Şimdi Ara

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.129
Cevap
72
Favori
96.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. gündür odaları ayırmak için uğraşıyorum. bir türlü tamamlayamadı. şarj istasyonunun olduğu odayı kapatıp temizlettim. orası mavi olarak böldü. sonra kapıyı açıp tekrar bütün evi temizle dedim. bulunduğu odayı tekrar temizleyip diğer odalara geçti. mutfak ve koridoru taradıktan sonra şarj istasyonuna gidiyor diyerek temizliği bıraktı. yarım yamalak kalan yerler komple mavi oldu. tozunu boşalttı. şarj olmaya başladı. yani başladığımız yere geri döndük. Var mı benim gibi sorun yaşayıp çözen?

• Merhabalar, Bim'de 6000 modelini gördüm, fiyatı uygun, alsam mı diye araştırırken konuyu bayağı okudum kafam daha çok karıştı, bu ürünü almalı mıyım ya da benzer fiyata daha iyi bir alternatif var mı önerebileceğiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HuNTeR_1907 kullanıcısına yanıt

Bende 6500 modeli var. 5 bölüme ayrılmış 70 m2'lik temizlenebilir alanı olan net 120 m2' lik 3+1 dairenin temizliğinde kullanıyorum. Oda bölme, fırça sıkışması vb. gibi sorun yaşandığı söylenen konular teknolojik aletleri kullanmaya yatkın olanların dert edeceği sorunlar değil. Mesela ben haritalama konusunda hiç sorun yaşamadım. Sonradan bir odayı daha haritaya tanımladım, 2 odayı tek oda olarak gördü, onu da çok kolay şekilde böldüm. Şarj istasyonunun yerini değiştirdim, sorunsuz olarak hemen gördü. Bir ara istasyona yanaşmakta sorun yaşadı ama o da dert edilecek boyutta değildi, daha sonra istasyon yerini değiştirdim zaten. Ancak son zamanlarda fırça sıkışması sorunu sıkça yaşıyorum ama gidip fırçayı kontrol edip, temizleyip yerine takıp temizliğe devam ettirmem 1, 2 dakika mı alıyor en fazla.

Cihazda kusur olarak sayabileceğim durumlar:

-Herhangi bir engelle karşılaştığında yeterince çabalamadan çalışmasını duraklatıp sorun uyarısı (halının köşesine takıldığında fırça sıkışma uyarısı vermesi vb. gibi) veriyor izlenimi edindim. Belki kasasında zorlama, darbe vb. kaynaklı bir sorun yaşanmaması için böyle bir ayarlama yapılmış olabilir ve belki ileride bu sorun güncellemelerde optimize edilebilir. Ama şu anda sıkça sorun uyarısı vermesine neden olan bir durum bu.

-Diğer sorun ise cihaz çalışırken çevresindeki olağan dışı bir aksiyon, istasyonunun ideal bir konuma yerleştirilmemiş olması veya bu ikisinin aynı anda mevcudiyeti bazen sanki kafasını karıştırıyor. Ben bir defa yaşadığım bu sorunu. İdeal konumda olmayan istasyonuna yanaşırken benim çevresinde bulunmamdan mı etkilendi bilemiyorum, etrafına sertçe bir kaç defa çarptı ve istasyona yanaşmakta zorlandı. Ben kendimce şöyle bir sonuç çıkardım: "Cihaz çalışırken yakınında fazla hareket halinde olmamalıyım."

-Bir de siyah olduğu için biraz toz gösteriyor. Ara ara üzerinde biriken tozu almakta yarar var.

Özetle, cihaz bu fiyat düzeyi için, özellikleri dikkate alınarak, kesinlikle tercih edilmeli.

• Bende 6500 var. Cok aşırı sesli calismaya basladi. Sanki motora bisey sürtüyor gibi ses çıkıyor. Ama durduk yere oldu. Bu sorunu yasayan oldu mu? Servise gonderen oldu mu hic cihazı. Servisi nasil ilgililer mi?

• aliceylan kullanıcısına yanıt
    Servis ilgilenmek zorunda zaten. Fırçalarını çıkartıp bir denediniz mi? Acaba fırçalardan mı yapıyor yoksa motordan mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nsy77 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim, yarın sabah alabilirim hala duruyorsa.

bime haftaya gelmiyecekmiydi, hangi fiyata gordunuz acaba,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Rica ederim.

• Evet hocam fircalardanmis. Döner fircadaki rulmani ters takinca öyle ses yapıyor haberiniz olsun 😀

Bide dün uğraşırken ustteki siyah kapağı açtım. Vidali değil gecmeli o kapak en ustteki. Icinde bir tane micro usb girişi var kapağın altinda. Muhtemelen yazılım atılıyor bu cihazlara

• toprak12345 T kullanıcısına yanıt

Dün gördüm, 4499 TL olması lazım.

• Bugün üniteyi başka bir odaya taşıyıp tekrar denedim. Sonuç yine aynı bütün evi bitirmeden yine şarj olmaya gitti.

Ayrıca bütün evi temizle seçtiğim halde bitirdiğinde favori mod seçiliydi. Bununla alakası olabilir mi?

Sanırım ya benim cihaz sorunlu ya da kafası az çalışan bir ürün almışız.

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü

• kdrbck K kullanıcısına yanıt
    TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü
    Son durum

• kdrbck K kullanıcısına yanıt

Cihazı elinizle gitmediği bölümün son duvarına götürün temizliğe başlatın(tüm ev olarak) sorun düzelecektir. O bölümünde haritasını yapıp şarj istasyonuna dönecektir.

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Başlarda haritalamada küçük sıkıntılar oldu ama gerekli eğitimi verdikten sonra şu an rutin olarak günlük görevlerini sorunsuz yerine getiriyor.

5499 TL'ye şarjlı el süpürgesi vermiyorlar artık bence tam bir f/p ürünü.

• secure S kullanıcısına yanıt
    Bunu da artık 5500 liraya vermiyorlar zaten. Güncel fiyatı 6.300 lira. Bence şu anki fiyatı cazip değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 17 Ocak 2023; 0:27:52 >
  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt

Var mı o fiyata cazip olan bir önerin.

• C4H1T kullanıcısına yanıt
    Lidar sensörlü cihaz bu fiyat bandında yok.

Uygun ürün isteyen çöp istasyonsuz modeli Bim den bu Cuma alabilir 4.500’e.

Bir kaç sayfa önce çöp istasyonu olmayan modellerin haznesinin nasıl pratik bir şekilde boşaltılabileceğini yazmıştım. Hatta bir arkadaş denemiş fotoğraf göndermişti.

• Doğrudur bende onu söylemek istemiştim, belki TCL sweeva 6500 Kasım dan bu yana 1000 TL fiyat artışı gördü. Peki ya diğer robot süpürgelerin fiyatlarının ne kadar arttığına bakıyor muyuz? Diğer robot süpürgeler hele hele çöp istasyonu olanlar uçmuş durum da. Bu durumda TCL sweeva nın cazip olmadığını söylemek pek doğru olmayacaktır.

Ben de bakmıyordum hocam. Nasıl olsa cihazı aldık zaten çok artık piyasayı takip etmiyorum. Ama sabah mesajınızın üzerine girip baktığımda fiyatların gerçekten uçtuğunu gördüm. Ondan sonra yazdım yanlış bilgi vermemek için.

Ama ben 3 ay önce aldığımda da neredeyse 2 kat fiyat farkı vardı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 17 Ocak 2023; 17:28:3 >

Sweeva 6000 var. 4500 lira. İstasyonun 1800 liraya değeceğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 17 Ocak 2023; 16:37:42 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.