Şimdi Ara

Tehlikeli insan tipleri için ne yapılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün Sakarya da suriyeli hamile kadına ve 10 aylık çocuğuna tecavüz edip öldüren şu pislik mahluklar yok mu, bir insanda gram vicdan olmazmı ya, bu yaratıkları bu duruma getiren nedir, kınamaktan her zaman çekinirim, empati yapmaya çalışıyorum bu vicdansızlar çocukken çok şiddet görüp ezildi diyorum belki, belki tecavüze uğradılar, çocuk yaşta çalışmak zorunda kalıp toplum tarafından aşağılandılar vs... Ama ne olursa olsun bu yaşadıkları bir insanı bu kadar vicdansız yapabilirmi, beyin kimyalarından kaynaklanan iradeleri dışında bir idrak ve duygulanım sorunlarımı yaşıyorlar, vicdansızlıkları gözlerindeki o bakışlardan tipinden anlaşılıyor zaten, hani sokakta görseniz adres sormaktan kaçınacağınız tipler , tiple bir insanı yargılamak ne kadar doğru o ayrı konu ama en azından davranışlarından dahi olsa bu tehlikeli tipleri az çok anlayabiliyoruz, özellikle sabıkalı olanlarıda varki potansiyel suçlu resmen, tıpkı bahsettiğim bu cinayeti işlyen kişilerden birinin 6 yıl öncede ormanda engelli bir kıza tacizde bulunduğu gibi, acaba diyorum psikolog yada psikiyatristler herneyse toplumdaki bütün bireyleri tek tek inceleyip tehlikeli insan tiplerini belirleyebilirlermi, hele sabıkalı olup bunu kanıtlayanlarda varki onlar tamamen ayrı bir havuzda toplanmalı, bu insanlara zorunlu olarak bir tedavi veya rehabilitasyon uygulunsa faydası olurmu yada umut yoksa biraz piskobatça bir yaklaşım olacak belki ama tıpkı Adolf Hitlerin Alman ırkını saflaştırmasına benzer bir metod insanlık dışı sayılırmı ? Nazi dönemindeki bu üstün ırk projesi çok farklıydı tabi kastettiğim o değil, kastettiğim şey insanlar için potansiyel tehlike olan bu tiplerden nasıl korunabiliriz, yoksa bunları toplayıp izole edilmiş bir bölgeyemi yerleştirmek lazım, nasıl izole edilir orasıda ayrı muamma gerçi, adama bakıyon 40 tane sabıkası var, ya gasp, ya bıçakla adam yaralama vs, yarın birgün gidip masum birinin hayatının karartacak belki çok muhtemel,sabıkalar çoğaldıkça ceza ağırlaşıyor ve caydırıcılığı artıyor belki ama alışmış , kudurmuşlar var birde , sanıyorum en iyi yöntem kısırlaştırma olur , yaşam hakkını elinden almazsın o kişinin, belki ölene kadar bu nesil için sıkıntı olmaya devam edecekler, çünkü bu kişilerden türeyen neslinde çok farklı olacağını düşünmüyorum, gerekrise kim vurduya getirilerek ( kim vurdudan kastım devlet çaktırmadan bazı kişilerce bunları çaktırmadan kısırlaştıracak, mesela fıtık ameliyatına girer kısır olarak çıkar,yemeğine ilaç katılır (mümkünmü bilmiyorum) vs. En azından sonraki nesillerde sorunlu insanlar azalmış olur.Ha şuda var Allahın işine akıl ermez,İslam alimleri bu konuda ne der, ibret mevzusu var çünkü, kötülük olmadan iyiliğin değeri anlaşılmıyor, tabi herkesin inancı farklı ben kendi inancım ve genelin bakış açısına göre yazdım.

• Çare samaritan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.