selam arkadaşlar 1 haftadır dolasıorum forumu cıldırıcam :D bır laptop almak bu kadar zor olurmu ya.. deneyımlerınıze guvenerek su 3 laptoptan hangısını tawsıye ederrsınız bı sormak ıstedım....
Beklentilerim: - hızlı ve sessiz bi çalışma - internet ofis vb programlarda üst düzey kalite yanı sorun ıstemıorum :) - eh belki bide ortalama oyunlar yanı...
yani ekran kartının paylaşımlı olması cok sorun olurmu yada işlemci deki T.... serisi?
arasında kaldıgım laptoplar....
1 numaralı aday:
TOSHIBA SATELLITE A200-23U
İşlemci : Intel Core 2 Duo T7500 İşlemci Hızı : 2,2 GHz, 4 MB L2, 800 MHZ FSB Bellek : 2 GB Sabit Disk : 200 GB Ağırlık : 2,7 kg Bluetooth Portu : Var Ekran Belleği : 512 MB (1279 MB Paylaşımlı) Ekran Boyutu : 15,4" Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 Ethernet : 10/100 Garanti Süresi : 2 Yıl Hoparlör : Var Bellek Tipi : DDR2 Model : A200-23U Modem : Var Ekran Özelliği : TruBrite WXGA TFT Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD2600
2 numaralı aday ise:
TOSHIBA SATELLITE A300-149
İşlemci : Intel® Core 2 Duo T5550 İşlemci Hızı : 1 83 GHz, 2 MB L2, 667 MHZ FSB Bellek : 2 GB Sabit Disk : 250 GB Ağırlık : 2,7 kg Bluetooth Portu : Var Ekran Belleği : Max 358 MB Paylaşımlı Ekran Boyutu : 15,4" Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 Ethernet : 10/100 Garanti Süresi : 2 Yıl Hoparlör : Harman Kardon Bellek Tipi : DDR2 Model : A300-149 Modem : 56K Ekran Özelliği : TruBrite WXGA TFT Grafik Tipi : Intel GMA X3100
3 numara ise:
TOSHIBA SATELLITE A200-23O
İşlemci : Intel Core 2 Duo T5450 İşlemci Hızı : 1 66 GHz, 2 MB L2 667 MHZ FSB Bellek : 2 GB Sabit Disk : 200 GB Ağırlık : 2,7 kg Bluetooth Portu : Var Ekran Belleği : 512 MB (1279 MB Paylaşımlı) Ekran Boyutu : 15,4" Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 Ethernet : 10/100 Garanti Süresi : 2 Yıl Hoparlör : Var Bellek Tipi : DDR2 Model : A200-23O Modem : Var Ekran Özelliği : TruBrite® WXGA TFT Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD2600
acil yardımlarını beklıorum..
toshibada karar kılmısın yorum yapilacak bişi yok
tamam toshiba da karar kıldım ama hangı model sızlerın fıkırlerını merak edıorum kullanan arkadaşlar warsa ozellıkle onlarınkını...
benim bildiğim kadarıyla paylaşımlı olunca daha iyi oluyo neden? çünkü atıyorum 256 mb ekran kartı var oyun bunu full manada kullanınca ram den harcıyor. ama paylşımsız olunca 256 nın üstüne çıkmqa şansı yok. ben a300 kasasını dizayn olarak beğeniyorum kendime de a300 15d almayı düşünüyorum bunun yanında hiç bi laptopta olmayan harman kardon hoparlörler var bangır bangı çok kaliteli ses verio buda bence almak için güzel bi sebep.
a200 serilerinde paylaşımlı kelimeleriyanlış anlaşılmasın. cihazda harici ekran kartı var 512 mb lık fakat 1 gb ram ile 512 mb olarak çalışıyor. 1 gb üzerindeki ram lerde 1 gb kadar ekran kartı belleği artabiliyor. anlatmak istediğim o iki modeldeki ekran kartı onboard değil.
3 model de güzel ama yenilik istiyorum dersen a300 dizayn olarak çok şık.
1. makine bence iyi. Bende A 200 1 ah var gayet memnunum. bunun işlemci, ekran kartı ve harddisk te üstün. Tavsiye ederim. moha ve mic flight simulator oyunlarını gayet rahat oynuyorum. A 200 lerin handikapı briket gibi bir şarj aleti ve batarya ömrünün kısa olması. Bazı arkadaşlar mavi ekran ve renklerin birbirine girmesi problemlerini yaşadılar. Şunu bilmelisiniz elektronik biraz şans işi. En pahalı aleti bile alsanız bir sorun çıkabilir. Önemli olan garantili ve güvenilir servisi olan bir firmayı seçmek..
1. makineyle isteklerini rahatlıkla karsılayabilirsin.2.makinenin ekran kartı iyi degil 3.makineyi direk elerim zaten aynı kasa daha iyisi dururrken o gidip alınmaz(1.makineden bahsediyorum) eger okadar oyuna önem vermiyosan 2. makineyi al yada hem yeni seri hem kasanın dizaynı cok hoş ve arkadasımızın dedigi gibi harman kadron hoparlör var bu okadar önemlimi dersen önemli bende a2001ah var ses cıkmıyor makineden. burda önemli olan senin ne istedigin dir. eger oyun oynamak gibi bi düsüncen yoksa 2.sıradaki tavsiyemdir. eger oyunda oynarım diosan bence üstüne biraz daha para ekleyebilirsen ekran kartı iyi olan bia300 serisi al derim sonucta bi dünya para sayyıoruz almışken bari güncel olan a300 serilerine bak derim. ben a200ümden sogudum a300 serilerini görünce
saolun arkadaşlar su mesajlarla 3. şıkkı eledım:D 1 ve 2 kaldı elımde muhtemelen 2 yi A300 u alıcam gercekten cok sık ve ses performansı ınanılmaz gusel dıger laptoplara gore..
bende 4 yıldr toshiba kullanısıyım sana tavsiyem bir numaradır...
Sony Vaio Al keyfine bak.Bütçeni belirtirsen ona göre daha iyi yorum alırsın.
1.makineyi öneririm
1 numarayı seç...3100 ekran kartı ile hd2600'ü kıyaslayamazsın bile...sonra pişman olma..ayrıca 1 ile 2. arasında işlemci farkı da hayli fazla..sakın aralarında 200 mhz var , ne olacak ki 200 mhz'den deme..çünkü aralarında mhz farkı bir yana 2 katlık ön bellek farkı da var...aman diyim, görünüşe bakarak laptop alma.
Fazla programla şişirmemek kaydı ile 3 numarayı al gitsin. Ofis ve orta şeker oyunlar için fazlasıya yeterli senin için.
slm arkdaslar ben A300-149 almayı dusnuorum makınadakı hersey guzel ama ıste fıfa 2008 fm08 ee red alert nfs pro street tarzı oyunları bu toshıba modelınde oynayabılırmıyım bana yardımcı olursanızz sevınırım sımdıden tesekkur edıorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme