Şimdi Ara

Team Fortress 2 Lobby .com

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu sistemi bizlere başka bir forumdaki yazısıyla duyurduğu için EstremO'ya teşekkür ediyorum. Resmi olarak Valve'ın yaptığı bir şey mi yoksa TF2Items gibi resmi olmayan bir şey mi bilmediğim, şu an beta olarak kullanılmakta ve denenmekte olan sistemi tanıtmaya geçiyorum.

Çoğunuz Pickup'ın ne olduğunu biliyorsunuzdur. Bilmeyeniniz varsa forumdaki pickup yazısını bulmasını öneriyorum ve kısaca 6'ya 6 profesyönel bir maç yapabilmek için çok kullanışlı ve tamemen herkesin mikrofonla beraber, ciddi bir şekilde girdiği sunucular, pickup sunuculardır ve bazı özel programlar ile girersiniz. Bu sayede maç ortasında oyundan çıkanlar banlanabilir vs. vs.

Bu sistem, aynı pickup gibi karma maç yapmanızı sağlıyor. Öncelikle üye oluyorsunuz. Üye olmayı sonra açıklayacağım. Üye olduktan sonra Create Lobby seçeneğinden oynunuzu kuruyorsunuz veya kurulmuş bir oyna giriyorsunuz. Oynunuzu oynama yolunda yapacağınız işlemlerden önce bu sistem ile Pickup'ın farkı nedir onu anlatayım:

1. Pickup'ta gIRC programını ve Ventrilo'yu yüklemelisiniz. Ancak burda sadece bir internet tarayıcısı ile her şeyi halledebilirsiniz. Yanı sıra burada gIRC ve üzerinde daima online bulunan adminler olmadığı için oyunun ortasında oyundan çıkan adamlar herhangi bir platformdan banlanmaz ve rahat rahat bu hareketi yaparlar. Ayrıca Ventrilo'ya girmek de zorunlu olmadığı için profesyönel bir 6'ya 6 maç gibi mikrofonla herkesle konuşma ihtimaliniz hakkında bir yorum yapamayacağım...

2. Pickup'ta bazı çerçeveler vardır. Öncelikle kritik(critical) hasar verme yoktur. Burda ise girdiğiniz lobinin başkanının ayarlamalarına bağlı.

3. Pickup'ta genellikle takım arkadaşlarınız Utilities klaslarını seçmenize izin vermez. Yani Pyro, Heavy, Engineer, Sniper ve Spy olmadan önce takım arkadaşlarınızın onayını almak zorundasınız. Burda ise girdiğiniz oynun formatına göre klas seçebilirsiniz. Gerçi siz oyun içerisinde tf2lobby.com'daki lobide belirttiğiniz klası seçmeseniz de kimse bir şey diyemez. Ama Valve'ın rastgele sunucunlarından birinde oynuyorsanız sunucu sizin tf2lobby.com'daki oyun tarzınıza göre ayar yapıyor ve maç esnasında Pyro seçmeniz imkansız oluyor, sadece Soldier iken Scout olma gibi yamuklar olabiliyor o kadar... Ama ben pek yapan görmedim, sadece oyun biraz koptuğunda oldu ki zaten pickuplarda bile oluyor oynun sonucu belli olunca klas değiştirmeler. Şimdi klas ayarlarıyla ilgili ayarları söyleyeyim:
    - Standart-Utilities
    - Standart+Utilities
    - Standart+Sniper
    - Highlander
    Yani 6'ya 6 bir maçta dilediğiniz gibi Spy olabilirsiniz. Ama eksi yanları da kimsenin Medic oynamadığı bir 6'ya 6 maçta yer almak gibi durumlar.

4. Oynun kendi mikrofon konuşmaları farklı farklı olabilir. Ventrilo gibi olmasa da, ölüyken konuşabilmek için "Gravetalk" diye bir seçenek mevcut. "Teamtalk", "Alltalk" seçenekleri de mevcut. Ancak her ne kadar Gravetalk açsanız da pickupta olması gerektiği gibi burda herkesin mikrofona sahip olduğunu kestiremezsiniz...

5. Bir de Fair Fight, Short Fight, Stop Watch diye seçenekler var. Maçın süresi ile alakalı. Stop Watch nasıl bir şeydir bilemeyeceğim ama Fair Fight 5'te, Short Fight galiba 3'te biten maç. Normali Fair Fight, yani takımlardan biri 5 raund kazanınca, ama yine de yarım saat süreli olarak biten ve oynanan format.

6. En iyi özellik belki de budur arkadaşlar. İstediğiniz haritada oynuyabiliyorsunuz. Pickuplarda Goldrush, Viaduct gibi yerler yok. Ha zaten Payload falan oynayacaksanız neden halka açık sunuculara değil de tf2lobby'ye giresiniz ki di mi? Ama sadece o açıdan bakmamak gerek. Mesela normal bir 6'y6a 6 maçta oynanabilecek cp_well haritası. Ancak pickup'ta cp_well'i insanlara seçtirmek için her birinin oyunu bu yönde kullanması için binbir takla atarsınız. Genelde en çok Badlands veya Granary oynanıyor. Ancak burda, sistem gerçekten çok popüler olduktan sonra ve birçok kullanıcı kullanmaya başladığı zaman, türlü türlü haritaları oynayabilirsiniz. Hiç olmadı, kendiniz bir lobi kurup Well'i açarsınız ve 11 kişinin dolmasını bekleyip oyna başlarsınız.

7. Sadece mix(karma) maç olarak ele almamak da lazım. Çünkü bu sistemin şifreli lobi kurma opsiyonu da var. Örneğin iki klan maç yapacaksınız. Ama sunucu yok. İki takım da takımlardan birindeki bir oyuncu tarafından kurulan şifreli lobiye girip, tf2lobby.com'un size sunduğu rastgele bir Valve sunucusunda, belirli haritada maçını yapabilir.

Görüldüğü üzere Pickup'taki gibi profesyönelliği artırıcı önlemler alınmamış olsa da, pickupı geçen bir yön olarak, daha çok opsiyona ve daha çok esnekliğe sahip. Normal bir şekilde 6'ya 6 maç yapmak isteyenler tabi ki de pickup'a girsinler ama pickupta oynanma ihtimali çok az olan bir haritada oynamak isteyenler veya 6'ya 6 maçlarda Spy olmak için gerçek oyuncularla gerçek bir oyunda Spy olup antreman yapmak isteyenler gibi olağanüstü durumlarda bu sunucular gerçekten çok işe yarar. Veya mircle ventriloyla falan uğraşamayanlar, bu tür programlarla ve kurallara uyulmadığı takdirde adminden ban yeme ihtimali kendilerine çok soğuk ve aşırı bir yük hissettiriyor gibi gelenler, sadece bir internet tarayıcısı ile 6'ya 6 maç yapmak isteyenler bu sistemi kullanabilirler. Competitive(rekabetçi) oyna da yeni girenler ve pickuptaki gibi "Her klasla en az 20 saat oyun süresi lazım." ön koşulları sağlamayanlar da, 6'ya 6 oyun tarzına alışmak için amatör bi şekilde tf2lobby.com'un lobilerinde takılabilirler.

--

Sisteme Nasıl Girilir?
    ile ilgili biraz bilgi vereceğim. Öncelikle sitemiz şu: Team Fortress 2 Lobby

Gördüğünüz gibi millet lobisini açıp oyuncu beklemeye başlamış.

(ana sayfanın Log In olunmuş bir şekilde alt kısmı)

Giriş yaptığınız zaman, Create Lobby seçeneği açılacak. Ayrıca ana sayfada da görüldüğü üzere bir sohbet bölümü var.

Create Lobby seçeneğine bastığınızda, karşınıza ufak bir pencere gelir. Eğer sunucunuz varsa onu seçebilirsiniz. Ama sistemin size en uygun sunucuyu vermesini isterseniz o halde size en uygunundan bir Valve TF2 sunucusu verir. Ancak sistem beta sürümünde olduğu için daha henüz sunucular da oturmadı. Avrupa sunucuları şu an teknik bir arızadan dolayı çalışmıyor. Sadece Amerikan sunucuları çalışıyor, onlarda da 100-150 latency'niz olabilir, dikkatli olun. Sistem daha fazla kullanıcı edinirse ve daha iyi reklamı yapılırsa tabi ki sunucu sayısı ve sunucuların coğrafi olarak çeşitliliği de artacaktır.

(aynı sayfanın alt kısmı)

Ben deneme açısından bir lobi kurdum ve gördüğünüz gibi genel görünüm böyle. Spectator yerine BLU veya RED'i seçiyorsunuz ve bir klası seçiyorsunuz. Mesela klas seçimi ayarı "Standart-Utilities"e ayarlanmışsa Sniper butonuna tıklayamıyorsunuz. Klas ve takım seçimi bu şekilde işliyor. İstediğiniz oyuncuyu atabiliyorsunuz. Ayrıca Bir takıma yerleştikten sonra Ready butonu oluşuyor ve tıklıyorsunuz. Herkes ready yapınca oynu kuran kişi oynu başlatabiliyor.

Site direkman Steam ile bağlantılı. Lobi başkanı oynu başlatma linkine tıkladığı anda internet tarayıcınız size Steam'e müdahale edip edemeyeceğini soruyor, izin veriyorsunuz ve direk lobinize ayrılmış olan sunucuya bağlanıyorsunuz. Oynun açık olmasına gerek yok, Steam TF2'yi de açıyor ve oyun açıldığı an sunucuya giriyorsunuz. Tıpkı TF2 açık değilken bir arkadaşınıza "Join" yaptığınızda Steam'in oynu açması gibi... Ayrıca tarayıcınıza bir küçük pencere açılıyor ve size sunucunuzun IP'si ile şifresi yazıyor. Olur da birileri çıkar ve yedek oyuncu gerekirse hemen birine bu şifreyi ve IP'yi verir, oyna girmesini sağlarsınız.

--

Üye Olmak

Üye olmakta bir problem yok ancak TF2Items'a üye olurkenki gibi çekilen bir sıkıntı var. Üye olurken açılan pencerede size bir kod veriyor. Ayrıca sizden Steam ID'nizi istiyor.

Steam ID'nizi yazabilirsiniz ancak bazen işlemiyor, onun yerine Profil URL'nizi yazarsanız kesin işler. Profil URL'nizi öğrenmek için Steam'inizin Community sekmesine girin ve View My Profile sekmesine de tıklayıp adres çubuğundaki adresi alın.
    Ayrıca size verdiği kodu da Steam profilinizdeki "Edit my profile" butonuna basarak ve "Summary" bölümüne yazarak ve sonra "Save" yaparak, belirttiğiniz profil URL'sindeki hesabın sizin hesabınız olduğunu, o profili editleyebilerek ispatlamış olacaksınız.

Daha sonra e-posta adresi ve şifre yazma gibi boşlukları da normal olarak doldurarak üye kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Herkese iyi eğlenceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 21 Ocak 2010; 7:46:49 >

• Gerçekten güzel bir sistem,bende az önce xkafe.net te gördüm.
  • Robin Walker,Engineer güncellemesinden sonra TF2'nin rekabetçi oyun sistemini destekleyici yenilikler getireceklerini söyledi bir kaç gün önce verdiği röportajda.Sanırım buda bunlardan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Robin Walker,Engineer güncellemesinden sonra TF2'nin rekabetçi oyun sistemini destekleyici yenilikler getireceklerini söyledi bir kaç gün önce verdiği röportajda.Sanırım buda bunlardan biri.

yani bunun resmi bir uygulama olduğunu mu söylüyorsun?

--

Bu arada ben TF2'nin 6'ya 6 rekabetçi oyun üzerine gelişim göstermesinden ve bu yöne doğru kaymasından rahatsızlık duyarım. biraz işleri ve oyun tarzını robotlaştırabilir ve TF2'yi TF2 yapan o güzel mizah anlayışını ortadan kaldırabilir birçok kez görüldüğü üzere. Ama tabi Public oynu etkilemeyecek ve yine bu sistem gibi esnek olabilecek bağımsız sistemlere bir şey demem, diyemem... biraz 9'a 9 highlander üzerine yoğunlaşılsa çok güzel olabilir bence. Rekabetçi TF2 oyun tarzı demek sadece 6'ya 6 demek değil. Spy'ın ve Pyro'nun aynı oyunda bulunduğu bir TF2 maçı da gerçek olabilir ve en az 6'ya 6 kadar yaygın olabilir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 22 Ocak 2010; 16:48:47 >

• Resmi olması muhtemel.
  • Bu uygulama ilk steam forumunda bir kullanıcı paylaştı. Kendi yaptığını söylüyordu! Lisans lı bir olay olsaydı zaten steamid mizle girerdik sanırsam düşüncelerim bunlar... ama güzel bir uygulama
  • Bu arada sistem geliştirildi biraz. Artık bir oyuncu çıkınca, yeterli sayıda oyuncu "Report Missing" yapınca sistem kendi kendine o oyuncu yerine bir yedek buluyor.

2. bir yenilik daha: Karma sistemi geldi. Her oyuncunun bir karması var. Yani iyiliği&kötülüğü. Mesela çok quiterlık yapınca sana sinirlenenler direk -'yi basıyor. Aynı +Rep -Rep gibi düşünün.

Yani Admin yok ve quiterlık yapınca ban yeme gibi bi şey yok, bu yüzden aksaklıklar muhtemel, diyorDUM; sistemin bu boşlukları ve eksiklikleri kapatmaya çalıştığını görene kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portal 2 Co-op'a Oyuncu Aranıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistem güzel bir uygulama gerçekten,dün 10 dakika kadar bir sürede hemen takım toplandı ve maç yaptık mesela ve sistemin gelişiyor olmasını da görmek güzel.Güzel çalışma olmuş Circumciser, ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArticFoX

Sistem güzel bir uygulama gerçekten,dün 10 dakika kadar bir sürede hemen takım toplandı ve maç yaptık mesela ve sistemin gelişiyor olmasını da görmek güzel.Güzel çalışma olmuş Circumciser, ellerine sağlık.

o maçtaki sorunlarımızdan biri yüksek pingdi. Bildiğiniz üzere ya sistemin size en uygun Valve sunucusunu vermesini istiyorsunuz ya da kendi sunucunuzla lobi açıyorsunuz. ancak şu an 35 Amerika sunucusuna karşılık sadece 5 tane Avrupa sunucusu var. hal böyle olunca Avrupalılar da çok dertli. biz de bir lobi kurduk ve 250 civarı ping ile oynamak zorunda kaldık. ama şu an her şey Valve'ın onlara daha fazla Avrupa sunucusu vermesine bakar.

İnşallah ellerini çabuk tutarlar çünkü ne zaman birisi kendi Avrupa sunucusunda lobi kursa herkes köpek gibi giriyor. Artık kimse "Best Available" ile açılmış sunucuya girmiyor, herkes birinin çıkıp kendi maç sunucusunda lobi kurmasını bekliyor. ilk günlerde 20 aktif üye varken baba gibi maç yapardık. şimdi 100-150 aktif adam var ama herkes ping yüzünden hiçbir lobiye girmiyor, illa ki Avrupa sunuculu lobi bekliyor...

• Sistem çok güzel fakat ping sorunum var. Zira demo veya solly ile oynayamıyorum pingden. Fakat her serverda yüksek lag olmuyor. Bazen pingi düşükm serverlara denk geliyorum. Bu arada iyi oynadığımı sanıyordum fakat o kadarda iyi değilmişim.
  • quote:

Robin Walker,Engineer güncellemesinden sonra TF2'nin rekabetçi oyun sistemini destekleyici yenilikler getireceklerini söyledi bir kaç gün önce verdiği röportajda.Sanırım buda bunlardan biri.

• Bu sistem iyice salaklaştı. Medic bulunamıyor maçlarda. Geçen girdim, 4-5 maç yapmama rağmen 1(n/a) gözüküyodum. Soldier oldum bekle Allah bekle medic gelmiyo. Dedim med oynıyım beklemeyelim, mediğe geçtim, biri oradan direk atladı bu tecrübeyle med oynayamazsın diye. Durumu açıklamaya çalıştım bana mısn demedi adam. Belki ondan daha fazla maçım vardır bilemiyorum neyse sustu sonunda girdik maça, aldık. O kadar güzel oynamadım ama lame gibi de oynamadım yani. Medic nedir ne değildir biliyoruz sonuçta
  • bu yazıyı yazdığım sırada tf2lobby yeni çıkmıştı ve nedir ne değildir bilmiyorduk: MultiPlay Pickuplarına alternatif geldiği için sevinmiştik. ama pickup'ın bütün oyuncu kitlesini kendine çekerek Pickup1 kanalını bitirmekle kalmadı, pubdan yeni gelenleri -herhangi bir çıta yok- de kendine çekmesiyle beraber baştan sona berbat bir sistem oldu. Rus veya Fin olsak kendi ülkemizin pickuplarına girecez ama bu da mümkün değil.

ilk çıktığında pickup'a kıyasla 5 kat daha hızlı doluyordu ve IRC komutlarıyla, Ventrilo girmesiyle uğraştırmadığı için pratikti. ama herkese fazlasıyla açık olması ve belli bir denetleyici sistem olmayışı da cabası. en fazla ragequittera -Rep verirsin veya onu Report edersin(onda da adamın yüzdesi 95'ten 90'a düşer en fazla). Report edip Sub arattığında da adam "sub olarak gelecem" diye butona basıyor ama gelmiyor. aynı kişiyi ikinci kez report edemiyorsun mecburen oynun içinde olan birini report ediyorsun... MP Pickuplarında aynı adamı ragequit münasebetiyle 3 kişi admine bildirdi mi şak diye yer banı. Ragequit'i bi yana bıraktım, oyun seviyesi de her daim yüksekti, her klastan en az 20 saat oyun tecrübesine sahip olmak şarttı, yeni başlayan bile bi 6v6 makalesi okuyup da gelirdi. Hadi her şeyi bi yana koydum, en azından o auth sistemiyle, IRCle ve 2 saat sıra beklemekle uğraşmayı göze almış insanlar geldiği için, yazılı hiçbir kural olmasa bile kendiliğinden bir çıta illa ki vardı. En basitinden dün lobby'ye girdim Medic bildiğin battlemedic. Elindeki silaha baksan Blutsauger, adamın niyeti daha silahından belli zaten.. baktım kaybediyoruz ver dedim bana Medic'ini, al benim klası, hemen 4-4 yaptık sonra süre bitti.. başka çare yok mecbur tf2lobby ile devam edecez. ya da bir div3 takımına girip(!) MP'nin Pickup2 kanalından davet alacaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 5 Şubat 2011; 18:23:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

quote:

• bu arada 2010 yazında açılan ve az yoğunluk nedeniyle kapanan Pixel pickup kanalının son 1 haftadır tekrar aktif olduğunu öğrendim, gittim kayıt yaptım TF2Lobby'ye kıyasla -tahmin edebileceğiniz üzere- çok çok kalite maçlar yapılıyor
    valla az önce ilk maçımı yaptım kanalda, uzun zamandır böyle güzel maç yaptığımı hatırlamıyorum. 6v6ya ilk başladığmda MultiPlay inkinde yapmıştım da onlarda da yeniydik daha ne olup ne bitiyor anlayamıyorduk..

kayıt yaparken ETF2L profili istiyorlar ve resmi 6v6 maçına çıkmış olman lazım, forumda Beyazpiyon(artık giriyo mu bilmem) ve Avrim haricinde ETF2L'de resmi maça çıkmış var mı bilmem ama onun dışında varsa tanıdık manıdık tavsiye edin sağa sola
  • beyazbidon öss gurbanı
  • Herkez profesyonel, olmuş orda yav.. oynamayı bilmeyen bi takımla maç atamadığım daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1néxoRabLe

Herkez profesyonel, olmuş orda yav.. oynamayı bilmeyen bi takımla maç atamadığım daha.

canım ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.