Şimdi Ara

Tecil Hakkında E-Devlet Askerlik Şubesi Uyumsuzluğu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
33.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askerlik şubesinden 31 Ocak tarihinde tecil ettirdim 31.12.2017 tarihine kadar. Celp dönemi olarak da Şubat 2018 askerlik yazıyordu.
    Bugün şuna birde E-Devletten bakayım deyince şok oldum.

    quote:

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/03/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. (ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR)
    Diyor. Ne yapmam gerekiyor



  • Hocam aynisi benimde basima geldi. Gecen hafta (20 Martta tecil ettridim) verdikleri kagitta celp donemi subat 2018 yaziyor ve 31.12.2017'ye kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur diyor. Bir kac gun once e-devlete girdim baktim 31/03/2017 ye kadar askerlik yonunden bir sakincasi yok diyor. Direkt askerlik subeye gittim, anlattim durumu. Dedilerki e-devlet biraz sikintili onu pek dikkate almayin, size verdigimiz kagitta ne yaziyorsa o dediler. Sana da aynisini mi dediler, ne yaptin? Cevaplarsan sevinirim :)
  • aynı sıkıntı bende de var.
    tecil bitmeden yüksek lisansa kayıt olmuştum.
    kayıttan sonra okul tecil için belge doldurttu.
    biz hallediyoruz dediler.
    şimdi bakıyorum, 31/03/2017 tarihine kadar sakınca yoktur diyor.
    "sınıf ve tertibat bekleniyor." yazıyor.
    okuldan belge alıp şubeye gideceğim.
  • Ben bugun baska bir subeye gidip kontrol ettirecegim. Sizlerde gelismelerden haberdar ederseniz harika olur.

    ---

    Edit

    Bugün başka bir şubeye gidip tekrar askerlik durum belgesi istedim, diğer şube ile verdikleri bilgiler örütüşüyor. Yine aynı şekilde e-devlette problem var dediler. Bizim verdiğimiz kağıtta neyse o dediler. Endişelenmeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Admet -- 28 Mart 2017; 18:17:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Admet

    Ben bugun baska bir subeye gidip kontrol ettirecegim. Sizlerde gelismelerden haberdar ederseniz harika olur.

    ---

    Edit

    Bugün başka bir şubeye gidip tekrar askerlik durum belgesi istedim, diğer şube ile verdikleri bilgiler örütüşüyor. Yine aynı şekilde e-devlette problem var dediler. Bizim verdiğimiz kağıtta neyse o dediler. Endişelenmeye gerek yok.

    bilgi için teşekkürler. elimde belge olmadığı için garip geldi. yine de bir gideyim. öğrenmiş olurum. farklı bir şey çıkarsa yazarım.
  • ben bu yüzden kaçak durumuna düştüm e devlet diye site kuruyolar bilgiler yanlış böyle iş mi olur ya
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani, şubenin verdiği bilgiyi geçersiz sayıp sistem sizi kaçak olarak mı gördü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Nasıl yani, şubenin verdiği bilgiyi geçersiz sayıp sistem sizi kaçak olarak mı gördü?

    Hayır hocam e devlete şubat ayında baktım 2018 şubata kadar askerlik açısından işlem yapmasına gerek yoktu diyodu. Mart ayında bi baktım askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir yazıyodu. Şubedeki kadın e devlet yanlış yazmış dedi olan bana oldu
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bir koordinasyon sorunu var, birbirini tutmuyor tarihler. Uyumsuzluk için gittiğimde şube her zaman bizim kayıtlar geçerli ve güncel dedi. Merak ettiğim emniyet-jandarma güncel bilgileri nereden çekiyor yanımızda şubenin verdiği kağıt ile mi dolaşacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Admet

    Ben bugun baska bir subeye gidip kontrol ettirecegim. Sizlerde gelismelerden haberdar ederseniz harika olur.

    ---

    Edit

    Bugün başka bir şubeye gidip tekrar askerlik durum belgesi istedim, diğer şube ile verdikleri bilgiler örütüşüyor. Yine aynı şekilde e-devlette problem var dediler. Bizim verdiğimiz kağıtta neyse o dediler. Endişelenmeye gerek yok.

    Hocam bekledim. şimdi baktım 28.04.2017 tarihine uzatma olmuş. Pazartesi ya da salı şubeye gideceğim. bir sorayım.
  • Anladığım kadarıyla e-devlet her ayın son iş gününe erteleyecek bizi her ay. Sıkıntı yok, şubeden alınan belge neyse o, gördüğünüz gibi e-devlet biraz problemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Admet

    Anladığım kadarıyla e-devlet her ayın son iş gününe erteleyecek bizi her ay. Sıkıntı yok, şubeden alınan belge neyse o, gördüğünüz gibi e-devlet biraz problemli.

    kaçağa düşmüşüm. okulun gönderdiği tecil talebine dönüş olmamış. şubeye gittim. 3-4 ay süre verdi. okulun yapması gerekiyormuş.
  • Merhaba arkadaşlar, ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Bana verilen kağıtta 30.09.2017'ye kadar sorun yoktur ve celp dönemi kasım 2017 yazıyor ama e-devlette bu ayın sonu görünüyor tarih ve açıklama kısmında sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Bu biraz korkuttu beni çünkü önümüzdeki dönem için yüksek lisans başvurusu yapmıştım. Bilgilendirebilecek var mı? Bana verilen kağıtta daha geç yazmasına rağmen geri çekme gibi bir durumları oluyor mu? Teşekkürler...
  • furkidolilo F kullanıcısına yanıt
    Hort olucak ama bende bu arkadaşın durumundayım. Haziran 2 de tecil bitim tarihi yazıyor ama 30/09/2018 e kadar askerlik işlemi yönünden sakıncası yoktur yazıyor.yüksek lisansta okullarda azaldı duruma göre şimdi başvurcam ben yoksa seneye güz döneminimi bekliyim fikir verebilcek varmı?
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Lisans mezun tarihim 29.06.2016. Geçen yıl askerlik şubesine gittiğimde tecil tarihim 29.06.2018 görünüyordu. E-devlette hala bu tarih geçerli. Bugün askerlik şubesine gittim ve 30.09.2018'e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Memura ısrarla sordum, Eylül 2018de yüksek lisans kayıt yaptırsam sıkıntı çıkar mı diye, hayır diyor. 1 ekim tarihinde bakaya kalmış görünürsün diyor. Risk almaya değer mi bilemiyorum, çünkü aynı belgede erteleme bitim tarihi 29.06.2018 gözüküyor. Aynı tarihi gösterip sordum, o bizle alakalı dedi. Bu cevaptan sonra çok da zorlamak istemedim. Yarın askerlik şubesini arayacağım. Haber veririm inşallah.
  • airdrummer A kullanıcısına yanıt
    Bizim arkadaşlar risk alma yükseğe başvur dediler bende başvurdum hocam.Hatta bi tanesi de benim durumdaymış askerlik şubesinde öyle söylüyorlar sonra sevkiyata alıyorlar temmuz gibi direk dedi. Risk almak istemedim başım ağrıcağına veriririm 2000 tl kafam rahat eder. Stres çekip kendimi yıpratmaya değmez. Ama sizde konuşun bakalım ne dicekler.
  • Arkadaşlar,

    1) Her zaman şubenin verdiği bilgi en doğrudur.

    2) Tecil Konusu: Arkadaşlar herhangi bir üni ye master için kayıt olduğunuz zaman tezsiz yüksek lisans a 1.5 sene, tezli'ye ise 2 sene tecil verir askeriye.

    Şimdi diyelim tezsiz YL'a 22 Ocak 2018'de kayıt oldunuz. Tecil aldığınız zaman eğitimden dolayı 22 Temmuz 2019'a kadar tecilli görünürsünüz. Bu tarihi geçirdikten sonra kaçak vs falan olmuyorsunuz. Sadece bir sonraki celp dönemi için bir zamanınız oluyor. Örneğin 22 Temmuz 2019'da tecili biten birisi Kasım celbine kalır. Kasım celbine gitmek için ise 30 Eylül'e kadar şubeye gözükmeniz gerekir. İşte siz bu 22 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında serbestsinizdir. Gidin yazılın istediğiniz yere. Bu yüzden e Devlet 22 Temmuz gösterse bile şubeye gittiğinizde 30 Eylül'e kadar sıkıntı yok diyecekler ve doğru bilgidir.

    4 Tane celp dönemi var, Ağustos = son başvuru tarihi 31 Mayıstır, Şubat = son başvuru tarihi 31 Aralıktır, Mayıs = son başvuru tarihi 31 Marttır ve Kasım = son başvuru tarihi 31 Eylüldür. Yani siz bu tarihleri geçerseniz bakaya, yani kaçak duruma düşersiniz. Yani tecil dediğiniz şey sadece eğitim ile ilgili değil bu tarz ara dönemlerde kayıt vs için size nefes aldırır.

    Peki hangi celp döneminde olduğunuzu nereden bileceksiniz? Yukarıdaki tarihleri geçiyorsanız, yani diyelim teciliniz 1 Haziranda bitti siz ağustos değil, kasım celbine kalırsınız. Tecil tarihiniz son başvuru tarihini geçiyorsa otomatikman bir sonraki celp dönemindesiniz.

    Sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atraus -- 6 Şubat 2018; 0:48:3 >




  • arkadaşlar merhaba, ben de e-devlet ve şubedeki tecil tarihleri uyumsuzluğu sorununu yaşıyorum. e-devlette 31/03/2018'e kadar tecilim gözüküyor. şubeden aldığım belgede 02.05.2018 tarihine askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor ve celp dönemi olarak 2018 mayıs gösteriyor. bir üstteki arkadaşın mesajına istinaden şubenin verdiği tecil tarihi geçerliyse yani 02.05.2018'e kadar tecilim varsa, mayıs celbi için son başvuru 31 mart'ı geçtiğinden ağustos celbine kalmış olmam gerekiyor. ama kağıtta neden mayıs celbi yazıyor o zaman?
  • cartcurt12 C kullanıcısına yanıt
    Sen muhemelen yoklamanı yaptırmışsın askere gitmen için bir daha başvuru falan gerek yok hangi celp dönemi yazıyorsa o tarihte gidersin Mayıs celpte askersin.

    E-devlet askerlik için yoklamanı yaptırıp celp dönemin belli ise her cep dönemi için günceleme yapılıyor ayrıca e devlette yazar kurum kayıtları esastır verilen kağıtta ne yazıyorsa o.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    daha önceden bakaya kaldığım için idari para cezası ödemiştim. bir de hakkımda dava açılmış şubeye mecbur gitmek zorunda kaldım elime kağıdı tutuşturdular. verdikleri kağıtta 1-31 mart arası sevk öncesi hazırlık işlemleri yazıyor. şimdi ben bu tarihte gitmesem tekrar bakaya kalmış olur muyum. en kötü bir sonraki celp dönemine nasıl erteletebilirim. çünkü kpss'ye girmek zorundayım emekler boşa gitsin istemiyorum. rapor alınabilir mi böyle bir durumda celp ertelemek için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.