Tecil ile ilgili çok önemli bir sorum var. Öncelikle durumumu anlatmak istiyorum. 28 Haziran 2010 yılında Lisans mezunu olduktan sonra üniversitede araştırma görevliliğini kazandım ve kayıt için askerlik durum belgesi isteniyordu. Bu yüzden askerliği 2 yıl süreli (31 Temmuz 2012 ye kadar) tecil ettirdim. Ardından Şubat 2011 de yüksek lisans kaydı yaptırdım ve okulum kendisi bu tarihte tekrar tecil yaptırmış. Şu anda tecil tarihim 20 Ocak 2013 görünüyor. Ancak ben bu tecil tarihini en az 6 ay kadar daha erteletmek istiyorum. Çünkü tez aşamasındayım ve tez şubat ayına yetişmeyecek. Temmuz ayına kadar ancak biter. Bugün enstitü ile görüştüm tecil yapılamayacağını söylediler. Askerlik şubesine gidip sordum onlar da bu işi okulun yaptığını, kendilerinin bir şey yapamayacağını söyledi. Netten de çok aradım ancak böyle durumda olan birini bulamadım.
Bu konu ile ilgili net bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba? Özet geçecek olursam:
Tecil şu an 20 Ocak 2013, yüksek lisans tez aşaması devam etmekte ve bu tarihi acil olarak 2013 Ağustos gibi bir tarihe ertelemem gerekiyor.