Şimdi Ara

Tedbir almak iyidir değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dostlarım eğer laptopun üst kısmına yani tuşların olduğu yere su dökülse döküldüğü anda benim ne yapmam gerekir? Yardım edebilecek vardır söylerlerse sevinirim :)

• O ihtimali düşünüyorsan eğer laptop tuşları prototipdir çıkabiliyor yani kalıp olarak da tek tek de ...

Su döküldüğü dk içerisinde tırnaklarından kurtarıp cıkartılıp silinirse eğer sıkıntı olacağını düşünmüyorum ...

Tedbir almak iyidir ama Dikkat etmek daha bi iyidir :)
  • Basima hic gelmedi ama bir elektronikci olarak hemen elektrik baglantisini kesip yani sarj fisini cekip bataryasini cikarmani oneririm. Bu tip olaylarda cihazin bozulmasinin nedeni islanmasi degil icine giren sividan dolayi olusabilecek kisadevre ihtimalidir. Yani cihaz biryerden enerji almayinca elektronik aksaminda da kisadevre soz konusu olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemefe

Basima hic gelmedi ama bir elektronikci olarak hemen elektrik baglantisini kesip yani sarj fisini cekip bataryasini cikarmani oneririm. Bu tip olaylarda cihazin bozulmasinin nedeni islanmasi degil icine giren sividan dolayi olusabilecek kisadevre ihtimalidir. Yani cihaz biryerden enerji almayinca elektronik aksaminda da kisadevre soz konusu olamaz.

İçine bile kaçmış olsa sıvı Anakartın reçine tabakasına gelirse yine bi sıkıntı yaratmaz Eğer adaptör kullanmadan direk fişden besliyorsanız fişi çekmekde mantıklı :)
  • Bilgisayarın pilini çıkart, adaptör takılıysa adaptörü çıkart.

O tuşlar genelde daha kolay şekilde çıkartılabiliyor ama pek bilgim yok bu konuda.

Ayrıca pirince yatırmanı tavsiye ederim anakarta gitmiş olabilir sen kapattıktan sonra.
  • Anakarta gitmiş bile olsa reçine koruyacakdır belki şansızlık olarak devre elemanlarını kısa devre yapabilir ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.