Şimdi Ara

tecrübeli arkadaşlardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aracımı 3-4 ay önce aldım acemi şöfördüm öğrendim acemilğimide attığımı düşünüyorum fakat araç corsa c 100 binlerde (lpg li) şunu sormam gerekiyor.
    ilk aldığımda olmayan ama şimdilerde farkettiğim bazı sorunlar yaşıyorum bana ne olduğu hakkında en azından yardımcı olursanız sevinirim.

araç ilk kalktığında bazen ama her zaman değil silkeleniyor. yani nasıl diyim sanki bi gaza bi frene basıyormusum gibi silkeleniyor bunu şiddetli yapıyor baya sonra yarım debryaj yapıyorum biraz sakinleşiyor. tekrardan kaldırdığımda yavas yavas kendine geliyor .

ikinci sıkıntım debriyaj pedalım baya yukarıda kavrıyor yada kavramaya başladı, biraz daha zorlanıyorum artık. çok ince bi noktada kavramaya basladı sanki anlamadım.(internetten arastırdıgım kadarıyla baskı balata sorunu olabilir sanırım) Hatta hafif yokuşta geri viteste en yukarıda kavradığı için bazen kaçırıp çok fazla stop ettiriyorum .(geri geri park ettiğim yerde hafif yokuş var )

ve arkadaşlar aracı ilk çalıştırdığımda marş almıyor 2. yada 3. de bazen 3. çalıştırmamda çalışıyor . hafif gaz vermessem titreye titreye marş alıyor ve su ana kadar bir kere de stop etti

bana bilgileriniz konusunda yardımcı olurmusunuz. aracı çok zorlamadan kullanmaya çalışıyorum.acemilikte bir çok hatada yapabiliyorum. bişeyleri bozdum muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanelly -- 7 Nisan 2017; 9:10:28 >

• sorunu tahmin eden arkadaşlar yok mudur ?
  • O problem sadece lpg de yapiyorsa git bi ayarlarina falan baktır ama benzindede yapiyorsa baski balatadan yapabilir zaten yukarda kavriyormuş dedigin gibi.Marş olayida bujilere ateşleme kablolarindan falan kaynaklanır yada benzin otomatiği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.kalkıştaki problemin baskı balata diyebilirim bi zaman sonra bitecek gaza bassan bile araç gitmeyecek.
    2. sorunun yine baskı balata
    3. geç marş alıyorsa yakıt pompası ateşleme sistemi marş motoru bu 3lüden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

1.kalkıştaki problemin baskı balata diyebilirim bi zaman sonra bitecek gaza bassan bile araç gitmeyecek.
    2. sorunun yine baskı balata
    3. geç marş alıyorsa yakıt pompası ateşleme sistemi marş motoru bu 3lüden olabilir.

eyv hocam bana baya masraf çıktı belli ki valla ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bursalı Arkadaşlardan Yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.