satılan dizüstülerin neredeyse tamamı 2x256 olarak paketten çıkıyor.. upgrade etmek istediğinde iki 256 yı çıkart, yerine iki 512 tak..uzun iş..satamazsan 256 lıklar eline patlar.. oysa tek 512 lik olsa yanına 512 tak git..kolay
tek RAM takılı olan markalar varmı? ben satıcı firmanın söylediği TEK RAM sözünede pek inanmıyorum zira forumda tek sanıpta 2x256 yı karşısında gören ve şok olan arkadaşları okudum.
parayı ödemeden nasıl emin olabilirz 2 tane 256 değilde, tek 512 olduğuna..
zırt pırt RAM mi alıp duracaz
Var... Hatta çeşitli modellerde iki türlü bile olabiliyor. Ben imzamdakini alırken tekli olanı kalmamıştı o yüzden 2x256 almıştım.
Öğrenmek için everest gibi kontrol prog. yüklemen gerekiyor diye biliyorum.Ama başka türlüde öğrenilebilir heralde...
ama başlıktaki, tek 512 mi 2x256 mı'nın cevabı performans açısından 2x256. Upgrade için tek 512dir:)
Ramleri de satabilirsin ancak sıfırları 20$+kdv gibi bi rakam o yüzden çok ucuza gidiyor..
Saygılarımla,
MERTŞENER
ram yuvasını açmak çok kolay. aldığın yerdekiler açıp bakabilirler. zaten satan adam bilir tekmi yoksa çift parçamı takılı olduğunu.
quote:
Orjinalden alıntı: rdursun01
ram yuvasını açmak çok kolay. aldığın yerdekiler açıp bakabilirler. zaten satan adam bilir tekmi yoksa çift parçamı takılı olduğunu.
Hiçbir satıcı firmanın satarken,ram yuvasını açacağını veyahut açtıracağını tahmin etmediğimden söylemedim o seçeneği...