Şimdi Ara

Tek benim başıma geldi galiba bu sorun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Apple Online Store'den almış olduğum 15 aylık iPhone 5s telefonumda 3 gündür felaket derecede sinir bozucu bir sıkıntı yaşıyorum ve ne yaptıysam çözüm bulamadım.. Sorun şu; beni birisi aradığı zaman ''aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor'' uyarısı çıkıyor karşı tarafa ve bana anında Avea arayanıbil servisim aktif olduğu için mesaj geliyor şu numara aradı diye.. Ve beni arayan kişi 2-3 aramada bana ulaşabiliyor.. Aynı şekilde ben de başka bir numarayı aramak istediğim zaman ''arama başarısız'' uyarısı alıyorum ve 2-3 deneme sonrasında arama yapabiliyorum.

1) Avea müşteri hizmetleriyle görüştüm birkaç birşeyler yaptırdı olmadı.. Hat güncellemesi yaptı başka telefona takın kendinizi arayın dedi yaptım ve sıkıntı yok.. Operatör benlik sıkıntı yok firmanızla görüşün dedi kapattık (haklılar)

2) Bu durum üzerine Apple Store müşteri hizmetleriyle görüştüm, test yaptı ve DFU modda geri yükleme yapın dedi tamam dedim.. Yaptım fakat sorun devam ediyor..

Durduk yere neden böyle olur, çok dikkatli kullanırım telefonumu.. Sinir olmamak elde değil ne yapmam gerekiyor bir fikri bir çözümü olan var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

• başka bir hat deneme imkânınız varsa deneyin. Başka bir avea ve diğer operatörle denemenizde fayda var.

Sorun telefonda mı aveada mı ortaya çıkar.
  • Hocam hattımı başka bir telefona taktım kendimi aradım zaten ve sorun yok çaldı yani telefon.. Bu durumda hatta bir sorun görünmüyor anlamına gelmez mi?
  • efsane190789 kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi telefonunuza bir avea hat takın deneyin. Sorun devam ederse bir de vodafone veya turkcell ile deneyin.

2. durumda sorun olmazsa telefonda avea hattında bir sıkıntı oluyordur, ama aynı durum vodafone turkcellde de olursa sorun telefondandır.
  • Bende de ayni sorun var. Elektrik kesintisinden beri var problem. Bence onunla alakali. Sadece isyerimin orada oluyor.

Mesajlarda ve internette sorun yok, sadece aramalarda sorun oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı. Eşimin 6'sıyla yanyana dururken bana da arayanı bil'den mesaj geliyordu. Eşimin telefonu 3g hattındayken bende 2g'de kalıyordum. Garantiye gönderdim, değiştirdiler şimdi kargonun gelmesini bekliyorum.
  • '' benkisacabeedee '' peki bir de o şekilde denemeye çalışacağım..

'' olmega '' evet aynen hocam benim de o gün elektrik kesintisinden sonra olmaya başladı.. Şehir dışındayım Apple Storeye de gösterme imkanım yok, ne yapacağım bilmiyorum.. İnşallah donanımsal değildir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son bir haftadır Elektirik kesintisinden sonra Avea'da sorun var. Sorun genel sizle alakalı değil.

• fafa1236 F kullanıcısına yanıt
    Hocam evet elektrik kesintisi olduğu günden beri var sorun fakat Avea'da sorun olsa aynı bölgede sadece ben yaşıyorum aynı sorunu.. Başka avea kullanıcıları yaşamıyor..
  • nano sim mi kullanıyorsunuz?kesilen sim kartlarda bazen sorun olabiliyor
  • Sıfır paketinde nano sim kart almıştım ve 15 aydır sıkıntısız kullanıyordum. Kesme değil yani..
    Dediğiniz sıkıntı çok sık olmasada bende de oluyor ve elektrik kesintisinden sonra oldu, ayrıca 2g hiç bi şekilde çalışmıyor. 3G ile kullanabiliyorum sadece

Evet can sıkıcı bi durum ama Bence içinizi serin tutun
    Bakın başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmış
    Ve elektrik kesintisinden beri sorun var diyorlar -sizde öyle diyorsunuz-
    Biraz sabredin bakalım, hem arkadaşların dediği gibi başka hatlarla denemeye çalışın.

• Evet aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var.. Bakalım biraz daha bekleyelim, inşallah dediğiniz gibi olur ve donanımsal bir sıkıntı filan oluşmamıştır..

Rahat ol hocam donanımsal olmadığına eminim, ola ki donanımsal ise zaten Apple bu durumlarda hiç yormuyor kullanıcıları , değişim yapıyorlar.

• avtheree kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam

• Aynı sorunu ben ve çevremdeki bir çok avealı yaşıyor. Telefonunuzu otomatik ağ seçiminden çıkarıp 2G'ye alın ve öyle deneyin sorun yaşamadan kullanırsınız. Sorun aveanın 3G'sinden kaynaklanıyor. Ben de discovery elite kullanıyorum. Donanımsal bir arıza sanıyordum ama bölgedeki herkes yaşıyor. Özellikle bazı bölgelerde sorun yaşanıyor. Vodafone da zaman zaman bu sorunu yaşatıyor. Canınızı sıkmayın çok araştırdım bir çok şey denedim sorun aveanın 3G'sinde.

• dostum ne alaka diyebilirsin ama sorunun kaynağı %70 şu . eğer sim kartını kestirdiysen , telefonda bu sorunlar oluşuyor. ben 2 ay uğraştım vodafone ile ve 35 tl karşılığında nano sim verdiler,sorunum düzeldi. ancak 45 tl kontörüm gitti hala yanıyorum. sende kestirdiysen simi operatörüne belirt.

• quote:

Orijinalden alıntı: alivelimaria

Aynı sorunu ben ve çevremdeki bir çok avealı yaşıyor. Telefonunuzu otomatik ağ seçiminden çıkarıp 2G'ye alın ve öyle deneyin sorun yaşamadan kullanırsınız. Sorun aveanın 3G'sinden kaynaklanıyor. Ben de discovery elite kullanıyorum. Donanımsal bir arıza sanıyordum ama bölgedeki herkes yaşıyor. Özellikle bazı bölgelerde sorun yaşanıyor. Vodafone da zaman zaman bu sorunu yaşatıyor. Canınızı sıkmayın çok araştırdım bir çok şey denedim sorun aveanın 3G'sinde.

Hayır daha yeni discovery elite den iphone 6s e geçtim elite in problemi kitkat romunda gionee nin çıkardıgı kitkattada sms sorunu gibi sorunlar vardı gm de düzeltemedi bir sürü bug vardı romda discovery elitede 3g olmaması tamamen donanımsal bir sorun aveayla hiçbir alakası yok iphone 6s e geçince bu sıkıntı ortadan kalktı bende sizinle aynı sorunu yaşıyordum

• Yaşadığım bölgede bir problem var bundan eminim. Benimle birlikte tam 5 yakınım daha bu problemi yaşıyor. Avea müşteri hizmetlerini arıyorum bir yanıt veremiyorlar, saçma sapan kodlar söyleyip geçiştiriyorlar. Aveada bariz bir problem var. Bahsettiğiniz romdaki problemi biliyorum güncellemeden sonra ortaya çıktı ve romu tekrar yüklendikten sonra problem ortadan kalkıyor bahsettiğiniz problem çok daha farklı. Turkcell hatla kullanıldığında hiç problem yaşamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.