Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.322
Cevap
28
Favori
239.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 1...33...6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bizim yeğenin tecili bitti 31 Aralık 2025 tarihinde. Uzun yapacak. Şimdi edevlette başvurmak için 31 Aralık 2026'ya kadar vaktiniz var diyor. Eskiden tecil biter başvurulur, ne zaman gideceğin sonra belli olurdu. Değişti mi durumlar anlamadım konuyu. Bilen var mı?

CB'lığı resmi videosudur, süreci anlatıyor.

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube
    Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır? Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda.
    https://www.youtube.com/watch?si=9i0kQ176ZsEBfTkw&v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be

28 şubata kadar mayıs celbi başvuruları devam ediyor. Ama MSB ihtiyaca göre alıyor, ağustos celbine de kalabilir.

Mayıs celbi duyurusu

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2

2026 yılı sevk takvimi

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2026_Y%C4%B1l%C4%B1_S%C4%B1n%C4%B1fland%C4%B1rma_Faaliyet_Takvimi_02012026.pdf

Eğer bedelliye basvuracaksa o zaman 2027 şubat - aralık arası bir ay askere gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Üstat ben yeniden yoklama isteyince eski yoklama geçersiz duruma geliyor sanmıştım.

Aynen dediğin gibiyse işimizi hiç şansa bırakmayalım.

En geç 2028 Ocak başlarında 2 yıllık Mezun tecilimin dolacağı 19 ocak tarihi geçmeden yüksek lisans kaydımızı yapalım öyleyse..

Bu 19 Ocak 2028 tarihini geçirirsek yüksek lisansa kayıt olup erteleme alma hakkımız kalmıyor sanırım.

Bir şey daha Merak ediyorum. Misalen Ocak 2028’de YL kayıt olduk. Fakat ikinci dönem kayıt yenilemeyi Kaçırdık 2028 Eylül’de diyelim ki Okul Kaydımızı Sildi. 2028 Aralık Ayına kadar yoklama hakkı mı verilir yoksa kayıt silindiği gün hemen Askerlik Şubesinden Yoklama işlemlerini mi başlatmak gerekir yine ilk celp sevk döneminde askere mi alınırız.

Ama 2 seneden fazla süreli tecillerde 31 aralığa yıl sonuna kadar yoklama süresi vermemeleri biraz enterasan imiş.

Örnek Kişi Lisans Mezunu olmadan önce yoklamasını yaptırtmış. Fakat Lisans Mezunu olunca Yedek subay seçilme şansını vermiyorlar. Direkt Er olarak sınıflandırılacak biraz saçma ve haksız sistem gibi geldi bana gerçi askerlikte mantık aranmaz derler ama =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 31 Ocak 2026; 1:26:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bir sorun yok o zaman sene sonuna kadar istediği zaman başvurabilir. Teşekkür ederim.

Eger yoklama kaçağı durumu yoksa en geç Aralık ayı başında yoklama işlemlerini başlatınız. Aralık ayı sonuna bırakırsanız doktor izinde olur hastaneye sevk olur işlemler yetişmeyebilir.

@karizmaaa1907
    Sınıflandırma belliyse yıl sonuna kadar süre verilmiyor.

Eskiden statü değişikliğinde yeniden sınıflandırmaya tabii olunuyordu. Birisi lise mezuniyeti ile er çıkıyor, ama erteletip lisans mezunu oluyor. Burada yeniden sınıflandırma yapıyorlardı ama şimdiki durum nedir bilmiyorum.

Neyse siz tecili yaptırın da artık gerisine bakarsınız.

Teşekkürler, bu arada zahmet ettin cevap verdin. Ekran aynı videodaki gibi. 31 Aralık 2026 diyor. Ceza riski var mı sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonM -- 1 Şubat 2026; 0:8:5 >

Yoklama kaçağına düşenlerin telefona bilgilendirme smsi gönderiyorlar, bazen gelmediği de oluyor.

Askerlik durum belgesinde yoklama kaçağı ibaresi düşebilir.

Askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var, mesai saatleri içinde arayıp sorabilirsiniz. En garantisi bu.

hocam bir şey sorucam ben şuan bakaya gözüküyorum e devllette bedelli yap butonu pasif gözüküyor şubeye gideceğim bedelli için başvuru yapacağım buğün bunu yapsam ne zaman askere giderim ve parayı ne zaman ödemeliyim bu sene gitme ihtimali var mı birde bedelli yatıracağım cevaplarsan sevinirim

Bakaya ve yoklama kaçakları için ödemede 2 ay süre veriliyor. Bu süreyi geçirmeyin, sonra başka bedelli hakkı tanımazlar 6 ay gitmek zorunda kalırsınız. Paranız hazır değilse hazır olduğunda tek seferde tüm işlemleri halledersiniz.

Alıntı

metni:
    b. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri

Ne kadar ödeyeceğimi nasıl hesaplayacağım diyorsanız,

Kaç aydır bakaya iseniz o sayıyı 4857,55 ile çarpın üstüne 333.089 ekleyin, yaklaşık ödeyeceğiniz miktar bu kadar.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri

Bedellide kural tek, "bu sene başvuran seneye gider".

Bu şube telefon ile arayınca sadece bilgi mi veriyor yoksa işlem de yapabilir mi acaba

Yoklama iptal ettirip üniversite mezuniyet tecili kullanmak için ona göre hafta içi bulunduğumuz ildeki en yakın şubeye gideceğiz artık.

Bir de e devlette randevular var ama pazartesi için bile her saat bomboş hastane randevuları gibi değil acaba dijitalleşmeden eskisi kadar şubeler yoğun değil mi yoksa bu randevu muhabbetini pek bilen yok ondan mı En son 2016 2017 2018 2019 dönemlerinde şubelere uğramıştım ve hepsinde hem içerde hem dışarda sıra beklemiştik.

Telefondan islem yapıyorlar mı bilmiyorum.

Ben de en son 2018de şubeye gitmiştim. O zaman randevu falan almamıştım (randevu sistemi var mıydı onu da bilmiyorum).

• Hocam merhaba. 95 Ağustos doğumluyum. Bir yüksek lisans programına kayıtlıydım ancak bugün kaydımın silindiğine dair mesaj geldi. Şimdi girip edevlete baktığımda tecil görünüyor ancak sanırım orası güncellenecek ve kaçak durumuna düşeceğim değil mi? Sizce ne zaman kaçak durumuna düşerim?

Şu an tekrar tecili uzatmak için ne yapmam gerekli acaba, güz döneminde tekrar bir yüksek lisans programına kaydolsam tecili tekrar uzatabilir miyim bana bir yol gösterebilir misiniz? @a-f-h

Sınıflandırmanız belliyse hangi celbe sizi alırlar onu şubeyle görüşünüz. Ona göre hareket edersiniz. Askere gideceğiniz tarihe kadar bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alabilirsiniz.

Daha önce yoklama işlemlerini yaptırmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz olacak. Bu süre içinde kaçak falan sayılmıyorsunuz, yıl sonuna kadar bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alırsınız.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Ekleme: max 31 aralık 2027ye kadar erteleme alabilirsiniz. Yaş haddine takılıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 17 Şubat 2026; 17:15:41 >

Hocam ben 2024te yoklama işlemini yapıp sonrasında yüksek lisansa kaydolmuşum. Çünkü yoklamayı yapmasam kaçak durumuna düşecektim. Şu anda edevlette böyle görünüyor. Şimdi haziran gibi yüksek lisans başvurusu yapıp tekrar bir programa kaydolmayı düşünüyorum ancak kaydımın silindiği edevlete yansıdığında kaçak durumunda olmaz mıyım yeni kayıt yaptırana kadar çünkü yoklamayı yaptım 2024 yılında. Kusura bakmayın pek bilgim yok ve biraz panik oldum.

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

• Bir askerlik şubesiyle görüşünüz (gerekirse yüzyüze). Sınıflandırmanız yapıldı mı yoksa hala bekliyor mu netleştiriniz. Sınıflandırma belliyse sıradaki gidecek ilk grupla da alabilirler ya da mayıs veya ağustos celbine dahil edebilirler. Duruma göre şubat - mart ayında kayıt dönemine devam eden bir üniversite bulursanız yırtabilirsiniz.

Kısacası sınıflandırmanın belli olup olmamasına bağlı durumunuz.

Hocam tekrar selam şimdi Fatih askerlik şubeyle görüşebildim. Yoklama 2023 sonunda yapıldığı için geçersiz olacaktır. 2023 sonunda yoklama yaptırıp şubatta yüksek lisansa kaydolduğunuz için sınıflandırmanız da yapılmamıştır. Okul kaydın silindiğini bize bildirse de bu yıl sonuna kadar kaçağa düşmezsiniz ve yıl sonuna kadar tekrar bir yl programına kaydolabilirsiniz dendi. Sizce tutarsızlık var mıdır bu bilgilerde? Haziran temmuz gibi tekrar bir yüksek lisansa kaydolup 2027 sonuna kadar tecil alabiliriz öyleyse değil mi?

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a145bb359e6f4a43840e0e36a38412c2

İki yılı geçmiş yoklamaları tekrarlatıyorlar, son birkaç senedir var. Celp duyurularına bu madde (madde 4) ekleniyor.

Sınıflandırma yok ve yoklama tekrar olacağından 31 aralığa kadar süreniz olur. Yazın bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alırsınız.

Çok teşekkür ederim hocam.

2024 Şubat döneminde kayıt olmuşsun sanırım.

Tam kayıt silinme dönemin tarihin ve gerekçeleri ne idi acaba?

Derslere katılmamak Devamsızlık mı? Derslerde sınavlarda ödevler de başarısızlık mı yoksa harç yatırmama durumundan dolayı mı öncelikli kaydınız silinmiş acaba orası net mi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.