Şimdi Ara

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hangi siyasi yalanlar? Yerli milli hikayesinin palavra olduğunu biliyorduk ki. Nasıl oluyor da bir anda her yerden yeni silah fırlıyor? Adama yalancı deyip yalan söylediğini ispat edemiyorsunuz bir de yalancı olduğunu herkes kabul etmiş gibi davranıyorsunuz. Siyasetini silah, milli duygu sömürüsü üzerine kurarsan birisi kurcalar ve patlatır. Zaten bu devirde sovyet rusya gibi tankla, uçakla siyaset mi yapılır?

Abd izniyle koreden gelen silahlar olduğu ortada. Ben zaten petrol, doğalgaz gemilerinin kore tersanelerinin üretimi olduğundan beri şüpheleniyordum. Çok kolay ulaşılabilen bir bilgi. Atak helikopteri zaten italyan a129'la aynı, kaan dedikleri kfx denen uçakla aynı. Yabancı üretimlere lisans alıp üretip yerli isim vermekle bu iş olsaydı g3 tüfeği de yerliydi. Bize de yıllarca f-16 üretiyoruz dediler ama komple üretilemiyormuş. Kritik noktalarda abd ipi bırakmamış.

Bir uçak motoru böyle büyük olay olduysa eldeki f-16'ların hepsi uçuyor mu yoksa parça bekleyip yatıyor mu onu da soran yok.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Dostum, ilgili kişiye yazdığım mesajda, onun sarf ettiği ifadelerin ne olduğunu aşama aşama yazdım. Onun mesajı ve benim mesajım alt alta okunduğunda, karşı fikirlerle ortaya koymaya çalıştığım çok açık, buna katılmıyorsanız, sizin düşüncenizdir.

Sizin buna cevap vermeniz, üstelik farklı konuları da katarak cevap vermeniz ilginç değil mi?

Niye ilginç olsun? 18 eylülde üye olmuşsunuz ve hemen forumda hemen bu konulara girmişsiniz. Açıkçası tam anlamıyla bizim trol tayfa gibi hemen siyaset bölümündesiniz. Siyasi olarak taraf tuttuğunda ortada. Ben bu forumda kibar olanından kaba saba konuşanına her türlüsünü gördüm. Bu tür konulara pek yeni üye gelmez. Şu konuda dünya kadar trol üye var. Hiçbir normal üye buraya algı yapmaya gönderilen trolle muhattap olmak istemez.

Konuyu açan elemanı da hiç sevmem ama bu konulardan iyi anlıyor. Bu devirde araştıran insanlar herşeyi öğrenir. Siyasetçi palavrasına partizanlar inanır.

uyduruyorsun ama şöyle anlatayım: Rusya, ukrayna aç kalmasın diye yatırımlarının bir kısmını oraya taşıdır. Antonov aslında ukrayna değil bir RUS uçağıdır. Ruslar oraya artık teknoloji vermiyorlar. o yüzden muhtemelen o motor ya batı çakmasıdır ya başka ülkenin çakmasıdır ki çin bile olsa muhtemelen yine eski sovyet sistemine gider!

F110 kırpılması işte. F110 da çekirdek yapısını aynı oranda kırparak tf10000 diye çıkarmışsın.

kaplama meselesi nasıl olacak mesela? hangi makinalarda üreteceksin?

blisc üretimini nasıl yapıyorsun bremın? anlatsana? Hangi yerli makina ile disk bıçak kısmını üretebiliyorsun mesela? yoksa bunda da GE'ye mi bağlısın? :)))))))))))))))

ne oldu senin AI sistemleri bunları anlatmadılar mı sana? :)))))))))))))))))))))))))))))))))

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor

bak kore'nin TFX programında kullandığı 5 eksenli CNC makinası. Alman malı bremınhooo! sence bu makinaları kafana göre verirler mi?

gel bak anlatayım :

bu resimde gördüğün, akp'nin almanlara gizlettiği yani medyadan saklattığı anlaşmalardan birisinin Federal Mahkemeye verilen soru önergesi ile medyaya açıklanması!

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor

ortalama 6 adet mekanik düzen için patent verilmiş. evet HK 33 yani senin hükümetinin salladığı MEHMETÇİK 1 çöpü! çöp diyorum çünkü hakikatten çöptü. (senin çekirdek motor muhabbetin işte tam da bu)

şimdi daha yanında gelen lisanslar şöyle:

üretim hatları yani üretim yapacak makinalar ve bu makinaları çalıştıracak yazılımlar!

gördüğün üzre herşeyi öyle kafana göre alamıyorsun!

bana AI dan alıp alıp gelip boş beleş sallama. git oku öğren!

mehmetçik 1 dediğin de çöptü. gittiniz Abdullah Gül'ün eline mehmetçik 1 çöpü yerine orjinal HK33 silahlarını verip , gazetelere utanmadan "yerlı mıllı bunlar gel ablam gel abim" diye yalan sıkarak haber bile yaptınız. ulan bir tane adamı da hapse attınız sözüm ona "gizli devlet belgeleri" kaçırıyor diye TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

sonra almanlar dediler bunlar nabıyor bir kontrole gidelim. ulan adamların sistemine eski alman g3leri de koyup çöp ortaya çıkarmışsınız. almanlar hesap sorunca, yeni anlaşma ile bire bir ama düşük kalitede hk33 ortaya çıkmış oldu :))))))))))))))))))))))))))

bunları AI'na sor bakalım bilebilecek mi? :))))))))))))))))))))) sen önce bir motordan başla. vaktimi de yeme. orjinal hesabınla gel de iyice etiketleyelim :))))))

Ekleme:

evlet sırrlarını satacak diye içeri attıkları adam da bu! ulan HK33'ün blueprinleri zaten internette var TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

hammadeleri zaten sana almanya'dan geliyor. yani işlenen özel materiyaller falan. neyini kaçıracan ? TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

internette gezen devlet zırrı ama züreyyaaaaaa TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 1 Ekim 2025; 17:14:52 >

• lextor L kullanıcısına yanıt

işte öyle olmuyor. adam sana lisansı kafasına göre vermiyor. sen bugün en basit manada bu steam üzerinden aldığın oyunları bile kullanamıyorsun eğer steam'den kalkarsa. bu da benzer olay.

sana lisanslı ürün verdiğinde

varsa mekanizma lisansları

gerekliyse ürün hammadde lisansları

üretim hatları mesela cnc makinaların sana kiralanması yani bir yerde lisansları

ve bu makinalarda çalışacak yazılımların bile lisanslarını yapıp sana veriyor.

lisanslar süreli veya üretime bağlı ise bittiğinde dımdızlak kalıyorsun.

umarım açıklayıcı olmuştur.

Vanished Man iddialarınıza açıkça cevap vermeye çalışayım.

18 Eylül'de tekrar aranıza katıldım. Kişisel nedenlerle uzun zamandır foruma ara vermiştim, sadece telefondan haberleri takip etmeye çalışıyordum. Tekrar bilgisayarım üzerinden aktif kullanmaya başlayınca, kullanıcı adı ve şifremi hatırlayamadım ve yeni üyelik açtım. Ayrıca yeni üyelerin söz söylemeye de hakkı vardır.

Ben bir mesaja cevap yazarken, kaynak araştırması yapıyorum, mesajımı usulünce yazmaya çalışıyorum, ağzıma geleni söylemiyorum ve bu zamanımı alıyor. Günün 24 saatini forumdaki tüm konulara cevap yazmaya harcayamam. Kaldı ki öyle bir genel kültür seviyesine sahip değilim.

Mesaj yazdığım konular, forum yöneticileri tarafından siyaset başlığı altında toplanmış olabilir. Ama cevaplarım, ağırlıklı olarak savunma sanayi ile ilgili, bir tomar fikrin boca edildiği, kişisel husumet içeren mesajlara cevaben oluyor.

Liyakatten bahsedip, binlerce mühendisin canla başla çalışmasına, "O şuradan, bu çalıntı" diye, klavyeden sallanması, sizi rahatsız etmiyor mu? Hiçbir mesajımda "Bu çalışma falanca kişinin yada partinin başarısıdır." diye söylemim yok.

Selçuk Bayraktar "TB3'ün önüne bir takoz koyarsanız, İHA kalkış yapamaz" demişti. Ben de aynı kanaatteyim, bu ülkenin gençlerinin önüne kimse takoz olmasın yeter.

Eleştiri yapanlara, karşı eleştirilerle gelindiğinde, trol yakıştırması yapılıyorsa, herkes, herkes için bir trol durumuna düşer.

Alıntı

metni:
    Siyasetçi palavrasına partizanlar inanır.

Aynı fikirdeyim. Siyasetçiler "Ülke lehine iyi bir şey yapılacaksa bile, bunu sadece ben yapabilirim" düşüncesiyle hareket eder. Dolayısıyla onların avukatlığını yapmak, milletin kendi aleyhine bir davranıştır.

• KONU BAŞLIĞI ŞUYDU: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pskillercheto'nun mesajı:

"bildiğimiz kadarıyla"

ilk başta "bildiğiniz kadarıyla" bu motoru millete F110 değil de "yerlı mıllı TF 10 000" diye yutturyordunuz. gerçi sizi bilen yutmadı da ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pskillercheto'ya verdiğim cevap:

GE F404: 17,700 lb itiş gücünde bir turbofan motordur. Hürjet gibi hafif taarruz uçaklarında kullanılıyor

GE F110: 29,000 lb itiş gücünde bir turbofan motorudur. F16'larda ve Kaan'ı geliştirme amacı ile kullanılmaktadır.

TEI (TUSAŞ) TF10000: TUSAŞ'ın şu ana kadar ürettiği, en güçlü turbofan motor modeldir. Bir önceki model TF6000'dir. Hedef TF35000'dir.

Proje Sorumlusu Mahmut Akşit'in sözleri:

TF6000, ANKA-3 gibi art yakıcı istemeyen platformlarda uçuş imkanı bulacak.

TF10000, KIZILELMA gibi, art yakıcılı (afterburner), yüksek hızlı ve sessiz uçuşlara çıkabilecek uçaklar için geliştirildi.

TF35000 ise 5'inci nesil bir savaş uçağına göre tasarlanmış özel bir motor olacak.

Gerisi pskillercheto'nun bir sürü bilgi kırıntısını arka arkaya paylaşarak yaptığı manipülasyon çalışması

• ErkanTR.90 E kullanıcısına yanıt

ahahah cevap veremeyince öyle mi oldu? gerçek hesabınla yaz da biraz daha eğlenelim ve kim olduğunu bilelim de bundan sonra ona göre muamele edelim.

sana görev vereyim bremınho!

f110 motorlarının çekirdek şemasını ve yapısını yaz bir de senin yerlı mıllı tf10000 motorunun aynı şekilde şemasını ve yapısını yaz da görelim bakalım aynı doğrultuda azalma varsa ben haklıyım!

değilse sen haklısın derim!

ama önce gerçek hesabınla yaz!

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor TEI Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: HÜRJET’in ABD’li motorları onaylandı, KAAN’da süreç devam ediyor 

Dostum kullanıcı adım, ismimle ve ülkemle bir arada, mutluluk duyuyorum. Kendimi, olduğumdan büyük gösterecek rumuzlara gerek duymuyorum. Kimseye küfür kıyamet saldıran birisi değilim ki, sahte hesaplarla iş tutayım. Yazılı mesajların duyguları yanlış aktarabileceğinden, mesajlarımı yazarken bile özen göstermeye çalışıyorum.

Alıntı

metni:
    f110 motorlarının çekirdek şemasını ve yapısını yaz bir de senin yerlı mıllı tf10000 motorunun aynı şekilde şemasını ve yapısını yaz da görelim bakalım aynı doğrultuda azalma varsa ben haklıyım!

Şu TF10000, F110 kopyası iddianız bile gerçek ötesi.

- Sizin bilgi sahibi olduğunuzu iddia ettiğiniz bu konuyu, ABD istihbaratı biliyor mu?

- Bu motoru bize vermeyen ve bu motorun kopyalandığını ve ticari olarak kullanıldığını biliyorsa, neden müdahil olmuyor?

- ABD siyasi olarak müdahil olmuyorsa, motorun sahibi şirket General Electric neden patent ihlali davası açmıyor?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada şunu da tekrar ekleyeyim:

TF10000 motoru, TF6000'in art yakıcı (afterburner) eklenmiş halidir. Yani öyle turbofan motor konusunda muazzam bir tecrübe sahibi değiliz. Dolayısıyla TF35000 çok iddialı ve büyük bir hedef

Ama Allah'ın izniyle bu ülkenin gençleri bunu başaracaktır, yolları açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanTR.90 -- 1 Ekim 2025; 18:34:48 >

• ErkanTR.90 E kullanıcısına yanıt

yahu sana tek cevapta onlarca saçmalığının yani gelecekte yapacak olduğun saçmalıkların cevabını verdim! sen hala saçmalamaya devam ediyorsun!

yazdığın : "- Sizin bilgi sahibi olduğunuzu iddia ettiğiniz bu konuyu, ABD istihbaratı biliyor mu? "

benim sana bir üstte alman devlet dökümanlarından kestiğim ve eklediğim o yazıyı oku! la adamlara ne verdin de adamlara bu lisansları medyadan saklattın! ben bunu boşuna yazmadım! Amerika'da biliyor tabiki de ama senin hükümetin amerika'ya neler verdi de üstü kapalı anlaşmaları kendi medyası ile bile paylaşmıyor.

Almanya örneği ortada.

ben sana sordum. gerçek ötesi mi değil mi anlamak basit. he ben bilmiyorum dersen işin içinden çıkabilirsin.

Erdoğan'ı bir kaşık suda boğma hayali kuran ABD ve Almanya, sizin iddianızla "verilen rüşvetle, motor kopyalama dahil" her şeyin üstünü örtüyor, öyle mi?

Motor kopyalamaya izin vermişler ama satmaya razı gelecek kadar menfaat temin edememişler mi?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alıntı

metni:
    benim sana bir üstte alman devlet dökümanlarından kestiğim ve eklediğim o yazıyı oku! la adamlara ne verdin de adamlara bu lisansları medyadan saklattın! ben bunu boşuna yazmadım! Amerika'da biliyor tabiki de ama senin hükümetin amerika'ya neler verdi de üstü kapalı anlaşmaları kendi medyası ile bile paylaşmıyor.
    Almanya örneği ortada.

1970'lerin sonundan 2000'leri başına kadar ağırlıklı olarak Almanya'dan lisansı alınarak Türkiye'de Makine Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında üretilen G-3'ler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ana piyade tüfeğiydi.

Kaynak:

HK33 ise G3'ün NATO standartlarına göre dönüştürülmüş halidir. Ve uzun zaman boyunca lisans alınarak MKE (Makine ve Kimya Endüstrisi) tarafından üretilmiştir. Ancak 5,56 kalibrelik HK33, saha testlerinden olumsuz bildirim almıştır.

Kısaca şirketlerimiz lisans altında NATO müttefiki ürünleri üretebiliyor

Türkiye'nin savunma sanayi tecrübesi, sadece kendi çabamız ile değil, uluslararası işbirlikleri ve NATO'yla birlikte büyüdü. TUSAŞ gibi pek çok kurum, bu ortaklıklarla bilgi birikimini (know-how) yükseltiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanTR.90 -- 1 Ekim 2025; 19:30:49 >

• hk33 diyorum adam hala palavra sıkıyor :))))))))))))

independet'in Türkiye kısmında hükümet kanallarının haberlerinin paylaşılmasının haberini paylaşıyor...

ABD'nin bir yerden bu işleri sabote edeceğini, en azından gecikmeleri için elinden geleni yapacağını bekliyordum ben de. Hegemonyasının devamlılığı için diğer ülkeleri silah platformu ve envanter gelişmişliği bazında lisans, parça veya silah vermeyerek hiyerarşik olarak her zaman kendisinden daha aşağıda konumlandıran bir ülkeden söz ediyoruz (örnek bknz, F-22 Raptor'un ABD haricinde kimsede bulunmaması).

Bu çerçevede ABD tamamen güçsüz ve işe yaramaz bir Türkiye de istemez ama kesinlikle çok güçlenecek bir Türkiye de istemez. Başka ülkelerin güçlenmesi ABD'nin hegemonya anlayışına tamamen ters. Çin'in amansız yükselişine olan ABD alerjisi ve haseti de bundan - Çin oralarda lanse edildiği gibi bir tehdit teşkil etmediği, en azından ABD kadar büyük bir tehdit arz etmediği halde.

Ünlü Amerikalı devlet adamı ve jeopolitik analizcisi Henry Kissinger zamanında ne demiş, ABD'nin düşmanı olmak belki tehlikeli olabilir ama müttefiki olmak ölümcüldür. :)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Bir konuda tebrik ederim, yapmaya çalıştığınızı iyi yapıyorsunuz. Profesyonel bir manipülasyon tekniğiniz var.

Mesajlarınız ve mesajlarım karşı karşıya gelince, kimin "palavra sıktığı" aşikâr.

Kendi sindirim sisteminizden uydurduğunuz, birbirinden alakasız farklı konulara, "çok konuşan ama boş konuşan" birkaç iktidar yandaşının da söylemlerini iliştirip, mesaj kalabalığı oluşturup, zafer kazandığınızı düşünüyorsunuz

Ama içeriğinizin önemli bir kısmı mesnetsiz olunca, yapılan eleştiriyi karalamaya çalışıyorsunuz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hanımlar beyler, @pskillercheto adlı kullanıcının mesajlarına lütfen ihtiyatlı yaklaşınız.

Mesajlarında, haberin konusundan bağımsız olarak, iktidarın varlığı sayesinde kendini değerli zanneden insanların mesajlarından alıntı yapıp, içine kendi düşüncelerini de zerk ederek, algı oluşturmaya çalışıyor.

Kendi mesajı ve sözde kaynakları dışında, herkesi yalancı addediyor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kendi iddiasına ve benim cevabım üzerinden bir örnek:

Kendisinin ifadesine göre "Almanya tarafından gizlenen, medya tarafından bile yayınlanmasına engel olunan gerçekler" ile HK33'ün gizli lisansla Türkiye tarafından üretildiği senaryosu, sadece @pskillercheto 'nun algı oyunlarıdır.

Gerçekte ise;

G3 (7,62mm) ve onun NATO standardına dönüştürülmüş hali olan HK33 (5,56) piyade tüfeği, Almanya'nın verdiği lisansla, yıllarca MKE tarafından ordumuz için üretilmekteydi. HK33 ile ilgili sahadan olumsuz raporların gelmesi ve lisans verenlerin sürekli yaptırım uygulamaları nedeniyle MPT-76 (7,62mm) üretildi.

Bu teknoloji sitesinde bulunanların bileceği, çok basit uluslararası genel gerçeklikten bahsetmek istiyorum. Ürünler, sahibi olduğu ülke tarafından verilen lisansla üretilebilirler. Ayrıca patent ile koruma altına alınan yenilikler, patent ücreti ödenerek kullanılırlar (Bunun duruma göre değişkenleri var, ilgilenenler bakabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanTR.90 -- 2 Ekim 2025; 17:21:6 >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Kesinlikle haklısınız. İktidar başta olmak üzere tüm siyasetçilerimiz, sanayicilerimiz ve milletimiz şunu iyi anlamalı:

ABD sadece kendi varlığını önceler, kazan-kazan politikası yoktur.

Bu yüzden "Biz ne yapmalıyız?" sorusunun cevabı ile hareket etmeliyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanTR.90 -- 2 Ekim 2025; 17:19:35 >

İlk partilerde f16 motor kullanılacağı zaten biliniyordu. Neyi kanıtlamaya çalıştınız? Bk atmaya gerek yok .İlk etapta f16 motor olcak sonra kendi motorlarımız olacak dedi temel kotil kaç kere. Birilerine ille de laf atacaksanız siyasetçilere atın firmaya değil. Kimse siyah veya beyaz da değil.

Evet dediğiniz gibi oyun teorisi terminolojisinde kazan-kazan yani pozitif toplam bakış açısından ziyade sıfır toplam bakış açısına sahipler. Kısaca "kendileri kazansın; diğerleri kaybetsin" yaklaşımı. Bu yaklaşım ABD örneğinde en çok - kendisine esas rakip olarak gördüğü - Çin söz konusu olduğunda belirginleşiyor. ABD resmen Çin'in kendi tartışmasız hegemonyasına meydan okuyan yükselişine, jeopolitik ağırlık kazanmasına katlanamıyor. İş birliği alanlarını ilerletmek ve geliştirmek yerine Çin'i öcüleştiriyor; yaptırımlar uyguluyor, askeri olarak ablukaya alıyor vs.

Bu yaklaşımın kültürel, toplumsal, dini vs kökleri olduğu kadar dış gerekçeleri de mevcut. Bunlar ayrı bir başlıkta bilimsel açıdan irdelenebilir. Ama bana sorarsanız bu tutum dünyaya çok zarar vermekte. Madem tutumları böyle, biz de önlemimizi almalı ve dediğiniz gibi "bu durum karşısında biz hangi adımı atmalıyız?" demeliyiz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Elbette, dostlarının bile topraklarına göz diken ABD'ye artık kimse güvenmiyor. Bu yüzden farklı işbirliği örgütleri kurup, kendi ülke menfaatlerine bakıyorlar.

• 1960–70’lerde Japonya, F-2 savaş uçağında kullanılmak üzere ABD’den teknoloji istedi. ABD, motor teknolojisini kısıtlı olarak verdi. Ayrıca birçok kritik parçayı kendi kontrolünde tuttu. Japonya hâlâ tam bağımsız bir savaş uçağı motoru geliştiremiyor. Bu yüzden hayal görmeyin Japolar bile yapamıyor.

1. Japonya ve Güney Kore, ABD'nin Çin, Kuzey Kore ve Rusya tehditlerine karşı Asya'daki en büyük iki müttefikidir
    2. Japonya, 40 adet F35'i aktif olarak kullanan, toplam 147 adet F35 siparişi olan bir ülkedir.
    3. Bu ve benzeri sebeplerle, bırak yaptırıma uğramayı, tam tersine son teknoloji silahlarla ABD tarafından desteklenmektedir

Mevcut koşullarda, Japonya'nın böyle büyük bir yatırıma tek başına girişmesine gerek var mıdır?

ABD'nin, bu coğrafyadaki müttefiki İsrail ise, "Türkiye'ye bu imkan sağlanmasın" diyor. Hem de Amerikan kongresinde bunlar açıkça ifade ediliyor.

Hal böyleyken, sizin tezinize göre; Japonya üretemiyorsa biz bunun çalışmasını yapmayalım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanTR.90 -- 2 Ekim 2025; 22:50:8 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.