Şimdi Ara

Teğmen ve Ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar çok sık konu açıyorum, merakımı mahsur görün fakat burdan başka bir yere de yazamıyorum. Herneyse ben sağlık meslek lisesi 4. sınıf öğrencisiyim. Bir gün bir tanıdığımla gelecek hakkında konuşurken "Dostum askerde kalmayı hiç düşündün mü" diye sordu. Bu fikir o ana kadar gerçekten aklımın ucuna bile gelmemişti. Daha sonra araştırdım, çok araştırdım. Emekli subay tanıdıklarıma sordum fakat hala cevabını öğrenemediğim ve burdan öğrenmeye niyet ettiğim bir iki soru kaldı aklımda. Askere başladığımda asteğmen olarak başlayacağım büyük ihtimalle.
    1.Benim kolumda küçükken bir kaza sonucu uçurtma ipi ile kesilmiş, derin ve izi kalmış bir yara mevcut. Ve bu yara yüzünden (söylentilere göre faça izi falan çıkarsa askeri muayenede RDM ye alınıyormuşsunuz) geleceğime ve hayalime erişemez miyim?
    2.Diyelim ki hekim asteğmen olarak uzun dönem yaptım. Daha sonra sınavları kazandım, teskere bıraktım, askerde kaldım ve teğmen oldum (bu soruyu matematiğim küçüklükten beri felaket olduğu için soruyorum) matematik olmadan daha ne kadar yükselebilirim acaba? (Araştırdıklarıma göre her rütbenin farklı bir süresi ve o süre bittikten sonra yükselebilmek için girilen bir sınavı mevcut.)
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bunlar benim hayalim, işim kesinlikle gösteri falan yapmak değil ama ben milletime ve devletime hizmet etmek istiyorum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Eyvallah.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.