Şimdi Ara

>>>TDA 7000+TDA2822 FM Alıcı (Radyo)<<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
6
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Devrede BB105 varikap diyot var.burada potans varicap ın üzerine düşen gerilimi oynatarak
    Varicapın değerini değiştiriyor.
    Önce varicap diyotun ne olduğunu bir araştır derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: harti212

Benim anlamadığım olay Niye Radyo devrelerinde pot kullanılırken verici devrelerinde Trimer kondansatör kullanılıyor ayar için?
    Benim bildiğim Pot ayarlanabilir dirençtir yani Akımı geçirmeyip Gerilimi geçirir , Kondasatör de ise gerilim geçirilmeyip akım geçirilir.
    Anlamadığım nokta buradan kaynaklanıyor! Vericide Akım ile oynarken Alıcıda neden gerilim ile oynuyoruz ?

Kondansatör DC akımı geçirmez frekans elektriğini geçirir
    Bobinler DC akım geçirir frekans elektriği için bariyer oluşturur
    Dirençler hem frekans hemde DC akım hemde akım için engel olurlar

Devredeki uzun çok turlu pot 40 tur dönüyor ve çok hassas ayar yapabiliyor ve varikap diyodun üzerine düşen gerilimi hassas bir şekilde ayarlıyor vede varikap diyot üzerine düşen gerilime göre kapasitesi değişiyor bu sayede entegrenin aldığı frekans ayarı değişmiş oluyor bu şekilde kanal değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben internet ağ teknolojileri okuyorum da seçmeli dersten elektronik hobi devreleri diye bir ders aldım ders kalmadığı için. eagle programı ile tda2822m devresini çizmemizi istedi hoca. programı temin ettim ama çok yabancı geldi. yardım edebilecek var mı acaba şemayı oluşturmama?
  • ben buradaki 9v1 1w zener yerine 7805 5v regulatör koymak istiyorum ama bağlantıyı tam çözemedim nasıl bağlıyabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: timselsit

ben buradaki 9v1 1w zener yerine 7805 5v regulatör koymak istiyorum ama bağlantıyı tam çözemedim nasıl bağlıyabilirim ?

Regüle koymanızdaki amaç nedir ?
    Gerilimi 5V sabitliyeceksiniz fakat 2822m verimi düşecek.1N4007 katotuna 7805 1 bacağı ( in ) bağlanacak.7805 orta ucu şaseye(gnd) çıkış ucuda 9v zenerin katot ucuna bağlanacak.
    7805 yerine 7809 kullanın.Zeneri çıkartın.Zener orda 9V sabitlenmesini sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 11 Mayıs 2013; 12:57:23 >
  • hocam eline sağlık. güzel çalışma fakat baskı devre şemasında bazı devre elemanlarını çok sıkıştırmışsın. halbuki kartında birçok boş alan mevcut. bu alanları daha iyi değerlendirebilirdin. baskı devre çiziminde elemanları sıkıştırdığın zaman anlarım ki küçük bir kart kullanmak istiyosun ama büyük bir kartta sıkıştırdığında biraz garip oluyo.
  • Arkadaşlar devrenin bir revizyona girmesi gerekiyor aslında çok fazla zamanım olmuyor bu devreyi yapalı 4 sene oluyor ve yeni halini deneme imkanım pek yok onun içinde fazla uğraşmıyorum sizler gerekli değişiklikleri kendiniz yapın kendinize göre uyarlayın devreyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: md_42

Arkadaşlar devrenin bir revizyona girmesi gerekiyor aslında çok fazla zamanım olmuyor bu devreyi yapalı 4 sene oluyor ve yeni halini deneme imkanım pek yok onun içinde fazla uğraşmıyorum sizler gerekli değişiklikleri kendiniz yapın kendinize göre uyarlayın devreyi

sağdaki parçanın adı tunermiydi ? eyer öyleyse modeli falan varmı nerede bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

quote:

Arkadaşlar devrenin bir revizyona girmesi gerekiyor aslında çok fazla zamanım olmuyor bu devreyi yapalı 4 sene oluyor ve yeni halini deneme imkanım pek yok onun içinde fazla uğraşmıyorum sizler gerekli değişiklikleri kendiniz yapın kendinize göre uyarlayın devreyi

sağdaki parçanın adı tunermiydi ? eyer öyleyse modeli falan varmı nerede bulabilirim ?

Adı çok turlu potansiyometre 40 tur dönebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: napekin

ben internet ağ teknolojileri okuyorum da seçmeli dersten elektronik hobi devreleri diye bir ders aldım ders kalmadığı için. eagle programı ile tda2822m devresini çizmemizi istedi hoca. programı temin ettim ama çok yabancı geldi. yardım edebilecek var mı acaba şemayı oluşturmama?

yardım edebilecek var mı bana, anfi devresi benimki. elimde kağıt üzerinde olan şemayı resim çekip gönderebilirim.
  • Kardeş senin için ilk defa kullandım programı bu kadar yapabildim umarım işine yarar programı 5 dk kurcalarsan sende yapabilirsin linkten çizimi indirebilirsin

http://www.mediafire.com/?hw13h0t5nwrapix

>>>TDA 7000+TDA2822 FM Alıcı (Radyo)<<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhibbi- -- 13 Mayıs 2013; 23:13:53 >

• quote:

Kardeş senin için ilk defa kullandım programı bu kadar yapabildim umarım işine yarar programı 5 dk kurcalarsan sende yapabilirsin linkten çizimi indirebilirsin

http://www.mediafire.com/?hw13h0t5nwrapix

http://s3.dosya.tc/server6/yyLtlD/devre.rar.html

ben bir arkadaşımdan şöyle bir çizimi bulmuştum, yukarıda rar hali var .sch uzantılı. şuan bunun uz. board hali lazım. yukarıdaki ile uyumlu mu acaba senin çizdiğin ile ilgili onu da bilemiyorum. teşekkürler şimdiden emeğin için.

@md_42

Edit notu: Çizdiğin projeyi gösterdim, şansıma hoca çok soru da sormadı, şurayı nasıl yaptın burayı nasıl yaptın diye. İlk şematik vize notuydu, bu da final notu olacaktı. Md_42 yardımların ve emeğin için çok teşekkür ederim. Bir seçmeli ders belasını da böyle atlatmış oldum sayende. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napekin -- 4 Haziran 2013; 14:21:57 >

• Rica ederim ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhibbi- -- 17 Haziran 2013; 22:04:56 >
  • Burada ki kondansatörlerde seramik mi olsun yoksa polyester mi hangisi daha uygun olur

• Ben bu devreyi yaptım ama calismiyor nedenini anlayamadım acaba tda7000 mi yandı devreye 5 volt veriyorum amaca Hoparlörler de mi sorun var diyot bb105 karşıtı kullandım yoksa diyot mu bozuk lütfen yardımcı olun. Hoparlör olarak 8 ohm 5 watt gücünde kullandım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukaan191919

Burada ki kondansatörlerde seramik mi olsun yoksa polyester mi hangisi daha uygun olur

Radyo devrelerinde genelde seramik tercih ediliyor sanırım özel bir durum yoksa.
  • Devrede bir hata var aslında, beslemeye 9v1 zener konularak hem TDA2882m hem de TDA7000 9v1 ile beslenmiş.
    TDA7000 in max besleme voltajı 10V, tavsiye edileni 4,5V.
    Girişe direk 5 volt verecekseniz girişteki zenerin yerine tel köprü koyun.
    Hatta TD2822m ile TDA7000 in beslemesini ayırıp, birini 9V diğerini 5V ile beslemek yararlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Devrede bir hata var aslında, beslemeye 9v1 zener konularak hem TDA2882m hem de TDA7000 9v1 ile beslenmiş.
    Hatta TD2822m ile TDA7000 in beslemesini ayırıp, birini 9V diğerini 5V ile beslemek yararlı olur.

Hocam dediğin doğru bu devreyi lise3te dönem ödevi olarak 5 günde çizip lehimleyip calistirdim teslim ettim aradan 5sene geçti eksiklerini ben cok iyi biliyorum aslinda 2822m çok iyi bir secim değil amfi ile radyo beslemesinin ayrılması gerek bobin sariminda tam bir netlik yok devrede saseleme artirmak lazım felan sıfırdan tekrar uğraşmak masraf etmek kafa yormak lazım bende fazla uğraşmıyorum yapan böyle yapsın diyorum ilerde tekrar uğraşırsam internete çizimini atmam heralde bu devreyi adam ticarete dökmüş sahibindende satıyor bende aynısını yaparım heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Devrede bir hata var aslında, beslemeye 9v1 zener konularak hem TDA2882m hem de TDA7000 9v1 ile beslenmiş.

Bu devrenin düzeltilmiş hali sizde var mı? Ben bir tane yapmak istiyorum. 9V ile besleme yapsak ne zararı olur?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.