Şimdi Ara

TDA 7294 100w amfi yardim kardesler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu devreyi yaptim elektirigi verdigimde dinnn diye ses cikiyor müzik calsada calmasada
    ve entegre cok isiniyor ayni besleme ile baska bi amfi yaptim yine dinlama sesi var yapamamisimdir diye 2 defa yeni parcalarla yaptim yine ayni sey entegre isinmiyor müzik sesi geliyor ama kisik ve entegrenin 10. bacagina dokununca din sesi kesiliyor beslemeyi tekrardan yaptim yine ayni trafoda sorun oldugunu anladim :) trafomda 220v/50hz 12vx2/0.4A ve 12vx2/2.6A yaziyor 2 cikisi var ordaki trafoyla uymuyor sorun tahmin ettigim gibimidir sizce ve o trafoyu alirsam olurmu bu islerde acemiyim bilmiyorum daha önce baska bi sitede yardim istedim kimse yardim etmedi bu sitenin kaliteli oldugunu bildigimden sizden yardim istedim simdiden tesekürler

TDA 7294 100w amfi yardim kardesler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezeci -- 8 Mart 2010; 16:53:10 >

• şase uçlarının hepsini kısa devre etmen gerek. besleme devresinde kaliteli trafo kullanman gerekir. ama tavsiye tabii ki switched mode regülatör (trafosuz elektronik regülatör) dür ve gördüğüm kadarıyla ses sinyal girişinde kondansatör yok. ses girişine seri elektronilit kondansatör bağlanmalısın ki DC sinyali geçirmesin. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterabi -- 26 Şubat 2010; 17:01:11 >
  • hocam ilginiz icin cok teşekür ederim ben şu şekilde baglantı yaptım

mute ve standby anahtarlarını iptal edip direk bagladım ve ses sinyali girişine kondansatörleri nasıl baglamalıyım bu amfi böle yapılırsa olur extradan bişeye gerek yok diye düşünmüştüm besleme 32.2 cıkışı var gnd ise artı veya eksiyle ölctügümde 16.6 veriyor elektronikciye sordum devre 50w ile calısıyor trafoyu 200w 2x25v almalısın dediler fiyatıda cok pahalı yine araştırdım trafo sarıyolarmış biyerde lütfen anlıyacagım dilde yardım edin ne yapmalıyım eger sorun trafoysa alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frezeci -- 8 Mart 2010; 16:52:13 >
  • hımm ben bu entegrelerin mute ve standby girişlerine 5-6V uygulanıyor diye hatırlıyorum frezeci arkadaş bu girişleri şuan verdiğin voltajı tam tahmin edememekle beraber mute ve standby'ı dirençle (10k-33k) +beslemeye bağlayabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Yanlış anladınız MUte Ve Stanby ucları boş kalacak herhangibir yere bağlanmıyacak link olmayacak...
    girişte zaten 470 nf kondansator var ayrıca bağlaman gerekmiyor
    eğer 2X25 volt trafo kullanıyorsanız DC olarak 2X30 volt ölçmeniz gerekiyor beslemeyi kesin olarak yanlış bağlamayın o zaman entegre ısınır ve yanabilir
    vs+ ile vs- arasında 60 volt ölçmelisin
    Bu devre oldukça basit bir devre çalıştırmalısın artık....

Hocam ilginiz icin tekrar teşekürler ama ben derdimi anlatamadım heralde sizin yorumunuzdan sonra tekrar kontrol ettim herşey düzgün ve hocam tabiki size cok kolay gelecektir ama benim elektronik bilgim yok diger amfiden o sesi cıkarabilmem bile cok sevindirici benim icin. Devreyi 2 defa yaptım beslemeyi 2 defa yaptım beslemeyi başka bi amfide denedim sonuc dıttt sesi, diger amfide entegre ısınmıyor iyi güzel müzikde calıyor ama dıtt sesi müzigi bastırıyor şemadakileri aynen yaptım 2 şer defa.Yaptıgım amfide o şemalara göre 3 deişiklik var 1. orda 3 sigorta var benim beslememde 1 tane 2. orda mute ve standby tusları var bende yok 3. sü ise trafo orda 200w 2x25v bendeki 2x12v sorum şu hocam trafoyu 200w 2x25 v alırsam sorun cözülürmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikk

hımm ben bu entegrelerin mute ve standby girişlerine 5-6V uygulanıyor diye hatırlıyorum frezeci arkadaş bu girişleri şuan verdiğin voltajı tam tahmin edememekle beraber mute ve standby'ı dirençle (10k-33k) +beslemeye bağlayabilirmisiniz.

ilginiz icin teşekür ederim hocam yorumunuzu görür görmez dediginizi yaptım ama sonuc yine aynı 10k ve 33k direnci beslemenin artısına bagladım yine dıttt ediyor müzik sesi cıkmıyor
  • arkadaşım beslemedeki kondansatörleri 4700uF / 50V veya 2200uF/50V olacak şekilde geğiştirmeyi dene. eğer şemada yanlış görmediysem 10uF olark yazılmış. bu kondansatörler yeterli filtreleme yapmıyor demektir. eğer böyle ise senin duyduğun "dınn" sesi 50Hz lik şebeke gürültüsüdür. umarım düzelir. kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Anfi onerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10k veya 33k tak demek istemedim trafo değiştireceğini düşünerek voltajını tam tahmin edemediğim için öyle yazdım burada önemli olan 5V veya 6V arası bir tetik voltajı verebilmek.
    Bu arada entegreyi soğutucuya bağlamadan çalıştırma ve 70Watt 2 x 25 volt AC trafoyla(bir entegre için 50watt) ve 4700-50 Kapasitelerle beslemeyi yapmanız lazım , lakin devreniz üzerinde besleme kapasitesine benzeyen malzemeler var ama değerleri bu şekilde değiştirirseniz daha iyi olur.
    Birde devreyi nasıl kurdun bilemem ama beslemelerdeki 100nf ve 100Mf'ları entegre bacağına en yakın yerden bağla.
    Dıttt sesine gelince
    1-Umarımki 12v 2.6A yazan trafonuzdan bağlamışsınızdır bu besleme bile cihazınızı çalıştırması lazım ama performans beklemeyin.
    2- entegreniz bu denemeler sırasında bozulmuş olabilir kaldıki bu tip entegreler biraz nazik oluyor.
    3-şaselemeyle ilgili bir sıkıntı çekiyorsunuz ya beslemenin 0 sıfır ucunu kullanamıyorsunuz yada verdiğiniz sinyalin şasesini veremiyorsunuz
    4-Bizim şu anda bilemediğimiz ama sizin tamda gözünüzün önünde olan birşeyi atlıyorsunuz.....

• quote:

arkadaşım beslemedeki kondansatörleri 4700uF / 50V veya 2200uF/50V olacak şekilde geğiştirmeyi dene. eğer şemada yanlış görmediysem 10uF olark yazılmış. bu kondansatörler yeterli filtreleme yapmıyor demektir. eğer böyle ise senin duyduğun "dınn" sesi 50Hz lik şebeke gürültüsüdür. umarım düzelir. kolay gelsin..

quote:

10k veya 33k tak demek istemedim trafo değiştireceğini düşünerek voltajını tam tahmin edemediğim için öyle yazdım burada önemli olan 5V veya 6V arası bir tetik voltajı verebilmek.
    Bu arada entegreyi soğutucuya bağlamadan çalıştırma ve 70Watt 2 x 25 volt AC trafoyla(bir entegre için 50watt) ve 4700-50 Kapasitelerle beslemeyi yapmanız lazım , lakin devreniz üzerinde besleme kapasitesine benzeyen malzemeler var ama değerleri bu şekilde değiştirirseniz daha iyi olur.
    Birde devreyi nasıl kurdun bilemem ama beslemelerdeki 100nf ve 100Mf'ları entegre bacağına en yakın yerden bağla.
    Dıttt sesine gelince
    1-Umarımki 12v 2.6A yazan trafonuzdan bağlamışsınızdır bu besleme bile cihazınızı çalıştırması lazım ama performans beklemeyin.
    2- entegreniz bu denemeler sırasında bozulmuş olabilir kaldıki bu tip entegreler biraz nazik oluyor.
    3-şaselemeyle ilgili bir sıkıntı çekiyorsunuz ya beslemenin 0 sıfır ucunu kullanamıyorsunuz yada verdiğiniz sinyalin şasesini veremiyorsunuz
    4-Bizim şu anda bilemediğimiz ama sizin tamda gözünüzün önünde olan birşeyi atlıyorsunuz.....

yardımlarınızdan dolayı cok cok teşekür ederim hocam.Yarın en başdan başlıcam amfiyle beslemenin baskı devresini cıkarıp sonraki gün 2 entegre ve 2 adet 4700uf / 50 v kondansatör alıcam dediklerinizi yapıcam inşallah olur tekrar cok teşekür ederim yaptıkdan sonra sonucu yazıcam

• nihayet yaptım ama bu defa ne dıt sesi var ne müzik nede entegre ısınıyor ama diger yaptıgım amfi cok guzel calısıyor dıt sesi kalmadı cok cok cok saolun dier amfi 70 w filan oldu heralde yüksek cıkmıyor ses ama güzel bunada şükür yardım eden herkeze cok cok teşekür ederim allah razolsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.