Şimdi Ara

TDA 2003 AMPLİFİKATÖR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
10.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TDA 2003 AMPLİFİKATÖR
  • üstten görünüş

TDA 2003 AMPLİFİKATÖR
  • Bende yaptım bu devreden. Ses gayet tatmin edici. Yanlız sesi biraz artırınca baslarda saçmalıyor Boğuluyor resmen.

Bide bu entegre çok ısınıyor diye okumuştum. Ama bendekinde bi ısınma söz konusu değil. Anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi learner -- 23 Şubat 2007; 3:43:34 >
  • sogutucu kullanilmassa entegreyi yakacak kadar ısınabiliyor ama 4-5 cm lik basit bir soğutucu levhayla bu sorun tamamen ortadan kalkıyor
  • Ben giriş sinyalini PC den alıyorum. (Ses ayarı 12 çizgi) 4 den sonrasında ses bozuluyor. Halbuki bu Speaker da öyle bişey olmuyor.

Speaker, ses sondayken; Anfi, 3. çizgideyken neredeyse aynı şiddette ses veriyorlar.

Sorun nerededir sizce yada bu entegreden daha fazlasını beklememek mi lazım
  • ben bu amfiyi 15 cm lik pıonerr hoparlörde kullanıyorum ses gayet güzel bence devrenizi bir gözden geçirin ya da entegrenizde bir problem olabilir bir de dikkatimi çekti entegrede ısınma olmuyor diyorsun normal şartlarda soğutucu kullanmadan el yakacak seviyede soğutucu kullanıldığındaysa normal bir ısınma olması gerekiyor birde güç kaynağı olarak ne kullanıyorsun enaz 1,5 a bir güç kaynağı kullanman gerekir mutlaka biryerlerde hata yapmışsın gibi görünüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dijitechnics

ben bu amfiyi 15 cm lik pıonerr hoparlörde kullanıyorum ses gayet güzel bence devrenizi bir gözden geçirin ya da entegrenizde bir problem olabilir bir de dikkatimi çekti entegrede ısınma olmuyor diyorsun normal şartlarda soğutucu kullanmadan el yakacak seviyede soğutucu kullanıldığındaysa normal bir ısınma olması gerekiyor birde güç kaynağı olarak ne kullanıyorsun enaz 1,5 a bir güç kaynağı kullanman gerekir mutlaka biryerlerde hata yapmışsın gibi görünüyor

Bende birde TDA2002 var o 2003 den daha fazla ısınıyor. Ama durum aynı biraz fazla giriş sinyaliyle ses bozuluyor.

Bu arada VCD Player içinden soktüğüm bir trafoyu kullanıyorum. Onda bi sorun olduğunu sanmam

• ya arkadaslar siz buna yuksek ses fln diosunuz ama 15-20 watt tan nasıl bi bass beklıosunz ki hadi bu 5+1 wooferi olsa 30-40 wattlık bass neyse orasını anlamadm nasıl cok ses cıkıyor?
  • kim demiş iyi bir bass alınmaz diye valla ben ıphoneyi bağladım son ses bass felaket güzel tavsiyem devreden 2 adet yapın girişlerin şasesini paralel bağleyın raya bir adet stero pot atın mükemmel ne cızırtı ne kötü bir ses birde ben aradaki 39nf ve 39ohm direnci çıkardım saha iyi bir ses aldım yani datasınada uymadım ve birde 100mf kondansatörüde takmadım hem daha az eleman hemde kaliteli ses şaştım valla :D
  • ha arkadaşlar bu ara girişteki 10mf yerine 2.2 mf takın bunu bana elektronik mühendisi bir abim söyledi girişteki kondansatör miktarını düşürmemiz çıkış gücünün biraz daha artması demekmiş yani 10-12w yerine yaklaşık 18-20w elde edilebilirmiş giriş sinyali ne kadar yüksek olursa çıkış gücü artarmış bende öyle yapım sizde deneyin ses gerçekten kaliteli çıkıyor bu ara benim favori entegremde TDA7377 bunuda tavsiyeederim2x30w ve devre 3 adet vkondansatör 1 adet drençten ibaret :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibbayram

ha arkadaşlar bu ara girişteki 10mf yerine 2.2 mf takın bunu bana elektronik mühendisi bir abim söyledi girişteki kondansatör miktarını düşürmemiz çıkış gücünün biraz daha artması demekmiş yani 10-12w yerine yaklaşık 18-20w elde edilebilirmiş giriş sinyali ne kadar yüksek olursa çıkış gücü artarmış bende öyle yapım sizde deneyin ses gerçekten kaliteli çıkıyor bu ara benim favori entegremde TDA7377 bunuda tavsiyeederim2x30w ve devre 3 adet vkondansatör 1 adet drençten ibaret :D

giriş kondansatörünü düşürerek alt frekansları kırpmış oluyorsunuz, bu da deyim yerindeyse amplifikatöre daha çok abanabilmeyi sağlıyor.. kulağa gelen ses artıyor ama bunun tek sebebi alt basların azalması..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu entegreyi şimdiye kadar en az 15-20 kere kullanmışımdır TDA serisinin en yaygın ve en basit amplifikatör entegresidir...

ayrıca ilk yaptığım anfi devresi
  • İlk yaptığım TDA1562Q idi. 12V vermek yerine 48V verince aniden patlatmıştım. sonra TDA7375 yaptım onunda çıkışını bozdum. Bide TDA2003 ve TDA2030 alıp deniyeyim dedim. 2003 güzeldi sesi iyiydi ama yetersiz geldi. aynı devre üstünden 2030 yaptım voltajı arttırdım, bu seferde ses boğuktu, doğal değildi. Her yapışımda bu sorunla karşılaştım., aradan yıllar geçti geçenlerde aklıma takılmıştı, tersleyen girişteki dirence bağlanan kondansatörü ve giriş kondansatörünün değerini biraz büyük seçmemdi galiba. buda basları çok yükselttiği için sesi boğuyor olabilir dedim kendi kendime. Takımlarımı toplıyayımda bir ara yaparım
  • http://www.multiupload.nl/BWRNYDQMLV arkadaşlar konumuzla lakası yok ama bu benim lazer güvenlik devrem bunu başka bi yerde 7.91 ile çizdim devreyi baskısını yaptım çalışıyor problem yok ama şimdi aynı devreden birdaha yapacam ama evdeki ares 7.80 açamıyorum kayıt ederken 7 serisine göre kayıt etmeyi unutmuşum acil yarına yetiştirmem lazım yardım edermisiniz bunu bana 7 serisine göre ayarlayıp tekrar yollarmısınız
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    yahu kafama takılan çok büyük bi şey var. şimdi bu kondansatörlerin çeşitleri var devrelerde bunlardan bahsedilmiyor. bunlarda tantal yerine elektrolitik yada farklı bi şey kullansak olurmu.https://store.donanimhaber.com/7f/04/87/7f04873883b8a1922528366b2ae7dcc7.png mesela bu resimdeki C1 ne olacak . proteusta çizerken çok kafama takılıyo. bi yardım ederseniz sevinirim

TDA 2003 AMPLİFİKATÖR

• Tantal kullanmanıza gerek yok.. Hepsini elektrolitik kullanabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    sıkıntı orada. proteusda yok . ben bu işlede daha yeni sayılırım. kullansam olurmu??? :D yinede teşekkürler cevap için
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Eski konuya mesaj atıyorum k.b

Şu 7 yıl önceki 2007 de yapılmış olan fourtyfour isimli arkadaşımızın attığı resim silinmiş zaten normal bişey o kadar yıl durmaz. Neyse ite o arkadaşın yaptığı devre nedir link veya resim atabilir misiniz ? 11 Watt olan hoparlörümde kullanacağım da devre şemasını verirseniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Eski konuya mesaj atıyorum k.b

Şu 7 yıl önceki 2007 de yapılmış olan fourtyfour isimli arkadaşımızın attığı resim silinmiş zaten normal bişey o kadar yıl durmaz. Neyse ite o arkadaşın yaptığı devre nedir link veya resim atabilir misiniz ? 11 Watt olan hoparlörümde kullanacağım da devre şemasını verirseniz memnun olurum.

Buyrun.
     TDA 2003 AMPLİFİKATÖR

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Sağolun bazı sorularım var

+14 yerine +12 versem ve 1.6 amper uygun olur mu ?
    Vin yazan ses girişi fakat potansiyometre yok bunda ?
    Kondansatörlerin biri 25v diğeri 63v olsa bir zararı olur mu ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.