Şimdi Ara

TDA7377 Yapıyorum(Yeniden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki hüsran çalışmadan sonra yeniden aynı amfiyi yapıcam.Bu sefer olucak inşallah.(Bu sefer stereo pot aldım,ayrıyetten amfiye ses girişi için 3,5mm jack yuvası ve 3.5mm stereo ses kablosu aldım.)Fakat bu 3.5mm jack yuvasının hangi bacağını amfinin hangi kanalına monte edeceğimi henüz bilmiyorum

Bu sefer entegreyi devre kartına monte etmeyi düşünmüyorum.Bacaklar birbirine çok yakın olduğu için yanlış lehim yapmak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Ocak 2013; 12:28:55 >

• A ucu şase ( GND )
    B ucu Canlı uç ( +L )
    C ucu Canlı uç ( +R )

B ve C uçları devrenizde IN L ve IN R bacaklarına bağlanacak.

Streeo potunu düz olarak elinize alın.
    Sol tarafdan sayacak olursak 1.Bacak Şase ( GND ) , 2 bacak amfinize gidecek sinyal ( IN R- / IN L bağlantısı ), 3 bacak 3.5mm jackın bağlantısı.
    Potun arka kısımdaki uçlarıda aynı şekilde.
    1 2 3
    1 2 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 31 Ocak 2013; 13:41:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

A ucu şase ( GND )
    B ucu Canlı uç ( +L )
    C ucu Canlı uç ( +R )

B ve C uçları devrenizde IN L ve IN R bacaklarına bağlanacak.

Streeo potunu düz olarak elinize alın.
    Sol tarafdan sayacak olursak 1.Bacak Şase ( GND ) , 2 bacak amfinize gidecek sinyal ( IN R- / IN L bağlantısı ), 3 bacak 3.5mm jackın bağlantısı.
    Potun arka kısımdaki uçlarıda aynı şekilde.
    1 2 3
    1 2 3

Hocam bu stereo pottaki ve 3.5 mm yuvadaki şaseleri adaptörün eksi ucuna (şasesine) mi bağlicam ?

• Bir noktayı şase noktası kabul edin ve tüm şaseye gidecek kabloları oraya lehimleyin.Jack şase ucuda beslemenin şasesine bağlanacak.

Devreyi bilgisayara bağlamadan önce gözden çıkarabileceğin bir mp3 çalarda dene.Kısa devre olursa anakartının ses çıkışı yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 31 Ocak 2013; 15:24:32 >
  • Resimdeki Dişi jack MONO. Haberiniz olsun.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 31 Ocak 2013; 20:44:09 >

• Hocam zaten 3.5mm jack yuvası delikli bakır plaketten geçmedi onu kullanmadım.Vidalı bağlantı noktaları kullandım

Bu arada baya ilerledim ama bugünlük bu kadarla sınırlı kalıcam sanırsam.

Bu arada benim hoparlörlerin her biri 15W.Amfi 2X30W verebiliyor.Sesi sona dayarsam hoparlörler yanar mı

Ayrıyeten(3.5mm stereo kablonun sol ve sağ ana kablolarının içinden sol kanalın canlı kablosu/sağ kanalın canlı kablosu ve şase kabloları çıkıyor.Bu şaseleride adaptörün - ucuna bağlicam dimi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Ocak 2013; 21:58:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC için amfi yapıcam. ??
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok muhtemel bir sonuç
  • Hoparlörleri nasıl koruyabilirim hocam?Benim elimin ayarı yok malesef.Neyse şunu bir çalıştırabilim hemen gidip bir woofer alıcam
  • Tek kanala ikisini seri bağlayıp 8Ohm oluşturabilirsiniz. Mono olur belki ama yanmaz yüksek ihtimalle.
  • Hocam seri bağlarsam toplam güçleri ne olur?
  • Arkadaşlar stereo potun bağlantısında takıldım.Devrenin neresinden nasıl alıp potun hangi bacağına bağlicaz.Sonrasında hangi bacaktan hangi hoparlöre sesi vericez?Yardımcı olursanız sevinirim?

Potun bağlantısını devre şeması üzerinde gösterirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Şubat 2013; 15:07:54 >

• Teşekkürler.Devreyi tamamladım çalıştıEve gidince ss'leri paylaşıcam
  • 2 adet 4Ohm/15W hoparlörü seri bağlarsanız , 30W/8Ohm bir hoparlör gibi davranır.
  • Şuan için bir problem yok hocam.Sorunsuz çalışıyor sos sestede bir problem yokSadece ses kalitesi hoş gelmedi
  • öncelikle kolay gelsin bir kaç tane 4700mf 25v kapasitör bağlarsan daha iyi verim alabileceğini düşünüyorum TDA7375A yapmıştım zamanında 4 adet 4700mf kullanmıştım 18V ile besledim ve preamp kullandım baslar gayet yeterli geliyordu sizde deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

2 adet 4Ohm/15W hoparlörü seri bağlarsanız , 30W/8Ohm bir hoparlör gibi davranır.

Paralel bağlarsak 7.5W/2Ohm 'mu olur ?

Pratikte böyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.