Şimdi Ara

TDA 2003 AMPLİFİKATÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
10.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TDA 2003 entegresini kullanarak 10 watt gücünde bir amplifikatör yaptım.Entegreye yeterli soğutmayı saglayacak bir plaka bağladım.Devre 12 volt besleme ile gayet iyi bir ses veriyor.(yani basit bir devre olmasına rağmen gayet iyi bir bas alabiliyorsunuz ses genel olarak fena değil) sorun tam olarak şu seste az da olsa parazit var yani çok net çok temiz bir ses değil.Sorun besleme voltajının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa bir filtre katı ya da bir ton kontrol katı mı eklemek gerekiyor ? ya da başka ne gibi bir sorundan kaynaklanıyor olabilir? ilgilenen ve zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• Devre şemasını ve son resmini alttan ve üstten gönderebilirsen bir yorum yapabilirim.
  • Evet görmeden bişey demek zor, beslemesini nasıl filtre ettiğin ve girişini ne üzerinden nasıl bağladığın işin en önemli kısmı..
  • dijitechnics ;

ben amator olarak elektronik ile ilgileniyorum.acaba bende o ampliyi yapabilirmiyim?Ayrıca devre elemanlarının fiyatları pahalımıdır?Banada yardım edin.yapabilirsem mp3 playere takacagım.Net güneşte 12v verebilen güneş pilim var.onla besleyebilirmiyim bu ampliyi?
  • cambaz,
    entegreyi, potu, diğer elemanları falan tahminen toplam 2 YTL civarına temin edebilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

dijitechnics ;

ben amator olarak elektronik ile ilgileniyorum.acaba bende o ampliyi yapabilirmiyim?Ayrıca devre elemanlarının fiyatları pahalımıdır?Banada yardım edin.yapabilirsem mp3 playere takacagım.Net güneşte 12v verebilen güneş pilim var.onla besleyebilirmiyim bu ampliyi?

devreyi yapabilirsin çok kolay bir devredir ama tek sorun güneş pili ile büyük ihtimal besleyemezsin.güneş pilinin verdiği akım burada çok önemli bu devre max 1 A çeker güneş pilide bunu karşılayamaz
  • yapmış olduğum amplifikatörün devre şeması bu:www.geocities.com/fpetricli2/elektro/sema/sema156.htm?200730 yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim ancak entegrenin iyi soğutulması gerekiyor ses baya iyi işte o bahsettiğim hafif parazitler olmasa daha da mükemmel olacak. arkadaşlar sorun nereden kaynaklanıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum birşey diyebilmek için senin yaptığın halini yani fotoğrafını görmek lazım. O verdiğin şema ST nin datasheetinde bulunan şema.. Düzgün yaparsan sorunsuz çalışır.
  • Herhangi bir sinyal uygulamadığınız zaman mı ses duyuyorsusnuz ?duyduğunuz sesin nasıl olduğuda bir ip ucu verebilir.uğultu veya vınıltı şeklindemi;yoksa hışırtı şeklindemi? buan göre yorum yapılabilir.
  • yaptıgın devreyi görmeliyiz.
  • arkadaslar o devrenin malzemelerini liste halinde yazabilirmisiniz?Resimde tam isimleri yazmıyorda.
    sogutması hiç sorun degil.koskocaman heatsinklerim var onlarla soğuturum
  • TDA 2003 amplifikatör malzeme listesi:
    1-TDA 2003 entegre
    2-10 mf 3v elektrolik koındansatör
    3-100mf 25v elektrolik kondansatör
    4-470 mf 25v elektrolik kondansatör
    5-1000 mf 25v elektrolik kondansatör
    6-100nf seramik kondansatör
    7-39nf seramik kondansatör
    8-100nf seramik kondansatör
    9-39 ohm direnç
    10-220 ohm direnç
    11-2,2 ohm direnç
    12-1ohm direnç
    13-10-20 wat 4-8 ohm hoparlör.
    Kolay gelsin. tabi soğutucu bir plakayı da unutmayın entegre için
  • tda2003 ün datasheetini incele orda nekadar giriş sinyali vereceğin vs. herşey yazıyo.
  • girişle şase arasına 1k lık direnç koymayı dene.
  • arkadaşlar sesteki hafif parazit beslemeden kaynaklanmıyor beslemeyi pil ile yaptım yine sonuç aynı. bu hafif parazit sesin şiddetiyle doğru orantılı yani tamamen sese eşlik eden bir parazit büyük bir ihtimalle filtrelemede bir problem var ama nasıl olacak? Arkadaşın tavsiye ettiği gibi giriş ile şase arasına 1 k ohm luk direnç bağlamayı deneyeceğim basit bir problem var kısa sürede çözeceğimi umuyorum
  • C3 e paralel 100µF lık kond yerine 1000µF veya üzeri bir kond bağlayın. mümkün olduğunca bu 2liyi birbirlerine ve entegreye yakın bağlamaya çalışın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 16 Şubat 2007; 23:49:45 >
  • Baskı devreyi istesem çok mu olurum. varsa sevinirim.

Bi de bu soğutucu levhalar acaba iletkenmidir. İletkense şaseye mi bağlanır.(2003 ünkataloğunda GND yazıyor da) daha önce hiç kullanmadım

Amatörüm.
    yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakyatanli -- 17 Şubat 2007; 1:01:41 >
  • Arkadaşlar sonunda problemi hallettim sesteki bahsettiğim haf parazit kayboldu ben 39 ve 100 nf lık kondansatörler yerine 10 nf lık kondansatörler kullanmıştım devrenin orjinaline bağlı kalarak 39 ve 100 nf lık kondans bağladım ve problem halloldu ben bu anfiyi pıoneer hoparlöre bağladım valla şu piyasada satılan 2artı 1 ses sistemleri (40 -50 ytl olanlar) nden daha iyi randıman aldım yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim
  • dijitechnics sen ampliyi delikli plaket üzerinemi yaptın?Devrenin yapımı kolaymı?12V 1.5A ile devre çalısırmı?Banada yardım edin..bende yapmak istiyorum
  • by cambaz kardeş sanki devreyi yaparken görmüş gibi yazmışsın tam üstüne bastın diye buna denirevet ben devreyi delikli plaket üstüne yaptım (bakırlı) yapımı 1 saatimi aldı yani yapımı basit bir devre besleme konusuna gelince ben kendim LM 317 kullanarak 28 voltluk trafoyla 1,2 v ile 25 volt arası çıkış verebilen (1,5 A) adaptör yapmıştım onu 12 volta ayarlayarak amfiyi besledim tabi sen herhangibir 12v 1,A besleme kaynağı kullanabilirsin Bu arada bahsettiğim regülatörü herkesin yapmasını tavsiye ederim değişik voltaj ihtiyaçları için süper oluyor. Şunuda ekleyeyim ben bu amfiyi mp3 çalar ile kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.