molekülü temas edebilir..başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır. annem böle kurabiye yapmayı nerden öğrendi..
    ayrıca şu şarkıya takılıp kaldım..seside uyumlu konuyla..sanki su içermiş gibi, yutkunurmuş gibi bir ses var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 20 Mayıs 2012; 19:02:02 >

• "ıslaklık" maddenin 3 halinden biridir.moneküler boyuta indikmi madde diye birsey olmaz.ıslaklık diye birşeyde olmaz.
    yada felsefi olarak "ıslaklık" bir algıdır.insan alğılarıda moneküler boyutu algılayamadığı için ıslaklık sözkonusu deyildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

"ıslaklık" maddenin 3 halinden biridir.moneküler boyuta indikmi madde diye birsey olmaz.ıslaklık diye birşeyde olmaz.
    yada felsefi olarak "ıslaklık" bir algıdır.insan alğılarıda moneküler boyutu algılayamadığı için ıslaklık sözkonusu deyildir.

Odev: ilk satirdaki 3 cumlede belirtilen 3 yargidan hangisi dogru hangisi yanlis hangisi ise tartismalidir bulunuz. Yazim yanlisi olan kelimeleri duzeltiniz.
  • Ben islakligi, sivi bir maddenin bir baska düzeye yayilmasi, o yüzeyi örtmesi olarak adlandiriyorum, böyle algiliyorum. Dolayisiyla tek bir su molekülü islak degildir, milyarlarca su molekülü bir araya gelip birseyleri islatabilir.
  • Bilimsel izahı ise sorduğunuz; Bknz; "hidrofili" ve "hidrofobik" kavramları.

Yok felsefi bir izah ise sorguladığınız; Bknz; "ne bileyim ben"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 20 Mayıs 2012; 20:35:38 >
  • Burada arkadaş "Tek bir molekül suyun fiziksel özelliklerine sahip midir?" diye sormak istemiş.
    Bence, sahip değildir. örneğin "donmadan" söz edebilmek için birden çok molekül olmalıdır diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Islaklık maddenin adezyon ve kohezyon kuvvetlerinin etkileşimi sonucu oluşan birşey. Eğer adezyon kuvveti kohezyondan büyük olursa sıvı molekülleri temas ettikleri yüzeyde ıslaklık hissi bırakır. Örnek: Su, ayran, kefir. Eğer kohezyon kuvveti daha baskınsa sıvı molekülleri yüzeyde ıslaklık yaratmaz. Örnek: Cıva.

**Kohezyon: Aynı cins moleküllerin birbirine uyguladıkları çekim kuvveti
    **Adezyon: Farklı cins moleküllerin birbirine uyguladıkları çekim kuvveti
  • quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

Islaklık maddenin adezyon ve kohezyon kuvvetlerinin etkileşimi sonucu oluşan birşey. Eğer adezyon kuvveti kohezyondan büyük olursa sıvı molekülleri temas ettikleri yüzeyde ıslaklık hissi bırakır. Örnek: Su, ayran, kefir. Eğer kohezyon kuvveti daha baskınsa sıvı molekülleri yüzeyde ıslaklık yaratmaz. Örnek: Cıva.

Yalniz soruda tek bir molekülden bahsediliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

Islaklık maddenin adezyon ve kohezyon kuvvetlerinin etkileşimi sonucu oluşan birşey. Eğer adezyon kuvveti kohezyondan büyük olursa sıvı molekülleri temas ettikleri yüzeyde ıslaklık hissi bırakır. Örnek: Su, ayran, kefir. Eğer kohezyon kuvveti daha baskınsa sıvı molekülleri yüzeyde ıslaklık yaratmaz. Örnek: Cıva.

Yalniz soruda tek bir molekülden bahsediliyor...

Ben ıslak kavramının var olması için gereken koşulu açıkladım. Tekrar gözden geçirecek olursak, bir maddenin ıslak olabilmesi için sıvı olması gerektiğini biliyoruz. Maddenin hallerinin moleküller arası fiziksel bağlarla oluştuğunu da düşünürsek tek bir molekülün ıslak olması imkansız zaten, ortada sıvı yok, birden fazla molekül, aralarında bağ olmadan bir arada bulunursa da bildiğimiz gaz oluyor. Yani sorunun cevabı, hayır ıslak değildir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.