Şimdi Ara

TDA 7377 Devresi bağlama acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tda 7377 devresi var elimde güç kaynağı olarak psudan güç alıcam ama hangi kabloları kesicem bilmiyorum (12v) birde molexleri sökmeden direk kabloyu yan keski ile kesip sıyırsak olurmu ?

Elimde hoparlör terminali var direk devreye gitmeyecek yani ilk başta hoparlör kablolarını terminale bağlayıp terminalide devreye bağlıyıcağım
    Birde ben aliminyum soğutucuya delik açamadım matkapla 5002 diye yapıştırıcı var yapıştırsam olur mu ? Birde bu tda7377 yazan üzerinde delik olan şeye yapıştırıcam doğrumudur ?
    arkadaşlar acil yardım istiyorum skypedeyım anlatan olursa çok iyi olur çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 13 Haziran 2013; 14:28:47 >

• yardım
  • Entegrenin yani TDA7377 nin sırtı mutlaka aliminyum soğutucuya monte olması gerekir.. 502 falan hiç olmaz,, çat diye hemen atar ve devre malzemesi ısınıp yanar. kısa sürede gider.
    Bence biraz bekleyin,, soğutucu ayarlayınca. 3mm lik somunlu vidalar ile entegrenizi soğutucuya monte edin.. Hafifçe sıkın tamam, fazlası malzemeyi çatlatabilir.
  • bu entegreyi oto teypten söküp yapmıştım.

>>sarı +12, siyah gnd olması gerek.doğru bilgiler kasa üzerinde yazıyordur.birde japon yapıştırıcı asla kullanmayın.ısınınca gözü yakan bir duman çıkarıyor.ayrıca plastiğide eritiyor.
  • Entegrenin üstünde vidalama yeri var . Soğutcunu uygun yerinden del somun ile vidala.
    Sarı +12 / Siyah GND.
    Yapıştırıcı sakın kullanma.Isıyı iletmiyor yükte yakarsın.
  • Aliminyum soğutucuyu nasil deldirebilirim.? Veya nerede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar güç kısmına sarı ile siyah tı dimi yanlış yok ? Yaptım sarı ile siyahı devre çalıştı ama yinede ses gelmedi acaba aux kablosumu almam gerekiyor ? Ben elektronikçiden 2 tane 3.5mm jack aldım birde hoparlör kablosu normal gibi siyahı büyük kısıma maviyi kücüğe taktim denedim çalışıyordu sonra uzatmanın diğer kısmına da aynı şekilde yaptım benim mi yanlışım var ? Aux al derseniz bugun gidip alıcam pc ile devreyi aux ile bağlıyoruz dimi oda doğru ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEANT -- 14 Haziran 2013; 9:29:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YAMAHA AMFİ YARDIMI ACİL...
    10 yıl önce açıldı
    kondansatör yardım??
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Streeo kablo alman gerekiyor.AUX giriş diye tabir edlir.Anakartın ses çıkışına streeo kablo bunun ucunada amfiyi bağlayacaksın.
    Soğutucuyu normal matkap ile delersin.Yada bulunduğunuz yerde elektronik çarşıları varsa amfiyide alıp gidin adamlar bağlantılarını yapar.

Yaptıığn devrenin baskı devresini at gerekli bağlantıları söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Streeo kablo alman gerekiyor.AUX giriş diye tabir edlir.Anakartın ses çıkışına streeo kablo bunun ucunada amfiyi bağlayacaksın.
    Soğutucuyu normal matkap ile delersin.Yada bulunduğunuz yerde elektronik çarşıları varsa amfiyide alıp gidin adamlar bağlantılarını yapar.

Yaptıığn devrenin baskı devresini at gerekli bağlantıları söyleyeyim.

Baglantilari dogru sanirim videosu var konularima bakarsaniz hoparlor bbaglamak isimli konuya en son mesajlarda video var... simdi aux kablo mu diyim saticiya stero kablo mu? Bu stero kablo ile aux ayni seylermi ? Hangisini almam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aux kablosu stereo olur.. Normal tabirle; Birtarafı kırmızı-beyaz RCA kablo, diğer tarafı ile 3.5mm stereo jaklı kablo. Örneğin;http://www.depodijital.com/2RCA-35MM-STEREO-ARA-KABLO-5MT,PR-707.html Kabloyu bağlamasanız bile, devre boşta çalışırken,, bağlantı yerlerinin altına elinizle dokununca dıııızzztt duzzzztt sesler gelmesi lazım hoparlorlerden. Soğutucu sağbitlemeden devreyi çalıştırmayın,, 4mm tığ ile herhangibir yerde (maragoz-demirci gibi..) Devredeki siyah malzemeyi buraya sağbitliyeceksiniz, somunlu vida ile. Entegrenin sağında ve solunda iki tane yuva var, oraya göre deldireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Haziran 2013; 13:47:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Aux kablosu stereo olur.. Normal tabirle; Birtarafı kırmızı-beyaz RCA kablo, diğer tarafı ile 3.5mm stereo jaklı kablo. Örneğin;http://www.depodijital.com/2RCA-35MM-STEREO-ARA-KABLO-5MT,PR-707.html Kabloyu bağlamasanız bile, devre boşta çalışırken,, bağlantı yerlerinin altına elinizle dokununca dıııızzztt duzzzztt sesler gelmesi lazım hoparlorlerden. Soğutucu sağbitlemeden devreyi çalıştırmayın,, 4mm tığ ile herhangibir yerde (maragoz-demirci gibi..) Devredeki siyah malzemeyi buraya sağbitliyeceksiniz, somunlu vida ile. Entegrenin sağında ve solunda iki tane yuva var, oraya göre deldireceksiniz.

Yardımların için çok teşekkür ederim gittim ümraniyeden 2 tarafıda 3.5mm jack olan aux kablosunu aldım eve geldim ve çalıştı sesi son ses açamadım yarım açtığımda kalem uçarak yere düştü :)

Şimdi son 2 tane sıkıntım var aliminyumu delmek ve bi kutu yapmak. Kutu yapmak kolay ama aliminyumu deldirmem gerek burada demirci var o yapabilirmi bilmiyorum gidip bi sorucam kaç mm delik açması gerekiyor ?

birde nasıl açayım ben buna delik derse ne diyeyim :)

• Alümilyum o kadar sağlam bir malzeme değil 10-15TL satılan akülü vidalamalar bile deliyor.Birşey olmaz delik aç vidala gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Alümilyum o kadar sağlam bir malzeme değil 10-15TL satılan akülü vidalamalar bile deliyor.Birşey olmaz delik aç vidala gitsin.

ben matkapla delemedim demirciye götürücem sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.