Şimdi Ara

Tek bilinmeyenli denklem yardım[sm=alala.gif]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://b1110.hizliresim.com/11/10/8/14485.png
    Denklemin minimum değeri için x'in değeri kaçtır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 8 Ekim 2011; 20:01:45 >

Orijinalden alıntı: Apple

http://b1110.hizliresim.com/11/10/8/14485.png
    Denklemin minimum değeri için x'in değeri kaçtır?

Çarpanlara ayırma yapacaksın Kareköküde açacaksın sonra götür Allahım götür uğrasamadım şimdi yapmaya çalış
    "First shalt thou take out the Holy Pin. Then, shalt thou count to three. No more. No less. Three shalt be the number thou shalt count, and the number of the counting shall be three. Four shalt thou not count, neither count thou two, excepting that thou then proceed to three. Five is right out. Once at the number three, being the third number to be reached, then, lobbest thou thy Holy Hand Grenade of Antioch towards thy foe, who, being naughty in My sight, shall snuff it."
  • Çarpanlara ayırma v.b yöntemlerle çıkcagını sanmıyorum. Graphing hesap makinesini olan yok mu?

Orijinalden alıntı: gunesburak

14/15 vrmi siklarda?

Şıkları yol sorunun. Ama cevabının 4 ile 6 arasında bir değeri olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Apple

quote:

14/15 vrmi siklarda?

Şıkları yol sorunun. Ama cevabının 4 ile 6 arasında bir değeri olmalı.

turevden cikar bu soru kafadan bisiler budum yanlistir zaten buyuk ihtimal.
    Turevden ekstremum muhabbetini dene.

grafiksel olarak 6 civarı olduğu belli zaten.. üşendim şimdi türevi almaya falan, gerisini yaparsın artık...

16 yıl önce açıldı
    Kolay Bi Trigonometri Sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4-6 arası olur mu bilmem ama 18 olabilir. sallamışta olabiilirim

Orijinalden alıntı: nadir_en

basit soru: türevi al,sıfıra eşitle bulduğundeğeri fonksiyonda yerine yaz, tamamdır...

grafiksel olarak 6 civarı olduğu belli zaten.. üşendim şimdi türevi almaya falan, gerisini yaparsın artık...

Yanlisin var.x degerini sordugu icin turevini sifira esitledigin zaman o denklemin koku bu sorunun cevabidir.yerine koyarsan tekrar minimum degerini bulursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

basit soru: türevi al,sıfıra eşitle bulduğundeğeri fonksiyonda yerine yaz, tamamdır...

Yanlisin var.x degerini sordugu icin turevini sifira esitledigin zaman o denklemin koku bu sorunun cevabidir.yerine koyarsan tekrar minimum degerini bulursun.

e zaten soruya bakarsan "Denklemin minimum değeri için x'in değeri kaçtır?" demiş ki...

yani sorulan x değeri grafiğin en alt noktasının x değeri orası da türevin sıfır olduğu nokta... denklemin kökü ise x eksenini kestiği yerdir ki şekilden de görüldüğü gibi x eksenini kesmiyor yani denklemin kökü yok!!...

• Sayılar saçma çıktıgı için türevle ugraşması hepey zaman alıyor. Bu arada fizik sorusu olduğu için düzgün sayılar çıkmıyor.

quote:

quote:

e zaten soruya bakarsan "Denklemin minimum değeri için x'in değeri kaçtır?" demiş ki...

yani sorulan x değeri grafiğin en alt noktasının x değeri orası da türevin sıfır olduğu nokta... denklemin kökü ise x eksenini kestiği yerdir ki şekilden de görüldüğü gibi x eksenini kesmiyor yani denklemin kökü yok!!...

e tamam iste senin yaptigina gore mimimum deger ortaya cikar sorunun degeri minimum degeri saglayan x degeri.fonksiyona koy demissin ya istekoymadan once buldugun sonuc cevap.tabi benim dusuncem bu yanilabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.