Şimdi Ara

TCP/IP üzerinden uzaktan bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir tez için deney yapacağız. Bu deneyde TCP/IP üzerinden internet yoluyla direkt iletişim kuran bir program kullanacağız. Program bir server bir de client olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Aynı PC üzerinden veya ağ üzerinden farklı makineler kullanarak bağlanabiliyoruz. Yalnız biz bunu internet üzerine taşımak istiyoruz. Yani evinde bizim verdiğimiz ip adresini (ya da ddns ismini) kullanarak client programını çalıştıran birisi server programına internet üzerinden ekstra hiçbir şey yapmadan (program kurmak,Windows içinden ağ bağlantısı yapmak gibi) bağlanabilmeli. Yalnız bunu nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Server programını çalıştıran PC'ye hangi yazılımı kurmalıyız ki iki PC arasındaki iletişim direkt sağlansın? Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.



  • vpn yapacaksınız hocam, sunucuyla client arasında vpn yapacaksınız sanki aynı ağdaymış gibi iletişim sağlayacaklar
  • StaNOnE kullanıcısına yanıt
    İşte bunu yapmak istemiyoruz. Çünkü daha öncesinde Hamachi kurarak bu deneyin yapılabilirliğini test ettik. Ama denek için zorlu ve güven vermeyen bir işlem olduğundan bunu kullanmamız çok zor. VPN dışında anlattığım şekilde bir şey yapmamız mümkün değil mi?
  • hamachi ile yapma, hem client hemde server bir modem üzeirnden haberleşyior değilmi yani sizin yönetebildiğiniz? öyleysem odem üstünden vpn yaparsanız oldukça güvenli bir sistem olur. hamachi falan bunlar 3cü parti yazılımlar güvensiz sistemler.
  • StaNOnE kullanıcısına yanıt
    Güvensiz derken şu açıdan güvensiz diyorum: Deneyimize katılmasını istediğimiz kişi 3.parti bir yazılım kurmak istemeyebilir. Ayrıca güvenin ötesinde tek tıkla açabileceği bir program için ekstra iş yapmaya kalkarsa katılmaktan vazgeçebilir. Modem üstünden VPN yapılırsa kullanıcı ekstra hiçbir işlem yapmadan direkt ağımıza erişebilir mi?
  • Bağlanma derken telnet, SSH atabilirsin, sadece karşıdaki modemden port yönlendirmesi yapmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet vpn i birkere sağladıktan sonra sorunsuz şekilde daima ağınıza erişebilir sizde ona erişebilirsiniz.
  • StaNOnE kullanıcısına yanıt
    Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama inanın bilmediğimden. Eğer modem üzerinden VPN oluşturabilirsem kullanıcı buna kullanıcı adı ve şifre yazmadan direkt erişebilir mi? Ayrıca bu modem üzerinden VPN'i oluşturmak için herhangi bir yazılım kurmalı mıyım?
  • MyZor kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl yapabileceğime dair size zahmet basit bir kaynak önerebilir misiniz?
  • burdaki en önemli husus şu;
    modemin vpn özelliği olması gerekiyor.
  • putty indir 2 mb bir şey karşıdaki elemanın ipsine bağlan fakat karşı tarafda ssh ile bağlancaksan karşı tarafın ve senin 22 portunun modemden açık olması lazım, telnet kullanıcaksan 23 portunun açık olması lazım ayrıca karşı tarafda birden fazla cihaz varsa 22 numaralı portu o bilgisayarın local ipsine yönlendirmen lazım. Linux sistemin varsa puttye gerek olmadan terminal üzerinden yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 30 Mayıs 2017; 16:20:27 >
  • Modemden 3384 portunu acin ve kendi ic IP adresinize yonlendirin. Windows kullaniyorsaniz uzak erisime izin verin, hatta daha guvenli olmasi icin ek bir kullanici yaratin ve yonetici hakki vermeyin. Ardindan dis IP adresinizi karsi tarafa verin.

    Baska bir seye gerek duymazsiniz.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bugün dediğiniz şeyi deneme fırsatım oldu. Yalnız bir yerde hata yapıyorum sanırım. İç IP derken modemin verdiği 192.... şeklindeki numaradan mı yoksa netstat komutu verince gözüken 127....... tarzındaki numaradan mı bahsediyorsunuz. Ayrıca dış IP derken whatismyip sitesinde gözüken numaradan mı yoksa benzer şekilde olan ağ alt geçidi numarasından mı bahsediyorsunuz?

    Ayrıca port yönlendirme yaparken benden hem local ip numarası hem de harici ip numarası istiyor. Bu numaralar aynı mı olmalı yoksa farklı mı?
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Ic IP numaraniz 192.168.x olarak baslar. Yonlendirme yaparken de harici IP numarasini varsa bos birakin. Benim modemdeki ayarlar resimdeki gibi. Bir de port numarasi default olarak 3384 yerine 3389 olacak, benim hatam.

    TCP/IP üzerinden uzaktan bağlantı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 1 Haziran 2017; 9:49:27 >
  • Bugün dediğiniz port numarasını ve kullandığım programın port numaralarını modemden açtım. Dediğiniz şekilde karşı tarafa bağlantı kurabildim. Tekrar çok teşekkür ederim. Son olarak server programına uzaktan bağlantı kurduğum makineden veri gönderince (sayı veya seçtiğim seçeneği belirten herhangi ufak bir şey) server programı çöküyor. Acaba bunun için ekstra bir port açmak gerekli midir yoksa programın sıkıntısı olabilir mi?
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    Program icin ayri port gerekiyor olabilir. RDP yetmiyorsa, programa direkt erisim lazimsa kullanilmayan bir portu yonlendirin. Mesela program 22 portunu kullansin, siz modemde 41235 portunu icerideki 22 portuna yonlendirin. Disaridan baglanmak isteyen DISIP:41235 yazip programa erisebilir.
  • hocam merhaba şu an aynı olayı biz yapmaya çalışıyoruz.server linux üstüne sanal makinede kurulu.siz yaptınız mı?yaptıysanız yardımcı olabilir misiniz?
  • Merhaba;

    Madem konu tekrar gündeme gelmiş bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.

    Bu işin en basit vede en güvensiz yöntemini seçmişsiniz. Modeminizin RDP portunu açmışsınız.

    "CaSsErDoDo
    Tarih 30 Mayıs 2017; 15:40
    Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama inanın bilmediğimden. Eğer modem üzerinden VPN oluşturabilirsem kullanıcı buna kullanıcı adı ve şifre yazmadan direkt erişebilir mi? Ayrıca bu modem üzerinden VPN'i oluşturmak için herhangi bir yazılım kurmalı mıyım? "

    Sorunuzun cevabı evet her iki modem VPN destekliyor ise aralarında kurulacak VPN tünel ile bu iki farklı lokasyondaki cihazlar kullanıcı adı ve şifre yazmadan ip bazında erişim yapabilirler.

    VPN kurduktan sonra RDP ile bağlantı kurabilirsiniz ama yukarıda da söylediğim gibi WAN' dan RDP ye erişim güvenlik bakımından çok riskli.

    Modemleriniz VPN uyumlu değil ise software VPN' leri deneyebilirsiniz (SoftEther VPN gibi)


    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.