Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.306
Cevap
28
Favori
235.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam önlisans programına kayıtlı idim 2028 e kadar tecilim vardı 2 yil kayit yaptırmadım kayidim silinmiş ve tecil 2025 Eylül 22 ye çekilmiş e devlette erteleme tarihi 22 Eylül 2023 bitiş tarihi 22 Eylül 2025 gözüküyor birde ben tecilin 2028 gözüktüğü zaman yoklama başvurusu yaptım orda bilgiler vardı doldurdum üniversite kayidim olduğu için onaylamiyordu sistem sağlık muayenesi olmadım tecil 2025 Aralık 31 e ertelenir mi 2000 doğumluyum bu arada, sizden cevap bekliyorum hocam çok önemli benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aile hekimi muayenesi olmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz olması lazım. Yine de bir askerlik şubesinden durumunuzu sorgulatınız.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi mezunuyum evet hocam üniversite önlisans bölümüne girince 2028 e atmıştı tecili, üniversite kaydim silinince tekrar 2025 e düşürmüşler umarım yıl sonuna kadar sürem vardır sağolun

31.12.2025 e ertelendimi sizin tecilinizde aynı durumu bende yaşıyorum

• Merhabalar özellikle @a-f-h katkılarından dolayı çok teşekkür ederim ben yeni üye oldum konuyu görünce.ben 2 yıldır sağlık dolayısıyla erteleme alıyorum.tecilim ekimin 8nde bitecek muayeneye 15 gün içinde girmem mi lazım yoksa yıl sonuna kadar geçerli sürem mi var ? Yada bu 15 günün içinde sağlık ocağına başvursam ayrı bir süre mi veriyorlar sağlık ocağına başvurduktan sonra 1 hafta gibi vs ? Aydınlatırsanız çok sevinirim hayırlı günler

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157744721

Yıl sonuna kadar süre vermiyormuş.

Alıntı

metni:
    1) 19.01.2025 tarihi itibariyle tecil sürem sona ereceğinden ötürü, tarafıma daha önce gelen "yoklama çağrı tebligatı" üzerinde yer alan bilgiye göre yoklama işlemlerimi "20.01.2025 ila 03.02.2025" tarihleri arasında yaptırmam hususunda bilgilendirilmiştim. Bulunduğum yerdeki askerlik şubesine çok evvelden telefon ederek ne zaman gelmemin uygun olacağını sordum. Onlar da bana 21.01.2025 tarihinde gel dediler. Daha önceki yıl erteleme kararı aldığımdan ötürü yoklama işlemini e devletten yapamıyormuşum, zaten denediğimde şöyle bir hata veriyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bende bu yeni yasa maddesine dayanarak hesap yapmıştım.

Plan

2025 Aralık 2. haftası gibi Aile hekimliği askerlik muayenesi

En erken 2026 Mayıs sınıflandırma

Tecil bitişi 31 aralık 2025

Lisans Üni 6-7 aralık vize 17-18 ocak final

Ocak 2026 mezuniyet + 2 sene otomatik Ocak 2028 tecil

2028 Aralık 2. haftası gibi yine Aile hekimliği askerlik muayenesi

En erken 2029 Mayıs sınıflandırma

Bu planı ancak Ocak 2026 yılında kalan tek dersi verememek kalmak bozabilir on da da Ağustos ayında yaz okulu var onda mezun olursan belki bir kaç ay para cezası kesilerek 2 yıl mezuniyet tecilini yine yaptırma şansın bulunuyor.

Fakat gençlere zamanında gidip aradan çıkartmalarını öneriyorum. Geri dönebilme şansım olsa 19 20 yaşlarında ki o gençlik enerjisiyle bir an önce gidip bitirirdim. Şu anda ani hareket sonrasında 2 senedir belimde geçmeyen bir ağrı fiziksel aktiviteyi arttırınca kilitlenmeye kadar gidebilen bir sorun var Fakat MR Tomografi de görüntülenmediği için bu konuda herhangi bir raporda alamıyoruz maalesef gençlik enerjisi bir başka oluyor..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• merhabalar yeniden bugün doktorum bana muafiyet raporu yazıp heyete gönderdi heyete cıkıcam bir kac hafta icinde.ama yanında ki sekreter epikriz yani yatıs raporun yoksa kuruldan dönebilir dedi.benim 10 yıllık ilac kaydım hastahane kaydım vs vs var ama yatıs raporum yok ? 2 kez erteleme aldım cidden kuruldan yatıs raporu yok diye dönebilir mi ? her muaf verdiklerinde epikriz mi arıyorlar ? @a-f-h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanoz38 -- 4 Kasım 2025; 17:7:3 >

Bilemiyorum, doktor değilim.

Hocam ben 2024'te almanca öğretmenliğinden mezun oldum,27 yaşındayım. 30.05.2026'da erteleme sürem edevlete göre doluyor. (Daha önce yoklama başvurusu yapmadım yada aile hekiminde askeri muayene gibi uygulamalar yaptırmadım.)

Almanyada bir okulda 1 sene sürecek gönüllü hizmet programından kabul aldım. Alman devletinin kendi resmi programı. Görev 2026 Eylül (01.09.2026) ayında başlayacak. 1-2 ay içinde kurumla iş sözleşmesine benzer yazılı bir anlaşma yapacağız. Doğrudan maaş almayacağım fakat harçlık ve temel ihtiyaç yardımları altında her ay resmi olarak ödeme yapacaklar.

Kayıtlı olduğum askerlik şubesine gidip bizzat durumu izah ettim. Sizin de bu konuda sıklıkla bahsettiğiniz üzere yılın son gününü aşmadığım sürece yani 31.12.2026'ya kadar bir sıkıntı yaşamayacağım söylendi. 01.01.2027'den sonra yoklama yapmadıysam o zaman yoklama kaçağı gözükürmüşüm.

Kurumla yapacağım sözleşme nedeniyle biraz tedirginim. Askerlik sebebiyle gidemezsem diye çok endişeleniyorum. Hadi vize başvuru sürecinde sorun olsa, kuruma nispeten erken bunu bildirebilirim ve sorunu hafifletebilirim fakat ya havalimanında bir sorun olursa ne yaparım diye düşünüyorum. MSB'nin aralıktaki duyurusu için de beklemedeyim ama sizin fikrinizi almadan da edemedim. Gerçekten 2026 yılının sonuna dek tecilli gibi hareket edebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozean. -- 6 Kasım 2025; 13:20:6 >

• ozean. O kullanıcısına yanıt

O zaman (baktınız bürokratik işlemler yetişmeyecek)

Ya Haziran-Eylül 2026 gibi tezsiz yüksek lisansa kayıt olup tecil alırsınız

Ya da Aralık 2026'da yoklama işlemlerini yapıp (celp tercihini en uzak aydan sıralamaya başlarsınız) en azından Mayıs 2027 başına kadar zaman kazanırsınız. Bu durumda Ocak-Şubat 2027 gibi yüksek lisansa kaydolup tecil alabilirsiniz.

• Merhabalar, öncelikle cevaplarınız için teşekkürler @a-f-h 31 aralık 2025'te tecilim bitiyor. Daha önce 2 yıl lisans mezuniyetinden sonra tecil hakkımı kullandım. Yüksek lisans sebebi ile okul tekrar tecil etti, fakat okulu bitirmediğimden tecil uzatılmadı. Tekrar bir yüksek lisansa başlayıp tecil ettirmek istiyorum. Yoklama sürecinde gözüküyorum, yoklama yaptırıp 2026 şubat gibi tekrar yüksek lisansa kaydolsam tecil ettirebilir miyim ? Ettiremediğim durumda celp döneminde iken bedelliye başvurabilir miyim ?

31 aralığa kadar aile hekimi muayenesine kadar olan işlemleri tamamlayın.

İster ocak şubat gibi yüksek lisans kaydıyla tecil alırsınız.

İster bedelliye çevirirsiniz.

Size kalmış.

Lisans veya önlisans okuyarak max 28 yaşa kadar erteleme alabilirsiniz. Yani 97 doğumluysanız 31 aralık 2025 son.

Mezuniyetinizle eşdeğer (veya altında) bir bölüm okuyorsanız (mesela lisans mezunu başka bir lisans bölümü okuyarak) o da tecil hakkı sağlamaz.

Bu şartları sağlıyorsanız ya aöf bürosundan ya da (oluyorsa) aöf sistemden erteleme başvurusu yapınız.

Şartları sağlamıyorsanız 31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlayınız.

üniversite durumum yok 2026 yılında yks başvurup şubata haziranda sınava girip tecil edebilir miyimö

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadiruoglr5 -- 10 Aralık 2025; 3:24:22 >

Hocam Tecil edemiyorum biliyorum ama hani yeni yıla girdikten sonra yil sonuna kadar sure tanınıyor mu yoklama için kaçak olmamak adına? Bir de ayriyeten hastanede çalışıyorum sgkliyim problem olur mu bir bilginiz var mıdır?

Kaçak kalmak sorun olur mu onu çalıştığınız yerin personel işlerine sorunuz.

Yapabileceğiniz tek şey 31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlayıp celp tercihini en uzak aydan en yakın aya doğru sıralarsınız. Mayıs 2026ya kadar rahatsınız ama sonrası şansınıza kalmış. O arada parasını toparlarsanız bedelliye de çevirebilirsiniz.
    Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisinin resmi videosudur, süreci kısaca anlatıyor.

@kadiruoglr5
    31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlayıp celp tercihini en uzak aydan en yakın aya doğru sıralarsınız. Mayıs 2026ya kadar rahatsınız ama sonrası şansınıza kalmış. Okula kayıt olana kadar askerlik çıkar mı çıkmaz mı bilemem.

Zaten bir şekilde kayıt olsanız bile 2028 sonuna kadar erteleme olacak. Ya sonra ne yapacaksınız? Ömür boyu askerden kaçana bu zamana kadar şahit olmadım. 6 ay çabuk geçer, bir an önce yapın kurtulun bence.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz. Bir kez sağlık durumundan erteleme vermişlerdi. Sistemde 19 Aralık'a kadar yapacağınız herhangi bir işlem yok yazıyor. Sadece durum sorgulama gözüküyor, yoklama başvurusu seçeneği çıkmıyor. Aile Hekimi aşamasını 19 Aralık'tan sonra mı başlatabilirim? Kaçak durumuna düşmemek için işlemlerinizi 31 Aralık'a kadar tamamlamanız gerekiyor mesajı gelmiş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.