Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.249
Cevap
27
Favori
223.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam önlisans programına kayıtlı idim 2028 e kadar tecilim vardı 2 yil kayit yaptırmadım kayidim silinmiş ve tecil 2025 Eylül 22 ye çekilmiş e devlette erteleme tarihi 22 Eylül 2023 bitiş tarihi 22 Eylül 2025 gözüküyor birde ben tecilin 2028 gözüktüğü zaman yoklama başvurusu yaptım orda bilgiler vardı doldurdum üniversite kayidim olduğu için onaylamiyordu sistem sağlık muayenesi olmadım tecil 2025 Aralık 31 e ertelenir mi 2000 doğumluyum bu arada, sizden cevap bekliyorum hocam çok önemli benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aile hekimi muayenesi olmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz olması lazım. Yine de bir askerlik şubesinden durumunuzu sorgulatınız.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi mezunuyum evet hocam üniversite önlisans bölümüne girince 2028 e atmıştı tecili, üniversite kaydim silinince tekrar 2025 e düşürmüşler umarım yıl sonuna kadar sürem vardır sağolun

31.12.2025 e ertelendimi sizin tecilinizde aynı durumu bende yaşıyorum

• Merhabalar özellikle @a-f-h katkılarından dolayı çok teşekkür ederim ben yeni üye oldum konuyu görünce.ben 2 yıldır sağlık dolayısıyla erteleme alıyorum.tecilim ekimin 8nde bitecek muayeneye 15 gün içinde girmem mi lazım yoksa yıl sonuna kadar geçerli sürem mi var ? Yada bu 15 günün içinde sağlık ocağına başvursam ayrı bir süre mi veriyorlar sağlık ocağına başvurduktan sonra 1 hafta gibi vs ? Aydınlatırsanız çok sevinirim hayırlı günler

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157744721

Yıl sonuna kadar süre vermiyormuş.

Alıntı

metni:
    1) 19.01.2025 tarihi itibariyle tecil sürem sona ereceğinden ötürü, tarafıma daha önce gelen "yoklama çağrı tebligatı" üzerinde yer alan bilgiye göre yoklama işlemlerimi "20.01.2025 ila 03.02.2025" tarihleri arasında yaptırmam hususunda bilgilendirilmiştim. Bulunduğum yerdeki askerlik şubesine çok evvelden telefon ederek ne zaman gelmemin uygun olacağını sordum. Onlar da bana 21.01.2025 tarihinde gel dediler. Daha önceki yıl erteleme kararı aldığımdan ötürü yoklama işlemini e devletten yapamıyormuşum, zaten denediğimde şöyle bir hata veriyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bende bu yeni yasa maddesine dayanarak hesap yapmıştım.

Plan

2025 Aralık 2. haftası gibi Aile hekimliği askerlik muayenesi

En erken 2026 Mayıs sınıflandırma

Tecil bitişi 31 aralık 2025

Lisans Üni 6-7 aralık vize 17-18 ocak final

Ocak 2026 mezuniyet + 2 sene otomatik Ocak 2028 tecil

2028 Aralık 2. haftası gibi yine Aile hekimliği askerlik muayenesi

En erken 2029 Mayıs sınıflandırma

Bu planı ancak Ocak 2026 yılında kalan tek dersi verememek kalmak bozabilir on da da Ağustos ayında yaz okulu var onda mezun olursan belki bir kaç ay para cezası kesilerek 2 yıl mezuniyet tecilini yine yaptırma şansın bulunuyor.

Fakat gençlere zamanında gidip aradan çıkartmalarını öneriyorum. Geri dönebilme şansım olsa 19 20 yaşlarında ki o gençlik enerjisiyle bir an önce gidip bitirirdim. Şu anda ani hareket sonrasında 2 senedir belimde geçmeyen bir ağrı fiziksel aktiviteyi arttırınca kilitlenmeye kadar gidebilen bir sorun var Fakat MR Tomografi de görüntülenmediği için bu konuda herhangi bir raporda alamıyoruz maalesef gençlik enerjisi bir başka oluyor..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.