Şimdi Ara

TDA7294 Amfi Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba herkese. Forumda yeniyim ve elektroniğe aşırı merakım var. Benimde pek anlayamadığım bir konu var. TDA7294 ile yapılan köprü amfi devresi yapacağım. Bir sitede bulduğum devrede var olan datasheetteki devrenin üstüne eklemeler yapıyor. Bu eklemeler neye göre oluyor acaba?
    1. resim datasheet resmi
    2. resim devre resmiTDA7294 Amfi DevresiTDA7294 Amfi Devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperNes -- 7 Nisan 2020; 18:33:22 >

• Orada çift tda kullanılıp stereo amfi yapılmış. En altta soldan sağa doğru besleme, doğrultma, filtreleme yapılmış. Datasheet ile orda burada paylaşılan devrelerin farkını soruyorsanız, en temiz en güzel sesi verecek şekilde ya da yapılan beslemeye göre filtrelerde oynama yapmak için ek kondansatör veya var olanın daha büyüğü ile değiştirme gibi işlemler için farklı farklı devreler çıkabiliyor.

Çalışma mantığında sadece tda kullanarak amfi yapsanız bile ses verir ama temiz olmaz. Oradaki kondansatör direnç vs ek komponentler yemeğe atılan tuz ve baharat gibi daha lezzetli bir ses elde etmenizi sağlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. İlk önce sorduğum soruyu yanlış yazdığım için kusura bakmayın. Benim burada anlatmaya çalıştığım mesela 8 ile 15. bacaklarda var olan kondansatör kapasitesi farkıdır. Bu farklılıklar devreye ne getirisi/götürüsü olur acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba öncelikle hoşgeldiniz. Evet ilk resim datasheet ,, yani entegre üreticisinin vermiş olduğu devre şeması. İkinci resim özel bir devre. X kişisi modifiye etmiş ve paylaşmış. Neyi değiştirebilir ? Giriş çıkış kondansatörlerini değiştirebilir. Ekolayzer ekleyebilir. Filtre ekleyebilir. Pre-amp ekleyebilir. Devreyi mono'ya veya stereo'ya çevirebilir.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler. Bir sorum daha var cevaplarsanız. Bu devrenin stand-by/mute özelliği var. Peki ben bu özelleştirilmiş devreye bu switchi nasıl yerleştireceğim?

• Merhabalar. Maalesef bilmiyorum. Rumuzumu alıntılamışsınız yanıtsız bırakmak istemedim.
  • Yine de teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hifi toroid trafo
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperNes

Cevabınız için çok teşekkürler. Bir sorum daha var cevaplarsanız. Bu devrenin stand-by/mute özelliği var. Peki ben bu özelleştirilmiş devreye bu switchi nasıl yerleştireceğim?
    O konuda yardımcı olamayacağım. Daha iyi bilen birileri elbet çıkacaktır.

• hyperNes H kullanıcısına yanıt
    ST'nin sitesindeki datasheetin 9. sayfasında bunu nasıl kuracağınızı göstermiş. Bu işlemi otomatikleştirmeyi de göstermiş. Bunun amacı anfiye ilk elektriği verdiğinizde ve elektriği kestiğinizde PLOP diye çıkan ve gürültüyü ve bundan dolayı oluşabilecek hasarları engellemektir. Manuel kontrole çevrilebilir. 10K ve 20K dirençlerinin önlerine birer switch eklerseniz manuel kontrol sağlanmış olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise datashhetin 9. sayfasında "Other Futures" kısmında yazdığı gibi 9 ve 10. pinlere uygulacak gerilimin anfi besleme geriliminden yüksek olmamasıdır.
  • Datashett e verilen ana şemayı veya Köprülü versiyonunu yapabilirsiniz.
    Köprüleme durumunda empedans omaj iki katına çıkabilir, bu durum sizin hoparlörünüze göre köprü yapmanıza engel olabilir.
    Elinizde hoparlör varmı, güç ve ohm değeri nedir.
    Arkadaşların dediği gibi bu sayfada bilgiler mevcut
    >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aeronics kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Konuyu gayet iyi anladım. Bu x kişisinin yaptığı şemayla birlikte birde pcb şeması var lakin jpg formatında... Ben devreyi tamamladıktan ve kutuladıktan sonra acaba kablo yardımı ile switchi bağlayabilir miyim? Parazit vb. şeyler yapar mı?

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Henüz bir hoparlörüm yok ama Pioneerın 4 ohm 230W hoparlörünü almayı düşünüyorum. Datasheetteki köprü devresinde 8 ve 16 ohm olarak gözüküyor ama ben X kişisinin yaptığı şemayı kullanacağım.

Stand-by mute , parazit yapmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Çekeceğim kablodan dolayı kablolar parazit yapar mı acaba?

ana güç veya sessinyal olmadığı için parazite neden olmaz, entegre iç bileşenini aktif veya pasif yapan çok küçük voltaj tetiklemesi sadece,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.