Şimdi Ara

TDA7560 Mosfet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
8.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TDA7560 entegreli amfi yapıp kullanan arkadaşlar varmı? Bu amfi 4x45 watt gücünde ve mosfet oldugu yazıyor...www.st.com adresinde gerekli şemalar var. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenon -- 1 Ocak 2005, 5:07:30 >

• merhabalar arkadaşım.. öncelikle sormam gereken soru bu devreyi nerede kullanacağındır...Şayet arabada kullanacaksan sorun yok.ve ben bu ihtimal üzerine fikirlerimi belirtiyorum...
    Şayet akün full dolu ve hoparlörün 2 Ohm ise bu entegre 43 Watt verir.
    ancak aküler ilk dolduğu zaman hariç 14.4 Volt vermezler...Yani en iyi ihtimalle! hesap 13.2 Volt olacaktır... Böylece güç 34 Watt olur.
    Şayet hoparlörün 4 Ohm ise bu güç 19 Watt olur (bkz. datasheet sf 3/10)
    Ancak bir adım daa gidersek pratikte akülerin 12 küsür Volt olduunu düşünürsek 2 Ohm için yakl. 18 Watt ( bkz. datasheet sf 6/10 fig 5)
    ve 4 Ohm için 15 Watt RMS ( bkz. datasheet sf 6/10 fig 4) olur(%1 dist.)
    Yine de hayallerini bozmayayım .. Bu güç 4x olunca bir araba için tatmi edici bir ses miktarı olacaktır.. Ancak gerçek bir Power ampliyi de zorlayamaz..
    Kolay gelsin...

• cevabın için teşekürler...
  • peki çıkışları iki iki köprülemek gibi bir lüksümüz varmı? varsa eger şemasını yada nasıl yapacagımı söylermisiniz?
  • zor...
  • zor olması önemli deyil sadece nasıl yapabilecegimi anlatırmısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım datasheetini indirdim fakat entegrenin 4 çıkışı zaten köprülenmiş durumda. köprü çıkışların kendi aralarında köprülenmesi söz konusu değil zaten böyle bir şansın olsaydı datasheetinde gösterilirdi...
  • datasheetinde çıkış güçleri ile ilgili 4 x 45 watt EIAJ de "EIAJ" ne demek açıklayabilirmisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenon -- 2 Şubat 2005, 2:39:30 >
  • Electronic Industry Association of Japan (EIAJ)

bu standartta otoların akülerinden alınan gerilimin 13.7V olduğu kabul edilmiş ve buna göre amplifier dan alınan gücün 2ohmluk yük ile typ. 77W 4ohmluk yük ile de typ. 45W olabileceği belirtilmiş...

ok?
  • bu gün devreyi hayata geçirdim ve verdiği ses gerçekten tatmin edici. bu arada r2d2droids verdigin bilgiler için teşekkürler.
  • önemli değil bişey yapmadım ama senden ricam bir kere sesi benim için kökle :) (en kaba tabiriyle)
  • Ayıpsın birader sen iste yeter....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenon -- 3 Şubat 2005, 3:12:27 >
  • Selamlar...
    Bundan daha fazla güç için , invertörlü devreler şart. 12-13 Volt ile beslenen bir amplifikatörden alabileceğiniz gücün sınırı , bu entegre serilerinde maalesef son noktalarına erişiyor. Daha öteleri şimdilik yok.
    Sesi tatmin edici bulmanıza sevindim... Güle güle kullanın ...
  • arkadaşım tda entegreleriyle güzel anfiler yapılıyor ama tabi orjinal entegre olursa bence kardeş lm 3886 yap 2x 25 voltla 4x 70 watt babalar gibi anfi yapabilirsinn benden tavsiye ben şu ana kadar hem stk hem tda hem lm hemde la serisi anfi entegreleri kullandım içlerinde en iyi lm sonra stk sonra tda geldii lm yap bencee
  • Otomobil gibi besleme problemi olan yerler icin TDA 1562q entegresi var. Entegre 12 voltla besleniyor fakat bunyesinde bir veni gerilim coklayıcı bulunduruyor. 3-5 ve 13-15 bacaklarına baglanan 4700 mF 25 voltluk kapasitor leri kullanıyor. Dusuk besleme ile 70 watt guce erisebiliyor. Bayagı verimli aklınızda olsun.

TDA7560 Mosfet

Datasheet:
    http://www.nxp.com/acrobat_download/datasheets/TDA1562Q_ST_SD_2.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Aralık 2007; 17:45:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

merhabalar arkadaşım.. öncelikle sormam gereken soru bu devreyi nerede kullanacağındır...Şayet arabada kullanacaksan sorun yok.ve ben bu ihtimal üzerine fikirlerimi belirtiyorum...
    Şayet akün full dolu ve hoparlörün 2 Ohm ise bu entegre 43 Watt verir.
    ancak aküler ilk dolduğu zaman hariç 14.4 Volt vermezler...Yani en iyi ihtimalle! hesap 13.2 Volt olacaktır... Böylece güç 34 Watt olur.
    Şayet hoparlörün 4 Ohm ise bu güç 19 Watt olur (bkz. datasheet sf 3/10)
    Ancak bir adım daa gidersek pratikte akülerin 12 küsür Volt olduunu düşünürsek 2 Ohm için yakl. 18 Watt ( bkz. datasheet sf 6/10 fig 5)
    ve 4 Ohm için 15 Watt RMS ( bkz. datasheet sf 6/10 fig 4) olur(%1 dist.)
    Yine de hayallerini bozmayayım .. Bu güç 4x olunca bir araba için tatmi edici bir ses miktarı olacaktır.. Ancak gerçek bir Power ampliyi de zorlayamaz..
    Kolay gelsin...

Tda 7560 2 ohm iken 80 watt verir :) 4 ohmda 45-50 watt verir :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.